Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

Δελτίο Τύπου – «Συνάντηση φορέων για τη Σχολική στέγη στη Δυτική Θεσσαλονίκη»

A+A-
Επαναφορά

Μετά από πρόσκληση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου συνάντηση εργασίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη με θέμα: «Σχολική Στέγη».
Παρόντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βαρνάβας, ο εκπρόσωπος του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαγεωργίου, ο εκπρόσωπος του γραφείου του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμοδίου για Θέματα Μακεδονίας- Θράκης Άκης Πούλακας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Γιουτίκας, οι Δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης και Εκπρόσωπος της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Συζητήθηκαν προβλήματα στέγασης των σχολικών μονάδων της Δυτικής Θεσσαλονίκης και η βελτίωση των υλικοτεχνικών και κτιριακών υποδομών τους, καθώς και γενικότερα κτιριολογικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία των Δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Έγινε επίσης αναφορά στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών και συζητήθηκε εκτενώς η ανέγερση νέων σχολικών μονάδων. Ιδιαίτερα συζητήθηκε η ίδρυση Μουσικού Σχολείου, Πρότυπου Γυμνασίου/Λυκείου, Ειδικών Σχολείων, ΕΠΑΛ και Πειραματικού Γυμνασίου & Λυκείου στη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Ακόμη, προτάθηκε η εφαρμογή των καινοτόμων προγραμμάτων «Σώζω Ζωές» και «Σχολές Γονέων», που ήδη εφαρμόζονται στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στις σχολικές μονάδες όλων των Δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Το ραντεβού των ανωτέρω φορέων ανανεώθηκε για τον Σεπτέμβριο. Οι Δήμαρχοι δεσμεύτηκαν να φέρουν συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να προκύψει ένας στρατηγικός σχεδιασμός όσον αφορά στη σχολική στέγη στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2024