MinEdu_LogoBlue_AlignCenter_GR

Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

Απολογισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων – Διεθνείς Συνεργασίες

Δημοσιεύτηκε: Τελευταία ενημέρωση:

• Η Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας πρωτοπορεί στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών σε ευρωπαϊκά προγράμματα όσον αφορά σε θέματα αιτήσεων Erasmus+ πραγματοποιώντας και φέτος κατ’ιδίαν διαδικτυακές επιμορφωτικές συναντήσεις στις σχολικές μας μονάδες (πλέον των 150 καθ’ όλη τη σχολική χρονιά).

• Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας της Π.Δ.Ε. με την Ακαδημαϊκή Περιφέρεια Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής επέφερε πλήθος συμπράξεων σχολικών μονάδων για έργα e-Twinning και ευρωπαϊκά προγράμματα μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών κοινοτήτων. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η διά ζώσης συμμετοχή Γαλλικών σχολείων στο 16ο Συνέδριο Πληροφορικής, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ευρωπαϊκή διάσταση στις δράσεις μας.
• Πραγματοποίηση επισκέψεων και συναντήσεων του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρωπαϊκών, Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Ακαδημαϊκής περιοχής Προβηγκίας, Άλπεων και Κυανής Ακτής, την Ακόλουθο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και τον Διευθυντή του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και υποδιευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου.
• Συμμετοχή Γάλλων μαθηματικών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα: «Peer2formaths. Projet Européen d’Echanges de Ressources et de Réflexion pour la FORmation en MATHématiqueS» και επίσκεψή τους σε σχολικές μονάδες και στην Π.Δ.Ε. και αποτύπωση των εμπειριών τους στο 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Peer2formaths.
• Διοργάνωση διημερίδας ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας σε συνδιοργάνωση με το Ι.Κ.Υ. για τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
• Επίσκεψη αντιπροσωπείας Γερμανών εκπαιδευτικών από το Σωματείο Εργαζομένων στην Εκπαίδευση και την Επιστήμη, με 16 μέλη του Σωματείου από το Αμβούργο και το Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν (Βόρεια Γερμανία) και δύο διοργανωτές επιμορφωτικών σεμιναρίων.
• Επίσκεψη στελεχών εκπαίδευσης από την εκπαιδευτική περιοχή Πιεμόντε της Ιταλίας με σκοπό τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών μας δράσεων
• Συμμετοχή των προωθητριών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων με εισήγησή τους:
– στο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Γαλλικής
– σε διά ζώσης ή διαδικτυακές ημερίδες Συμβούλων Εκπαίδευσης (κ.κ. Κοτσακώστα και Ξανθίδου)
– σε διαδικτυακή συνάντηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και σε υπεύθυνους ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Π.Δ.Ε. Κ.Μακεδονίας
– στην Ιταλο-Ελληνική συνάντηση μελέτης που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Hotel/Money Show
– στη Διημερίδα για την Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Erasmus+ 2024/Λάρισα (συνδιοργάνωση Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας και Ι.Κ.Υ.),
– σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης ΚΑ122/Ισλανδία
– σε TCA event/Ζάκυνθος για τη Διαπίστευση σε κοινοπραξίες Erasmus+
– στην εκδήλωση απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας EΙΤΑ 2023/Αθήνα
– στη διαδικτυακή ενημέρωση σε συνεργασία με τις πρέσβειρες eTwinning σε ενδιαφερόμενους/ες εκπαιδευτικούς για τη σύνδεση eTwinning με Erasmus+
 
• Συμμετοχή της ΠΔΕ ως εταίρου στην κινητικότητα επιμόρφωσης στην Κύπρο
στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA220 «BeAusome: Promoting Teachers’ Professional Development and Inclusion Through the Integration of Emerging Technologies in the Teaching of Children with Autism» και κωδικό έργου «2022-1-PL01-ΚΑ220-SCH_000086733» .
• Πραγματοποίηση δράσεων Εορτασμού των Erasmus Days 2023.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2024