2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς - Πρόγραμμα Erasmus+ 2020-2023
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς - Πρόγραμμα Erasmus+ 2020-2023

1epal-kalamarias-20-3-2023

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+  "Etre un eleve en Europe qui prend plaisir a apprendre" που υλοποιεί το 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς με Συντονιστή το College Arthur Rimbaud Marseille στη Γαλλία, πραγματοποιήθηκε η 4η κινητικότητα στο Γυμνάσιο Georg-Buchner-Schule - Stadtallendorf στη Γερμανία.


Από 8 έως 12 Φεβρουαρίου 2023 οι Έλληνες μαθητές συναντήθηκαν με τους Γάλλους, Ισπανούς και Γερμανούς συμμαθητές τους, στο Stadtallendorf, που είχε τη φιλοξενία. Επισκέφθηκαν την Φρανκφούρτη και το Μάρμπουργκ, συνεργάστηκαν στη θεματική της κινητικότητας που αφορούσε τη χειροτεχνία (le Artisanat) και δημιούργησαν videos με παρουσιάσεις από τη θεματική των γλωσσών, αξιοποιώντας ένα λεξιλόγιο που αφορά στην ευχαρίστηση της μάθησης.


Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί, 8 έως 12 Μάιου 2023, με τη φιλοξενία των εταίρων στη Θεσσαλονίκη.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι