MinEdu_LogoBlue_AlignCenter_GR

Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε  Χριστουγεννιάτικη Συναυλία  με τίτλο «Ματιά τις Μελωδίες της Ψυχής» στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Πέλλας και τον Δήμο Πέλλας και αποτέλεσε την πρώτη συμπεριληπτική συναυλία ειδικών και γενικών σχολείων στο πνεύμα της ενταξιακής εκπαίδευσης και των ίσων ευκαιριών.

Μέσα στο κατάμεστο θέατρο περισσότεροι από 450 θεατές απόλαυσαν μελωδίες από Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από σύμπραξη της ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών με μαθητές με Σπαστική Τετραπληγία ή και Εγκεφαλική Παράλυση που έπαιξαν μουσική με τα μάτια με τη βοήθεια του μουσικού οργάνου EyeHarp. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συμμετοχή της Αλεξάνδρα Κερλίδου, της πρώτης Ελληνίδας μουσικού με σπαστική τετραπληγία που αξιοποίησε το μουσικό όργανο EyeHarp και ταξίδεψε από τη Μυτιλήνη για τη συναυλία.

Μαθητές από το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το 37ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, το 2ο Eιδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Γιαννιτσών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών κατέπληξαν τον κόσμο με την επιμονή, την σκληρή δουλειά και την προσπάθεια που κατέβαλαν παρουσιάζοντας τόσο μουσικά κομμάτια όσο και θεατρικά δρώμενα και χορευτικά.

Ο δημιουργός του EyeHarp Δρ. Ζαχαρίας Βαμβακούσης επιμόρφωσε διαδικτυακά τους εκπαιδευτικούς των εν λόγω σχολικών μονάδων και τα μουσικά τους αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Την παρουσίαση του ψηφιακού μουσικού οργάνου EyeHarp πραγματοποίησε η Πρέσβειρα του EyeHarp στους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς στην Ελλάδα Δρ. Βαρσαμά Μαρία, ενώ την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η κα Στέλλα Ελληνίδου.

Τα παιδιά με σπαστική τετραπληγία βρήκαν πλέον ένα πολύτιμο εργαλείο στη δημόσια εκπαίδευση που μπορεί να τους ανοίξει νέους μουσικούς ορίζοντες, έναν νέο προορισμό και εμείς τους οφείλουμε ως κοινωνία να συνδράμουμε ουσιαστικά. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας φιλοδοξεί να αγκαλιάσει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και να τους προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση μάθησης και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, που θα τους διευκολύνει να αισθάνονται ισότιμα μέλη και γιατί όχι, ίσως να βρουν ένα προορισμό στη ζωή μέσω της μουσικής.

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2024