11052021Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Δευ, 10 Μαϊ 2021

Πρόγραμμα Αθλούμαι Συμμετέχω Εκφράζομαι στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο

afisakauta2

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Καινοτόμο Πρόγραμμα Αθλούμαι Συμμετέχω Εκφράζομαι στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο για το σχολικό έτος 2017-2018, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά 12 Μαρτίου2018 και είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτό 4.000 μαθητές από 70 σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, ενώ υπήρξε πρόθεση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από άλλες 82 σχολικές μονάδες απ΄ όλη την επικράτεια με σημαντικό αριθμό μαθητών, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η συμμετοχή τους λόγω του περιορισμένου αριθμού των ημερομηνιών λειτουργίας του Προγράμματος.

Το Πρόγραμμα που αγκαλιάστηκε με εμπιστοσύνη και ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα είχε ως συμπαραστάτες το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τη Διοίκηση και το προσωπικό του Εθνικού Καυτανζογλείου Σταδίου και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια των Ομοσπονδιών: Ποδοσφαίρου, Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης, Κλασικού Αθλητισμού, Τζούντο, Ταε Κβον Ντο - ITF, Τοξοβολίας, Ξιφασκίας, Αντισφαίρισης, Ποδηλασίας, Κωπηλασίας, της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Τμήμα Ειακαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Η υλοποίηση του Προγράμματος στηρίχθηκε στην εθελοντική υποστήριξη Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, προπονητών Εθνικών ομάδων και Ολυμπιονικών, διακεκριμένων αθλητών, φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών, στο πλαίσιο της πρακτικής τους στο μάθημα Διδακτικής, και ηθοποιών - θεατρολόγων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που συμμετείχαν ως εκπαιδευτές, συμβάλλοντας με καλές πρακτικές, τεχνογνωσία και επιμελημένη καθοδήγηση σε ένα άριστο αποτέλεσμα, βάζοντας τις βάσεις για την μακροημέρευση του.

Μέσα στις δράσεις του Προγράμματος περίσσεψε η χαρά και το γέλιο, ο ενθουσιασμός, η πρόκληση της συμμετοχής και οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν πιθανές κλίσεις τους, να γευτούν την εμπειρική ανακάλυψη πεδίων του εαυτού τους, να δημιουργήσουν, να δυναμώσουν την εκφραστική ικανότητα τους και οργανωμένα να βιώσουν τη συνεργασία με αυτοσεβασμό και αλληλοσεβασμό. Στόχος του προγράμματος ήταν να ενισχυθεί η ολιστική καλλιέργεια τους, να γίνουν καλοί φίλαθλοι, καλοί θεατές, καλοί ακροατές, να αποκτήσουν αγάπη για τον αθλητισμό, να συνδέσουν στις καλλιτεχνικές δράσεις τον Αθλητισμό με την Τέχνη με γνώμονα ότι ο αθλητισμός είναι μια διαδικασία κοινωνικοποίησης, μέσα από την οποία καλλιεργείται η αλληλεγγύη, η ευγενής άμιλλα και πολλές άλλες αξίες και πανανθρώπινες ιδέες.

Το Πρόγραμμα είχε σε καθημερινή βάση ιατρική υποστήριξη.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς και φυσικά πρόσωπα που με τη στήριξη τους προσέφεραν και συνέβαλαν ο καθένας με το δικό του τρόπο για την υλοποίηση του Προγράμματος, μία δωρεάν προσφορά στους μαθητές, στις δύσκολες συνθήκες που διανύει η κοινωνία μας.

Οι συντονιστές του Προγράμματος: Β. Σπυρογιάννης, Ι. Μπούζιου, Tζώγα Μαρία.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι