3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου -Κορδελιού - για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ Open Mind Skillful Hands
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου -Κορδελιού - για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ Open Mind Skillful Hands

4dskordeliou-konstantinoupoli

Η 2η κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ "Open minds, skillful hands" 2020-2022, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τις 7 έως τις 12 Μαρτίου 2022. Τέσσερις μαθήτριες και τρεις εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη στη Κωνσταντινούπολη. H θεματική ενότητα της παραπάνω κινητικότητας ήταν «Art & Culture Expression» και οι χώρες που συνταξίδεψαν με την ελληνική αποστολή, ήταν η Ισπανία, η Ιταλία και η Πολωνία. Το σχολείο που φιλοξένησε τις αποστολές, βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Kartal. Πρόκειται για ένα απογευματινό σχολείο, το οποίο επισκέπτονται κυρίως χαρισματικά παιδιά και προσφέρει πλήθος διαθεματικών δραστηριοτήτων σε ένα σύγχρονο μαθησιακό περιβάλλον.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να εργαστούν στις διαφοροποιημένες αίθουσες διδασκαλίας ανάλογα με το περιεχόμενο των δράσεων που σχεδιάστηκαν στα πλαίσια της κινητικότητας. Έτσι, οι μαθητές γνώρισαν τη διαδικασία δημιουργίας e-book στο χώρο των νέων τεχνολογιών, άκουσαν, χόρεψαν και τραγούδησαν τουρκικά τραγούδια στο χώρο μουσικής, γνώρισαν τη τεχνική Ebru και με βάση αυτή σύνθεσαν μοναδικές εικόνες στο χώρο του ατελιέ...
Πέρα από τις γωνιές του σχολείου, οι συμμετέχοντες του προγράμματος ξεναγήθηκαν σε μερικές από τις πολύ όμορφες γωνιές της Κωνσταντινούπολης. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε μουσείο παραδοσιακής τέχνης, στα ιστορικά μνημεία Αγία Σοφία, Μπλε Τζαμί και Τοπ Καπί και φυσικά σε αγορές γεμάτες χρώματα και αρώματα, όπως το Καπαλί τσαρσί. Από τις πιο γεμάτες με εικόνες διαδρομή ήταν η περιήγηση με καραβάκι στα στενά του Βοσπόρου, καθώς και η απόβασή στο νησάκι της Πριγκήπου...
Μια υπέροχη εβδομάδα ERASMUS τελείωσε! Με αυτόνομη μάθηση μέσω πολιτιστικής αλληλεπίδρασης, με καλλιτεχνικά εργαστήρια και με αποχαιρετιστήρια γιορτή που ολοκλήρωσε την κινητικότητά μας! ERASMUS μια λέξη χιλιάδες εμπειρίες!

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι