MinEdu_LogoBlue_AlignCenter_GR

Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

Πρόσκληση σε Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής  Μακεδονίας διοργανώνει  σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μια δυναμικά αναπτυσσόμενη τεχνολογία με σημαντικές δυνατότητες για την εκπαίδευση. Η χρήση της στην εκπαιδευτική διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από βελτιώσεις, στην εξατομίκευση της μάθησης, στην ενίσχυση της δημιουργικότητας, στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για τη διδασκαλία και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της διδασκαλίας, μέσω της πρόβλεψης των αναγκών των μαθητών, της παροχής προσαρμοσμένης εκπαίδευσης και της αξιολόγησης της προόδου τους. Η προστιθέμενη αξία στη διδακτική πράξη περιλαμβάνει τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διδασκαλίας, τη μείωση της ανισότητας στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων στη διδασκαλία.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σκοπός των επιμορφώσεων είναι η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση, σε μαθητές όλων των επιπέδων και ηλικιών, με την προσαρμογή της στις ατομικές ανάγκες και ικανότητες του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί επωφελούνται από τη χρήση της, καθώς μπορούν να αξιολογούν και να παρακολουθούν την πρόοδο των μαθητών/τριών με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Για τη συμμετοχή σας στα διαδικτυακά σεμινάρια συνδεθείτε μέσω webex στους συνδέσμους που αντιστοιχούν στα σεμινάρια στον επισυναπτόμενο πίνακα.

Για τη συμμετοχή σας στο δια ζώσης σεμινάριο της 26-06-2024 δηλώστε συμμετοχή στη φόρμα https://forms.gle/ceNdMggUsTAndvaYA . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ_FINAL

-

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2024