MinEdu_LogoBlue_AlignCenter_GR

Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για διάκριση Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου ΕΑΕ Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας συγχαίρει το Ειδικό Γυμνάσιο– Λύκειο ΕΑΕ Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης που με την ξεχωριστή του Εικονική Επιχείρηση “Let’s Go” κατέκτησε το 1ο Βραβείο “Οδυσσέας Κυριακόπουλος 2024” στον 19ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» του Junior Achievement Greece.

Η σημαντική αυτή διάκριση με προστιθέμενη αξία, αφού προέρχεται από τον χώρο της Ειδικής Αγωγής, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ιταλία για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το Junior Achievement Greece στον Πανευρωπαϊκό Τελικό Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας. Ο τελικός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Μαθητικής και Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, JA Europe/GEN-E 2024, στην Κατάνια της Σικελίας, 2 με 4 Ιουλίου 2024. Η πρόκληση για την ελληνική μαθητική «start up» Let’s Go είναι μεγάλη καθώς θα αντιμετωπίσει άλλες 39 καινοτόμες μαθητικές «επιχειρήσεις» από όλη την Ευρώπη.

Η Let’s Go καινοτομεί χρησιμοποιώντας μεταχειρισμένα LEGO® τουβλάκια για την κατασκευή κοσμημάτων και αξεσουάρ μόδας. Έχει επίσης δημιουργήσει το καινοτόμο επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με οπτική αναπηρία TriGO, που χρησιμοποιείται ήδη σε ελληνικά σχολεία καθώς και προϊόντα ειδικά για τον Πανευρωπαϊκό Τελικό με καλοκαιρινά θέματα και σημαίες Ευρωπαϊκών χωρών. Την ελληνική αποστολή στην Κατάνια αποτελούν οι πέντε μαθητές και μαθήτριες της «Let’s Go» που θα διαγωνιστούν: Χρήστος Γκανάτσας – Γενικός Διευθυντής,  Σταυρούλα Δόντσιου – Διευθύντρια Παραγωγής, Λευτέρης Κουκούλης – Διευθυντής Οικονομικών, Νίκος Τραγιαννόπουλος – Διευθυντής Πωλήσεων, Σωτηρία Μπέλτσου – Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί Καλλιόπη Σιβρή, Ιωάννα Φωτιάδου, Χριστίνα Παπαευαγγέλου, Όλγα Εμμανουηλίδου και Μαρία Παλπάνη.

Η Let’s Go ελπίζει να πάρει τη σκυτάλη από την Isometricks του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που εκτός από την πανευρωπαϊκή πρωτιά  κέρδισε και το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior Achievement. Είναι η πρώτη φορά στα 19 χρόνια του JA Greece που ένα ειδικό σχολείο τερματίζει πρώτο ανάμεσα στα σχεδόν 600 δημόσια, ιδιωτικά, γενικά και επαγγελματικά σχολεία που πήραν μέρος στον φετινό διαγωνισμό.

«Θα καλέσουμε όλη την Ευρώπη να μπει στον κόσμο της «Let’s Go» στον κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι! Με την νίκη μας στον Πανελλαδικό Τελικό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece τον Απρίλιο, αποδείξαμε ότι εμείς οι Κωφοί μπορούμε να τα καταφέρουμε!», δήλωσε ο μαθητής Γ’ Λυκείου, Γενικός Διευθυντής της «Let’s Go», Χρήστος Γκανάτσας.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα Καλή επιτυχία!

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2024