3o ΔΣ Θεσσαλονίκης - 3η κινητικότητα Erasmus+ «Telling New Life Experiences» στη Θεσσαλονίκη
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

3o ΔΣ Θεσσαλονίκης - 3η κινητικότητα Erasmus+ «Telling New Life Experiences» στη Θεσσαλονίκη

2ds-thess-2022

Είκοσι ένας εκπαιδευτικοί από τη Λετονία, την Ιταλία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία πήραν μέρος στην κινητικότητα Erasmus+ με θέμα «Telling New Life Experiences», που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη και υλοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από 22/05/2022 έως 28/05/2022.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στην Βασική Δράση ΚΑ2 και τις Σχολικές Συμπράξεις με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών ενώ συντονιστής του προγράμματος είναι το Istituto Paritario «Virgo Carmeli» στη Βερόνα της Ιταλίας.
Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου μας υποδέχτηκαν εγκάρδια τις αντιπροσωπείες των ξένων εκπαιδευτικών και η χορωδία του σχολείου υπό την καθοδήγηση της μουσικού κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Σε όλους τους εκπαιδευτικούς δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν διδασκαλία των Ελλήνων συναδέλφων τους και να εμπλακούν και οι ίδιοι στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις όλων των εκπαιδευτικών και από τις πέντε χώρες με θέμα «Developing critical thinking through stories».
Η παρακολούθηση και συμμετοχή σε εργαστήρια για τους εκπαιδευτικούς ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική (icebreaker activities, εργαστήριο αφήγησης, μουσικής, εικαστικών , κλπ ), ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ελληνική κουζίνα, καθώς οι εκπαιδευτικοί γεύτηκαν σπιτικά φαγητά και γλυκά που ετοίμασαν γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας.

Τέλος, οι ξεναγήσεις (στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στη Χαλκιδική, στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα, κλπ ) ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες ενώ καλλιεργήθηκαν οι δεσμοί φιλίας που ήδη έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των εκπαιδευτικών και των πέντε χωρών.

Επίσης τέθηκαν οι βάσεις για την τέταρτη κινητικότητα που θα πραγματοποιηθεί στη Λετονία στα μέσα Οκτωβρίου 2022.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι