Δελτίο Τύπου 3ου Δημοτικό Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού - 4η κινητικότητα - Erasmus+ "Occupy the Future" Πορτογαλία
19042024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Δελτίο Τύπου 3ου Δημοτικό Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού - 4η κινητικότητα - Erasmus+ "Occupy the Future" Πορτογαλία

3ds-el-kord

Στο πλαίσιο της 4ης κινητικότητας για το πρόγραμμα Erasmus+ «Occupy the future» εξαμελής αποστολή, αποτελούμενη από δύο εκπαιδευτικούς και 4 μαθήτριες, ταξίδεψε από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης στη Λισαβόνα από τις 23 έως τις 29 Ιανουαρίου 2022. Μαζί με τις άλλες δύο αποστολές προερχόμενες από την Τουρκία και τη Λιθουανία, φιλοξενηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος σχολείων «Agrupamento De Escolas Dr. Antonio Augusto Louro» στην υπέροχη πόλη του Seixal, απέναντι από τη Λισαβόνα. Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές επαγγέλματα που είναι σε αυξανόμενη ζήτηση και το επάγγελμα που μας απασχόλησε στη παρούσα κινητικότητα ήταν του «Social Media Influencer». Εκπαιδευτικοί και μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του σχολείου, παρακολούθησαν μαθήματα και ενημερώθηκαν για τον τρόπο που λειτουργεί το σχολείο. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος ενημερώθηκαν για το επάγγελμα του Social Media Influencer και για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο από εκπαιδευτικό του σχολείου αλλά και από Ανώτερο συνεργάτη και τεχνικού συμβούλου της Microsoft. Στη συνέχεια οι μαθητές όλων των χωρών χωρίστηκαν σε ομάδες, αναζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για το επάγγελμα που μας απασχολεί και ετοίμασαν μια παρουσίαση.

Κατά την παραμονή τους στην Πορτογαλία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη του Seixal, να επισκεφτούν το παλιό εργοστάσιο μπαρούτι, να δουν την μοναδική ατμοκίνητη μηχανή που έθετε σε λειτουργία όλη την εγκατάσταση τα παλιότερα χρόνια και να επισκεφτούν έναν αναπαλαιωμένο μύλο που λειτουργούσε με τη βοήθεια των κυμάτων της παλίρροιας και τον υδροβιότοπο ο οποίος αναπτύσσεται τριγύρω του. Επισκέφτηκαν σημαντικά αξιοθέατα της Λισαβόνας όπως τη Μονή των Ιερονυμιτών και τον καθεδρικό ναό τηςSanta Maria, το Εθνικό Μουσείο Βασιλικών Αμαξών, το Μνημείο Ανακαλύψεων και το πύργο του Belem. Επίσης επισκέφτηκαν το παλάτι Pena Palace στην πόλη Sintra αλλά και δυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης Cabo da Roca.

Την τελευταία ημέρα του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί συνεδρίασαν για να αξιολογήσουν τις δραστηριότητες και να προγραμματίσουν τις δράσεις της επόμενης συνάντησης. Στο μεταξύ οι μαθητές ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους και στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων στην ολομέλεια των αποστολών. Γεμάτοι εμπειρίες αποχώρησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκινημένοι και για μία ακόμα φορά φάνηκε πόσο τα ευρωπαϊκά προγράμματα αυτού του είδους βοηθούν στο να ενδυναμωθούν οι σχέσεις μεταξύ διαφορετικών λαών και πολιτισμών, να αναπτυχθούν νέου είδους δυναμικές και προοπτικές που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους μας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι