MinEdu_LogoBlue_AlignCenter_GR

Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

Παράταση διάθεσης θέσεων Μαθητείας Δημόσιου Τομέα για κατόχους πτυχίου ΕΠΑ.Λ.

μέχρι την Πέμπτη 20/06/2024 και ώρα 23:59

 

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας ανακοινώνει ότι η δυνατότητα διάθεσης θέσεων παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 20/06/2024 και ώρα 23:59.

Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση συντελεί στην ομαλή ένταξη των νέων στην ενεργό επαγγελματική ζωή και ως εκ τούτου η σύνδεσή της με το εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ σημαντική. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση μαθησιακών διαδρομών της Ε.Ε.Κ., στηρίζει τον θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.

Στο πλαίσιο αυτό και λόγω της πληθώρας των αιτημάτων από φορείς του Δημόσιου Τομέα για τη διάθεση θέσεων στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας, η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας ανακοινώνει ότι η δυνατότητα διάθεσης θέσεων παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 20/06/2024 και ώρα 23:59.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική καταχώριση για διάθεση θέσεων μαθητείας πραγματοποιείται στον ιστότοπο https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/ όπου έχουν αναρτηθεί η σχετική Πρόσκληση καθώς και ο Οδηγός για την υποβολή θέσεων μαθητείας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσφορά θέσεων μαθητείας από φορείς του ιδιωτικού τομέα για την περίοδο 2024-2025 έως την Κυριακή 01/09/2024 και ώρα 23:59.

Όσοι ιδιωτικοί φορείς επιθυμούν να στηρίξουν για άλλη μια χρονιά τον θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., που αποτελεί ένα από τα πρωτοποριακά σχήματα μαθητείας ενηλίκων σε όλη την Ευρώπη, καλούνται να προβούν σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο Πληροφοριακό Σύστημα https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/ και να ακολουθήσουν τις αναρτημένες οδηγίες στη «Διεπαφή Επιχειρήσεων».

Οι ιδιωτικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να συμβουλεύονται το Ενημερωτικό σημείωμα για εργοδότες περιόδου 2024-2025 για περαιτέρω πληροφορίες.

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2024