08062023Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Πεμ, 08 Ιουν 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Πρόσκληση ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ Σε δράση ERASMUS με τίτλο "A Story Harvesting Art Erasmus festival! Tell me your country s stories! S.H.AR.E. festival

 SHARE Festival Programme

Η εκδήλωση αφορά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus Plus KA229 που υλοποιεί το Γυμνάσιο Μυγδονίας ως συντονιστικό σχολείο, με τον τίτλο: « Art & Literature in Education's Nature! Is it an A.Li.E.N.» Το «S.H.AR.E. festival» εντάσσεται στο πλαίσιο διάχυσης του εγκεκριμένου από το Ι.Κ.Υ. και την Ε.Ε. Προγράμματος με αρ.Σύμβασης 2020-1-EL01-KA229-078863_1 και πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της 3ης Δράσης Κινητικότητας (LTTA) με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου μας.

Θα λάβει χώρα την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Φιλικής Εταιρείας 44, ΤΚ 546 21) στις 18:00 με ώρα προσέλευσης τις 17:30. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν από τους εταίρους της Σύμπραξης εμβληματικές ιστορίες και σημαντικοί μύθοι από την Ελλάδα, την Κροατία, την Ιταλία, την Τουρκία και τη Λιθουανία, ενώ ο βραβευμένος για το έργο του και προσκεκλημένος του Προγράμματός μας συγγραφέας και θεατρικός αφηγητής- storyteller κος Timothy Porteus από το Εδιμβούργο θα αφηγηθεί επί σκηνής μύθους της Σκωτίας. Επισυνάπτεται το σχετικό πρόγραμμα.


Το «S.H.AR.E. festival» απευθύνεται τόσο στους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα: μαθητές, γονείς και υποστηρικτικούς φορείς. Απευθύνεται επίσης σε όσους σκέφτονται να προτείνουν στη σχολική τους μονάδα την υποβολή Σχεδίου ERASMUS KA229. Απευθύνεται, τέλος, σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση της Ευρώπης, την παράδοση της προφορικής λογοτεχνίας και των λαϊκών μύθων- ιστοριών της ηπείρου μας.

O σκοπός της δράσης «S.H.AR.E. festival» έχει τριπλή εστίαση: α) διάχυση των προϊόντων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS KA229 που υλοποιεί το Γυμνάσιο Μυγδονίας και γόνιμος προβληματισμός αναφορικά με την εφαρμογή της καινοτόμου μεθόδου δημιουργικής διδασκαλίας storytelling β) ενθάρρυνση σχεδιασμού προγραμμάτων στρατηγικής σχολικής σύμπραξης και έμφαση στις πολλαπλές δυνατότητες που ανοίγει η υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUS γ) η εκ του πρακτέου ενθουσιαστική εμπλοκή του μαθητικού δυναμικού και της γονεϊκής κοινότητας.

Με Τιμή
Αθανάσιος Κανδηλάπτης,
Διευθυντής Γυμνασίου Μυγδονίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι