1o ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, Πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 Dont Drop Out
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

1o ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, Πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 Dont Drop Out

Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ KA2 με τίτλο Don'DropOut και κωδικό αριθμό 2019-1-PLO1-KA201-065565 πραγματοποιήθηκε η 5η και τελευταία συνάντηση του διετούς πρότζεκτ με θέμα την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής μέσα από καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και εναλλακτικές δραστηριότητες μάθησης και συμμετοχής στη σχολική ζωή.

15 καθηγητές από την Πολωνία- η οποία ήταν και η συντονίστρια χώρα- την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία και την Ιταλία επισκέφτηκαν την πόλη της Θεσσαλονίκης και το σχολείο μας, 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, στις 17 και 18 Ιουνίου, για την τελευταία φάση και ολοκλήρωση του προγράμματος. Η ομάδα του ΕΠΑΛ Καλαμαριάς αποτελείται από τους καθηγητές Μαρία Τερζίδου, ΠΕ02, Όλγα Μωυσίδου ΠΕ06, Κατερίνα Δανιήλ, ΠΕ03, Θεόδωρο Αιβαλιώτη, ΠΕ80 και Χαράλαμπο Παπαδημητρίου, ΠΕ86.

Στις 4 προηγούμενες επισκέψεις παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη σχολική διαρροή σε κάθε χώρα και ειδικά σε κάθε συμμετέχοντα σχολικό οργανισμό, εκπονήθηκαν στοχευμένες δράσεις για τους μαθητές που βρίσκονταν σε κίνδυνο εγκατάλειψης ή ελλιπούς φοίτησης του σχολείου, παρουσιάστηκαν σενάρια που υλοποιήθηκαν από κάθε αντιπροσωπία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, καθώς και τα αποτελέσματά τους, αξιολογήθηκε με εκπαιδευτικά εργαλεία η αποτελεσματικότητα των σεναρίων και των δράσεων και εφαρμόστηκαν καλές πρακτικές που ο κάθε σχολικός οργανισμός πρότεινε ως συνεισφορά στο πρόγραμμα.

Στην τελευταία πρόσφατη συνάντηση παρουσιάστηκε το τελικό έργο, ένας εκπαιδευτικός οδηγός ( Guidebook) με όλα τα εκπονηθέντα σενάρια των συνεργαζόμενων σχολείων. Ο εκπαιδευτικός αυτός οδηγός θα είναι σύντομα διαθέσιμος σε ψηφιακή μορφή προς όλη την ευρωπαϊκή εκπαιδευτική κοινότητα στα αγγλικά, αλλά και στη γλώσσα της κάθε συμμετάσχουσας χώρας.

Οι καθηγητές ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, παρακολούθησαν βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και διασκέδασαν με ελληνική μουσική, παραδοσιακούς χορούς και τη μοναδική κουζίνα της πόλης μας, γνωρίζοντας, έτσι, ποικίλες πλευρές του ελληνικού πολιτισμού.

Μια ομάδα δεμένη από τις προηγούμενες συναντήσεις, με άψογη συνεργασία, με ευγενή άμιλλα στη διοργάνωση των επισκέψεων από κάθε χώρα-οικοδεσπότη, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την καθοριστική συμβολή των προγραμμάτων Erasmusστη δημιουργία κλίματος κατανόησης και φιλίας μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών μέσα από θετικές και δημιουργικές συνεργασίες.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι