MinEdu_LogoBlue_AlignCenter_GR

Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Υλοποίηση Πιλοτικού Προγράμματος Σχολικής Διαμεσολάβησης»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το 1ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής & Υποστήριξης) Α΄ Θεσσαλονίκης και τα μέλη του 6ου – 7ου – 8ου – 9ου – 19ου – 20ου Σ.Δ.Ε.Υ. (Σχολικό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης), θα υλοποιήσουν κατά την διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς πιλοτικό πρόγραμμα «ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ» σε σχολεία του Δήμου Θέρμης μέσω των αντίστοιχων Ε.Δ.Υ. (Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης). Η επιμόρφωση των μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού των Ε.Δ.Υ. που θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα «ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ», θα πραγματοποιηθεί από το «Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία, ΑΝΤΙΓΟΝΗ».

Η σχολική διαμεσολάβηση, αποτελεί μέθοδο πρόληψης της ενδοσχολικής βίας που συντελεί στην επίλυση των διαφορών με διάλογο με τη βοήθεια εκπαιδευμένων μαθητών/διαμεσολαβητών σε ασφαλές και φιλικό περιβάλλον.

Τα οφέλη είναι πολλά, τόσο για τους διαμεσολαβητές, όσο και για τους διαμεσολαβούμενους, αλλά και για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2024