ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7ΟΥ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7ΟΥ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

7epal-22-06-22

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ με Τίτλο:M.E.T.E.C. & C.W.: Meet Europe Through Educational Comics & Creative Writing και
Κωδικό:
2019 EL01 KA229 062985_1 του 7ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα σχολεία από έξι ευρωπαϊκές χώρες :

Από την Ελλάδα το   7ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης που ήταν και το συντονιστικό σχολείο.

Από την Ιταλία, Istituto Istruzione Secondaria Superiore Enrico Fermi

Απότ ην Λετονίατο Aluksne Municipality΄s Secondary School

Από την Πορτογαλίατο Escola Secund ria Campos Melo, Covilh

ΑπότηνΤσεχίατο Gymnazium Jana Blahoslava, Ivancice καιαπότηνΤουρκίατο Atakent Sehit Selcuk Paker Anadolu Lisesi, Istanbul.

Οι στόχοι του προγράμματος ήταν:

  • η απόκτηση ακαδημαϊκών, συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών μας με τη χρήση τεχνικών δημιουργικής γραφής και δημιουργίας COMIC.
  • η καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας και αλληλοσεβασμού μέσα στις ομάδες.
  • η προώθηση και βελτίωση των γνώσεων στις ξένες γλώσσες και η επαφή με κουλτούρες άλλων λαών και η καλλιέργεια εξωστρέφειας.

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν δύο έτη με παράταση ενός επιπλέον έτους λόγω covid.

Η Χρηματοδότηση του προγράμματος προήλθε εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ERASMUS+ που στην Ελλάδα εκπροσωπείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών(ΙΚΥ).

Μαθητές του σχολείου μας, με συνοδούς καθηγητές, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα σχολεία στις χώρες εταίρους και να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες που αφορούσαν τη Δημιουργική γραφή και τα comics δουλεύοντας σε ομάδες με μαθητές από τις χώρες εταίρους του προγράμματος, αποκτώντας γνώσεις και δεξιότητες και βελτιώνοντας την αγγλική γλώσσα.

Η διάχυση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 22/6/22 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου Τούμπας, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δράσεις και οι κινητικότητες του προγράμματος.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 7ΟΥ ΕΠΑΛ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

 

                                                                                                               

 

 

 

Συνημμένα:
Download this file (δελτιο τυπου.pdf)δελτιο τυπου.pdf[ ]650 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι