1η κινητικότητα Erasmus+ «TellingNewLifeExperiences» στην Άγκυρα της Τουρκίας - Δελτίο Τύπου 3ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

1η κινητικότητα Erasmus+ «TellingNewLifeExperiences» στην Άγκυρα της Τουρκίας - Δελτίο Τύπου 3ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

3odim-thess-1

Πέντε εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, ο κος Αναστάσιος Παπάς (Διευθυντής,ΠΕ70), η κα Σταυρούλα Αξαμίδου(ΠΕ06), η κα Κωνσταντία Σαμαρά(ΠΕ70), η κα Ιφιγένεια Κατσανούλη(ΠΕ70) και η κα Όλγα Παπαδοπούλου (ΠΕ86) πήραν μέρος στην κινητικότητα Erasmus+ TellingNewLifeExperiences που έλαβε χώρα στην Άγκυρα ,Τουρκία από 28/11/2021-04/12/2021.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην Βασική Δράση ΚΑ2 και τις Σχολικές Συμπράξεις με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Συντονιστής του προγράμματος είναι το Istituto Paritario "Virgo Carmeli" στην Βερόνα της Ιταλίας και εκτός από το σχολείο μας συμμετέχουν δημοτικά σχολεία από την Βουλγαρία ,Λετονία και Τουρκία.

Η ζεστή υποδοχή των εκπαιδευτικών και μαθητών του δημοτικού σχολείου GokkusagliIikokulu στην Άγκυρα ήταν συγκινητική και δόθηκε σε όλους τους εκπαιδευτικούς η δυνατότητα να παρακολουθήσουν διδασκαλία των Τούρκων συναδέλφων και να εμπλακούν και οι ίδιοι στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις όλων των εκπαιδευτικών και από τις πέντε χώρες με θέμα «Theeffectofstoriesineducation».

Η συνεργασία έχει επηρεάσει θετικά τη σχολική κοινότητα, καθιστώντας την πιο δυναμική και πιο αποτελεσματική στην εκπαίδευση των μαθητών ενώ έχει βελτιωθεί η πολιτιστική συνείδηση, η επικοινωνία, οι δεξιότητες παρουσίασης, η εμπειρία σε έργα, η ανταλλαγή ιδεών για τα συστήματα εκπαίδευσης, η επίγνωση των καταστάσεων που αντιμετωπίζει κάθε χώρα και ενισχύθηκε το αίσθημα της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων ήταν πολύ σημαντική καθώς το τουρκικό σχολείο έχει μαθητές με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες με αποτέλεσμα όλη η κινητικότητα να είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητική για το σύνολο των εκπαιδευτικών οι οποίοι ανέπτυξαν επίσης μακροχρόνιες φιλίες και επαφές με τους εκπαιδευτικούς των άλλων χωρών .

Το έργο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι