Δελτίο Τύπου 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθέριου Κορδελιού - 3η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ERASMUS «Lesen macht Spab! Umgang mit Texten und Medien»
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Δελτίο Τύπου 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθέριου Κορδελιού - 3η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ERASMUS «Lesen macht Spab! Umgang mit Texten und Medien»

Στο Alcal? de Henares, μια πόλη 35 χιλιόμετρα ΒΑ της Μαδρίτης, πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα από 30 Ιανουαρίου μέχρι 3 Φεβρουαρίου, η 4η και τελευταία κινητικότητα του Προγράμματος Erasmus «Reading is fun». Το σχολείο Federico Garcia Lorca, Camarna de Esteruelas ανταπέδωσε τις προηγούμενες φιλοξενίες και υποδέχθηκε τις αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών των σχολείων Bingen Γερμανίας, Altamura Ιταλίας και 3ου Δημοτικού Κορδελιού. Η ημέρα υποδοχής συνέπεσε με τις εκδηλώσεις για την Ειρήνη που εορτάζεται από τα ισπανικά σχολεία. Δάσκαλοι και μαθητές, ντυμένοι όλοι στα λευκά, ζωγράφισαν, απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν και χόρεψαν για το ύψιστο αγαθό της Ειρήνης. Ακολούθησε περιήγηση στους χώρους του συγκροτήματος, όπου φοιτούν μαθητές από 3 έως 15 ετών. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Alcal?, μιας πόλης χτισμένης τον 16ο αιώνα, γενέτειρας του Μιχαήλ Θερβάντες με το πανέμορφο Ιστορικό Κέντρο, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών ήταν εξαιρετικό και περιελάμβανε εργαστήρια και δραστηριότητες, όπως την τέχνη της αφήγησης από τη Marian και τη Cecilia, τη δημιουργία ψηφιακών ιστοριών από τον Andr?s και την Arantxa, τις "Μαγεμένες ιστορίες" με τη δραματοποίηση ποιήματος από τη Victoria, αλλά και παρακολούθηση του τρόπου διδασκαλίας μέσα στις αίθουσες. Είχε επίσης ξενάγηση στη Μαδρίτη (με τις περίτεχνες και πολύβουες πλατείες και το επιβλητικό Βασιλικό Παλάτι), στο Μουσείο Τέχνης του Πράδο (με τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου με έργα των Βελάσκεθ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο, Ραφαήλ κ.ά), στο Πάρκο Ρετίρο (από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα της Ευρώπης με τη λίμνη του και το Κρυστάλλινο Παλάτι) και το Parque Europa Torrej?n de Ardoz (με τα 14 αντίγραφα των σημαντικότερων ευρωπαϊκών μνημείων).

Η εβδομάδα ολοκλήρωσης του Προγράμματος «Reading is fun» ήταν γεμάτη συναισθήματα, αγάπη για το διάβασμα, σημαντικές πηγές έμπνευσης με υπέροχους, ζεστούς, ευγενικούς και χαρούμενους ανθρώπους από 4 διαφορετικά σημεία της Ευρώπης που ένωσαν τις κουλτούρες τους και το κοινό τους ενδιαφέρον για τα Erasmus!

ERASMUS μια λέξη χιλιάδες εμπειρίες!!!!!

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι