Ομαδική κινητικότητα Erasmus+ του 2ου Λυκείου Καλαμαριάς στη Μασσαλία, Γαλλία
18042024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Ομαδική κινητικότητα Erasmus+ του 2ου Λυκείου Καλαμαριάς στη Μασσαλία, Γαλλία

2lyk-kalamarias-marseille

Από τις 12 έως 18 Μαρτίου 2023 υλοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα για το πρόγραμμα «Thessalonique-Marseille : deux ports naturels de Mediterranee» στο LyceSimone Veil στη Μασσαλία. Η κινητικότητα οργανώθηκε στο πλαίσιο του διαπιστευμένου σχεδίου Erasmus+ ΚΑ121 2022-23, και συμμετείχαν 25 μαθητές και μαθήτριες με συνοδεία τριών εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο του προγράμματος οργανώθηκαν μαθητικές επισκέψεις:

  • στο Μουσείο MUCEM - Μουσείο Ευρωπαϊκών & Μεσογειακών Πολιτισμών, με τη συμμετοχή μεικτής ομάδας Ελλήνων και Γάλλων μαθητών
  • στην έκθεση της GhadarAmer, τιμώμενη καλλιτέχνιδα για τον εορτασμό του μήνα της Γαλλοφωνίας 2023
  • την έκθεση Μεσογειακής Διατροφής Le Grand Mezze.
  • στο Δημαρχείο του 13ου & 14ου Διοικητικού Διαμερίσματος της Μασσαλίας, όπου εδρεύει το LyceSimone Veil. Η υποδοχή έγινε από τη Δήμαρχο MarionBareille και τον Αντιδήμαρχο Frederic Picarelli στην κεντρική αίθουσα που κοσμείται από αντίγραφο του αγάλματος της «Νίκης Της Σαμοθράκης». Μέσα σε ένα ιδιαίτερο φιλικό κλίμα προσφέρθηκαν γλυκίσματα & μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα

Τις μαθητικές επισκέψεις συνόδευσε με την κάμερά του ο κινηματογραφιστής LucThauvin απαθανατίζοντας τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα τους.

Η συνεργασία των δύο σχολείων συνεχίσθηκε και ολοκληρώθηκε στους χώρους του LyceSimone Veil όπου οι Έλληνες μαθητές και μαθήτριες φιλοξενήθηκαν και συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του σχεδίου, ενώ συνεχίστηκε η κινηματογράφηση και η μαγνητοφώνηση των εντυπώσεών τους. Η προβολή του φιλμ παρουσιάστηκε στις 30 Μαρτίου 2023, ημέρα εορτασμού Γαλλοφωνίας. Την ίδια ημέρα παρουσιάστηκε και η συνέντευξη της Γαλλόφωνης συγγραφέως Κουτσούκου Άρτεμις από μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την οργάνωση ενός εργαστηρίου «διδασκαλίας της ετυμολογίας ελληνικών λέξεων που χρησιμοποιούνται στη γαλλική γλώσσα» για την ευαισθητοποίηση των Γάλλων μαθητών και μαθητριών απέναντι στην ελληνική γλώσσα και γενικότερα για την αναγνώριση της αξίας της πολυγλωσσίας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι