Ολοκλήρωση 6ης κινητικότητας προγράμματος Erasmus+. Ενημέρωση για προγράμματα Erasmus.
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Ολοκλήρωση 6ης κινητικότητας προγράμματος Erasmus+. Ενημέρωση για προγράμματα Erasmus.

4ogymnasio-polixnis-2-5-2023

Α) Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η και τελευταία κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+KA229 με τίτλο "What makes you different makes you beautiful" στη Θεσσαλονίκη, στο 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης (από 24 -28/4/2023)! Συμμετείχαν καθηγητές και μαθητές από τα παρακάτω σχολεία:

4ο Γυμνάσιο Πολίχνης, (Ελλάδα)

 

Nyiregyhazi SZC Vasarhelyi Pal Technikum(Ουγγαρία),

 

Istituto Di Istruzione Superiore Caminiti - Trimarchi (Σικελία / Ιταλία),

 

XLIII Liceum Ogolnoksztalcace (Πολωνία),

 

Agrupamento de EscolasD. Sancho I (Πορτογαλία).

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν ανέδειξαν την ανάγκη για αποδοχή της διαφορετικότητας, για ενσυναίσθηση και για συνεργασία. Η επιτυχία οφείλεται στην απόλυτη συνεργασία ανάμεσα σε μαθητές (Έλληνες και ξένους) καθηγητές (Έλληνες και ξένους) γονείς και Δημοτικές αρχές. Συγχαρητήρια σε όλους! Β) Παράλληλα στο σχολείο μας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά βρίσκονται σε εξέλιξη δυο ακόμα έργα Erasmus:
1. «Discover my city» Το πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές μας να γνωρίσουν την ιστορία, την πολιτισμική κληρονομιά και τον διαχρονικό ρόλο της πόλης μας στον κόσμο. Ταυτόχρονα από τη συνεργασία με τα σχολεία των άλλων χωρών, ανακαλύπτουν την ταυτότητα των πόλεων τους στο παρελθόν και στο σήμερα. 2. «Heritage of our lives in the colors of the rainbow » Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην Ευρωπαϊκή διάσταση και διαπολιτισμικότητα, την βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και στο περιβάλλον και αειφορία. Οι μαθητές μέσα από δραστηριότητες διευρύνουν τους ορίζοντές τους, συνειδητοποιούν την Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και ευαισθητοποιούνται πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα. Παραθέτουμε στιγμιότυπα από τα εργαστήρια, τις δραστηριότητας και άλλα δρώμενα:

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι