18112018Κυρ
Τελ. Ενημέρωση:Πεμ, 15 Νοε 2018

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η χρήση της ιστοσελίδας και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (εφεξής ΠΔΕ Κεν. Μακεδονίας) υπόκειται στους όρους που παρατίθενται στη συνέχεια.

Με τη χρήση των υπηρεσιών ο επισκέπτης/ χρήστης αποδέχεται ότι έχει μελετήσει, κατανοήσει και αποδεχτεί όλους τους όρους χρήσης. Ο επισκέπτης/ χρήστης οφείλει να μην κάνει χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου σε περίπτωση που δεν συμφωνεί με τους όρους χρήσης.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δικαιούται να τροποποιεί του παρόντες όρους χρήσης οποτεδήποτε και χωρίς προειδοποίηση. Οι χρήστες/επισκέπτες παρακαλούνται να ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους όρους χρήσης του διαδικτυακού τόπου.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Για τη διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών και χρηστών εφαρμόζονται οι διατάξεις της εθνικής, ευρωπαϊκήςκαι διεθνούς νομοθεσίας σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως εκάστοτε ισχύει. Σε κάθε περίπτωση η ΠΔΕ Κεν. Μακεδονίας διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό νομικό πλαίσιο.

Η ΠΔΕ Κεν. Μακεδονίας συλλέγει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/ χρηστών του διαδικτυακού τόπου, μόνο όταν αυτοί οι ίδιοι εκουσίως τα παρέχουν με σκοπό την παροχή των υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικά. Για τη λειτουργία και τη σωστή χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών απαιτείται η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Στη ΠΔΕ Κεν. Μακεδονίας συλλέγονται τα ελάχιστα απαιτούμενα προσωπικά δεδομένα για την εκπλήρωση του επιδιωκόμενου σκοπού, δηλαδή της παροχής συγκεκριμένης υπηρεσίας ή κατηγορίας προσώπων. Επιπλέον συλλέγονται μόνο τα δεδομένα που είναι αναγκαία και κατάλληλα για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού και δεν χρησιμοποιούνται για σκοπούς μη συμβατούς με αυτούς για τους οποίους συλλέχθηκαν.

Η ΠΔΕ Κεν. Μακεδονίας δε θα διαθέσει ή διαβιβάσει ή δημοσιοποιήσει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/ χρηστών σε τρίτους, που δε σχετίζονται με την ίδια, χωρίς τη συγκατάθεσή του επισκέπτη/ χρήστη, με εξαίρεση την εφαρμογή σχετικών νομικών υποχρεώσεων και υπαγορεύσεων και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

Η ΠΔΕ Κεν. Μακεδονίας διατηρεί το δικαίωμα επεξεργασίας των στοιχείων που έχουν αποσταλεί από τους επισκέπτες/ χρήστες για στατιστικούς λόγους και για βελτίωση των υπηρεσιών ? πληροφοριών που παρέχονται.
Παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών να επικοινωνήσουν με την ΠΔΕ Κεν. Μακεδονίας, προκειμένου να λάβουν γνώση για την ύπαρξη αρχείου με τα προσωπικά τους στοιχεία, τη διόρθωση αυτού, την αλλαγή του ή την διαγραφή του, εφόσον προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του νόμου.

Cookies 

Τα 'cookies" είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας ή σε όποια άλλη συσκευή χρησιμοποιείτε για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν διαδικτυακό τόπο, χωρίς όμως να λαμβάνεται γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τη συσκευή σας.

Στον διαδικτυακό μας τόπο kmaked.pde.sch.gr χρησιμοποιούμε "cookies" για πολλούς διαφορετικούς λόγους, με σκοπό πάντα να δημιουργήσουμε αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες μας περιβάλλον. Κυρίως χρησιμοποιούμε "cookies", τα οποία είναι απαραίτητα για την παροχή προσφερόμενης στο διαδικτυακό μας τόπο υπηρεσίας καθώς και "cookies" που αφορούν στην στατιστική ανάλυση και λειτουργικότητα του διαδικτυακού μας τόπου (π.χ. πόσοι άνθρωποι επισκέπτονται τον διαδικτυακό μας τόπο, πόσοι επιστρέφουν, πόσο συχνά και ποιες είναι οι προτιμήσεις τους κλπ).

Τα προγράμματα περιηγήσεως (webbrowser) στο Διαδίκτυο είναι συνήθως ρυθμισμένα από προεπιλογή να αποδέχονται τα "cookies". Επομένως, εάν θέλετε να τροποποιήσετε τη λειτουργία του προγράμματος περιήγησης (webbrowser) που χρησιμοποιείτε, ώστε είτε να σας προειδοποιεί για τη χρήση των "cookies" είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης "cookies" σε καμία περίπτωση, πρέπει να ανατρέξετε στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης (webbrowser) που χρησιμοποιείτε.

Επισημαίνεται, ότι η μη αποδοχή της χρήσης "cookies" δύναται να έχει επίπτωση στη δυνατότητα παροχής από τo διαδικτυακό μας τόπο ορισμένων υπηρεσιών και πληροφοριών.

IP Address

Η διεύθυνση IP μέσω της οποίας παρέχεται στον Η/Υ πρόσβαση στο διαδίκτυο και στη συνέχεια στο συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο αξιοποιείται αποκλειστικά για τη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων.

Χρήση συνδέσμων σε δικτυακούς τόπους τρίτων (links)

Ο διαδικτυακός μας τόπος προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε δικτυακούς τόπους τρίτων μέσα από σχετικούς συνδέσμους (links). Οι σύνδεσμοι αυτοί έχουν δεν ελέγχονται από την ΠΔΕ Κεν. Μακεδονίας και έχουν τοποθετηθεί προς διευκόλυνση των επισκεπτών/ χρηστών της. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο διαδικτυακός μας τόπος για τους όρους προστασίας αυτών και η χρησιμοποίηση τους γίνεται με ευθύνη των επισκεπτών/χρηστών.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Υπεύθυνος επεξεργασίας είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής 65, τηλ. επικοινωνίας 2310 474810, ηλεκτρονική διεύθυνση: kmakedpde@sch.gr. Η ΠΔΕ Κεν. Μακεδονίας είναι αποκεντρωμένη υπηρεσία υπαγόμενη στον Γενικό/Διοικητικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων

Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας, σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, έχει ορίσει Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος για επικοινωνία στην ακόλουθη διεύθυνση: Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής 65, ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@kmaked.pde.sch.gr

Δικαίωμα προσφυγής στην Αρχή

Έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για ζητήματα που αφορούν την επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων. Για την αρμοδιότητα της Αρχής και τον τρόπο υποβολής καταγγελίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της (www.dpa.gr / Τα δικαιώματά μου / Υποβολή καταγγελίας), όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι