Δελτίο Τύπου 31ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Δελτίο Τύπου 31ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης

31-gel-thessalonikis

         Στις 6 Φεβρουαρίου 2023 υποδεχτήκαμε στο 31ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης το Lycee Polyvalent Adamde Craponne της πόλης Salonde Provence της Νότιας Γαλλίας .Η ομάδα αποτελείτο από 13 μαθητές και 2 καθηγήτριες, τη Maryline Pasquet (καθηγήτρια Αγγλικής) και την EmmanuelleSardain(καθηγήτρια οικονομικών). Η υποδοχή της ομάδας υλοποιήθηκε στα πλαίσια της διαδικασίας εξοικείωσης με τις δράσεις του ERASMUS+.

         Η ομάδα φιλοξενήθηκε από το σχολείο μας το χρονικό διάστημα από 06 έως 11 Φεβρουαρίου 2023. Το σχολείο μας δημιούργησε πρόγραμμα δράσεων , ώστε να καταστεί η επίσκεψη του ξένου σχολείου ωφέλιμη. Συγκεκριμένα: την Τρίτη 07/02/2023 πραγματοποιήσαμε από κοινού διδακτική επίσκεψη με ξενάγηση στο Πλανητάριο, την Τετάρτη 08/02/2023 επίσκεψη με ξενάγηση από κοινού στο κτήμα Γεροβασιλείου, την Πέμπτη 09/02/2023 περίπατο και ξενάγηση στα Μνημεία της πόλης μας και τέλος την Παρασκευή στις 10/02/2023 οι Γάλλοι μαθητές και οι καθηγήτριες τους παρακολούθησαν μαθήματα στις σχολικές μας αίθουσες διδασκαλίας. Ακολούθησαν συζητήσεις για τις ομοιότητες και τις διαφορές των εκπαιδευτικών συστημάτων Ελλάδος ?Γαλλίας και η επίσκεψη κρίθηκε ιδιαίτερα επωφελής και από τις δύο πλευρές.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 31ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι