Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

Εκπαιδευτική συνάντηση κατά της βίας με τίτλο: “Βία: Νιώσε! Μίλα! Δράσε!”

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 και ώρες 10:00-12:30 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο

Δημοσιεύτηκε: Τελευταία ενημέρωση:

Δελτίο Τύπου: «Νιώσε, Μίλα Δράσε!»

Μια διαφορετική εκδήλωση για τη βία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης με τίτλο: «Νιώσε, Μίλα, Δράσε».
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης υλοποίησαν μια καινοτόμο διαδραστική συνάντηση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 800 μαθητές λυκείου από τη Μητροπολιτική Ενότητα της Θεσσαλονίκης.
Οι σχολικές μονάδες ετοίμασαν βίντεο, αφίσες και παρουσιάσεις για να εναντιωθούν στη βία κάθε μορφής ενώ εντυπωσιακός ήταν ο παλμός στον συνεδριακό χώρο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης που μίλησε από καρδιάς για τον ρόλο του σχολείου στην αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Τα δικά τους μηνύματα ενάντια στη βία έδωσαν η Βούλα Πατουλίδου, ο Άγγελος Χαριστέας και ο Δημήτρης Κυρσανίδης από τον χώρο του αθλητισμού και ξεσήκωσαν τους μαθητές! Ο Αθανάσιος  Κανάκης, Ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασε στην εισήγησή του ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά εμφάνισης της βίας ενώ παρότρυνε τους μαθητές και τις μαθήτριες να επικοινωνούν με την αστυνομία όταν αντιμετωπίζουν περιστατικά βίας.
Εντυπωσιακή ήταν η προσέγγιση του Ζαχαρία Σπανού, Ιστορικού-εκπαιδευτικού που μαγνήτισε το πλήθος με την ομιλία του.
Τέλος, ο Αλέξιος Λάππας, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων πραγματοποίησε ένα ιδιαίτερο Q&A απαντώντας με χρονόμετρο σε πληθώρα ερωτήσεων που υποβλήθηκαν από τους μαθητές, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε τους μαθητές/τις μαθήτριες να συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αποφώνηση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεου που ζήτησε από τα παιδιά να μιλούν ο ένας στον άλλον, να εκφράζουν αυτά που νιώθουν και να δρουν όταν νιώθουν ότι εκφοβίζονται.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/TeOhUXLwkUo?si=Da_HRY5ZUe7yOI-I


 

Πρόσκληση

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της τοπικής εκκλησίας με την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα για ζητήματα που αφορούν στους μαθητές/τριες, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει εκπαιδευτική εκδήλωση με τίτλο: «Βία: Νιώσε! Μίλα! Δράσε!» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 και ώρες 10:00-12:30 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Η βία απασχολεί έντονα τη σχολική κοινότητα και αποτελεί ένα φαινόμενο που προκαλεί προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις των εφήβων, οδηγεί στον φόβο και την κοινωνική απομόνωση,  διαταράσσοντας την καθημερινότητά τους  και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Με γνώμονα τον ρόλο του σχολείου ως κύριας προμετωπίδας πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των μαθητών/τριών στα ζητήματα βίας και αποδοχής του άλλου.

 Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές της Α’ και Β’ τάξης Λυκείου, οι οποίοι θα παρευρεθούν με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν σύντομες παρεμβάσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, αθλητές, καλλιτέχνες, μουσικό δρώμενο, βιντεοπροβολές από project των σχολείων και διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων (Q&A).

Συμμετέχουν:

  • Βούλα Πατουλίδου (Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης- H πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα).
  • Άγγελος Χαριστέας (Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Νεολαίας-Πρώην Διεθνής Ποδοσφαιριστής)
  • Δημήτρης Κυρσανίδης (Πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Παρκούρ Freestyle)
  • Αθανάσιος Κανάκης (Ψυχολόγος Ελληνικής Αστυνομίας και μέλος της Ομάδας Διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ ως σύμβουλος ψυχικής υγείας)
  • Αλέξιος Λάππας (Ψυχίατρος Παιδιών, Εφήβων και Οικογενειών)
  • Ζαχαρίας Σπανός (Ιστορικός, Καθηγητής ΜΕ)

Και καλεσμένοι έκπληξη!

ΑΦΙΣΑ_ΒΙΑ-Νιώσε!Μίλα!Δράσε!_για-εκτύπωση

Πρόγραμμα Εκδήλωσης_Βία_Νιώσε!Μίλα!Δράσε!

-

-

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2024