Πέμπτη 1 Μαΐου 2025

Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

Απολογισμός 17ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής

Δημοσιεύτηκε: Τελευταία ενημέρωση:
A+A-
Επαναφορά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε από τις  8  έως τις 11 Απριλίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ.

Για άλλη μια χρονιά ο αριθμός των συμμετοχών ήταν εντυπωσιακός. Στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 1800 μαθητές – μαθήτριες σύνεδροι και 200 επιβλέποντες εκπαιδευτικοί από 127 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα καθώς και μαθητές-μαθήτριες από την Νότια Γαλλία. Η διοργάνωση υποστηρίχτηκε από έναν μεγάλο αριθμό συνεργατών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας και 32 Συμβούλων Εκπαίδευσης, οι οποίοι είχαν σημαντική συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης.   Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν διαδικτυακά πάνω από 3000 άτομα κατά το τετραήμερο 8-11 Απριλίου.

μαθητές-μαθήτριες
0 +
επιβλέποντες εκπαιδευτικοί
0 +
σχολικές μονάδες
0

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου χαιρέτισε με μήνυμα του ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Καλαφάτης σημειώνοντας ότι το συνέδριο αποτελεί έναν πρωτοποριακό θεσμό στην Κεντρική Μακεδονία, που τιμά τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι κάθε χρόνο αυτή η διοργάνωση εμπλουτίζεται, μεγαλώνει και γίνεται καλύτερη.  Εγκάρδιο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής κ. Σιμόπουλος  επισημαίνοντας το ταλέντο που διαθέτουν και αναδεικνύουν  οι μαθητές του 21ου αιώνα μέσα από αυτές τις σημαντικές εκπαιδευτικές δράσεις.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζόλλας, τόνισε ότι αυτό το συνέδριο αποτελεί έναν εκπαιδευτικό θεσμό για την Κεντρική Μακεδονία, έναν ζωντανό χώρο  δημιουργίας και έμπνευσης των μαθητών. Αυτές οι καινοτόμες εφαρμογές, ρομποτικές κατασκευές, ψηφιακά παιχνίδια, έξυπνες συσκευές αναδεικνύουν τη δυναμική μίας νέας γενιάς που δε φοβάται τη τεχνολογία, που ξέρει να τη χρησιμοποιεί με ήθος και δημιουργικότητα.

Την κήρυξη του συνεδρίου έκανε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης ευχαριστώντας τους μαθητές – μαθήτριες και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο συνέδριο, επισημαίνοντας ότι οι δημιουργίες τους αποτελούν μία εικόνα του εξαιρετικού έργου που επιτελείται στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Πρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ κ. Στυλιανή Μπεζεργιάννη καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο ΝΟΗΣΙΣ εκφράζοντας το θαυμασμό της για την ποιότητα και τη θεματική των φετινών έργων που προάγουν την ποιότητα ζωής και διευρύνουν τους γνωστικούς ορίζοντες.

Στην συνέχεια,  η Πρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ έκανε απονομή του Βραβείου Μαθητικής Καινοτομίας «Ιωάννης Παπαευσταθίου» στο  Γυμνάσιο Επανομής, για το καινοτόμο εκπαιδευτικό παιχνίδι ρομποτικής: «Οι Θησαυροί του Ποταμού»

 Μία φαντασμαγορική μουσικοκινητική παράσταση προσέφεραν μαθητές και μαθήτριες του 6ου Διαπολιτισμικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού που με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο,  πέρασαν  περιβαλλοντικά μηνύματα προς την εκπαιδευτική κοινότητα για την αλόγιστη χρήση πλαστικού στη ζωή μας και τις επιπτώσεις στο ευαίσθητο οικοσύστημα του πλανήτη μας.

Συνοψίζοντας, μαθητές και μαθήτριες από 127 Σχολικές Μονάδες κάθε τύπου (Ειδικά, Διαπολιτισμικά, Μουσικά, Επαγγελματικά, Πρότυπα, Πειραματικά, Εκκλησιαστικά κτλ) παρουσίασαν 167 εργασίες – projects στο ΝΟΗΣΙΣ.

Πλήθος από εφαρμογές, mobileapps, ιστοτόπους, ρομποτικές διατάξεις, έξυπνες συσκευές, ψηφιακά έντυπα, μαθητικά blogs, ψηφιακά παιχνίδια, ερευνητικές εργασίες για την Τεχνητή Νοημοσύνη, παρουσιάστηκαν στο συνεδριακό κέντρο και στα θεματικά πάρκα της διοργάνωσης.

Αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικές εργασίες όπως:

1. Στον τομέα κοινωνικής προσφοράς και πρόνοιας:  

  • To Smart Neighborhood: Ένας Αυτοματισμός για Ασφάλεια, Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη παντού με την Έξυπνη Διάβαση και το  Wearable Guardian Band από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.
  • H Φορητή Συσκευή ανίχνευσης Εμποδίων για άτομα με προβλήματα όρασης από το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
  • H συσκευή EchoSense  από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Γιαννιτσών. Μία κατασκευή που φέρει έναν αισθητήρα απόστασης και το brick αντιδιαμετρικά. Στόχος είναι να φορεθεί στο κεφάλι ατόμου με προβλήματα όρασης.
  • To GuideVest – Το Γιλέκο Καθοδήγησης Ατόμων Με Προβλήματα Όρασης από το Pinewood School.
  • Την Έξυπνη Συσκευή Πρόληψης κινδύνου για άτομα με Ανοσμία «Precentband» από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου που στόχο έχει να μειώσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους άνθρωποι με μειωμένη όσφρηση και ανοσμία.
  • To Break Silence! Η Eφαρμογή που αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τα άτομα με ακουστική αναπηρία, Όταν η τεχνολογία γίνεται αρωγός στην εξάλειψη ανισοτήτων στην επικοινωνία, από το Γυμνάσιο Καλαμαρί.

2. Στον τομέα αξιοποίσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινότητα:

  • Ο Σύμβουλος Θετικής Δράσης από το 1ο ΓΕΛ Σερρών ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο διαβάζει την έκφραση του προσώπου του χρήστη και αναγνωρίζει τη διάθεσή του και αναλόγως αποκρίνεται.

  • H Ιστοσελίδα Εκπαίδευσης Χρηστών για Αναγνώριση Εικόνων Κατασκευασμένων με Τεχνητή Νοημοσύνη “AI or Real Photos?” από το Γυμνάσιο Μαντουλίδη.
  • Η Δημιουργία Τραγουδιού & Βίντεο Κλιπ για την Ευαισθητοποίηση στον Διαδικτυακό Εκφοβισμό με χρήση εργαλείων τεχνητής Νοημοσύνης από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς .
  • Η ερευνητική εργασία: «Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη… την Τεχνητή Νοημοσύνη μη φοβάσαι» από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης που παρουσιάζει αποτελέσματα χρήσης  Α.Ι.  για τη δημιουργία και τη μετατροπή της ποίησης και των λογοτεχνικών αποσπασμάτων σε μουσική.

3. Στον τομέα βελτίωσης Σχολικού Περιβάλλοντος:

  • Το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Ασφάλειας Μαθητών σε Εκπαιδευτικές Εκδρομές από το 5ο Δημοτικό Δημοτικό Σχολείο Περαίας.
  • Το Λογισμικό για Αυτοματοποιημένη Αναπαραγωγή Μουσικής στα Σχολικά Διαλείμματα από το Γενικό Λύκειο Κασσάνδρας
  • Ο γεωδαιτικός θόλος ως πλανητάριο σε σχολείο από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.
  • Η Εφαρμογή Πλοήγησης για έξυπνες φορητές συσκευές σε σχολικό συγκρότημα από το Γυμνάσιο Πειραματικού Σχολείου ΑΠΘ.
  • Καινοτόμες Ψηφιακές Εφαρμογές για κινητά – tablets για τη Βελτίωση της Σχολικής Καθημερινότητας από το 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών.
  • O Ρομποτικός Βοηθός – Φίλος μαθητών και Γραφείου για καλύτερη οργάνωση της σχολικής καθημερινότητας των μαθητών από το 1ο ΓΕΛ Σερρών.
  • Το αυτοματοποιημένο σύστημα «112-SCH: Οι Ήρωες Της Αυλής!» από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης που αξιοποιεί την ασύρματη επικοινωνία και ενισχύει την ασφάλεια και την πρόληψη στην αυλή του σχολείου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.
  • O Ρομποτικός Βοηθός – Φίλος μαθητών και Γραφείου για καλύτερη οργάνωση της σχολικής καθημερινότητας των μαθητών από το 1ο ΓΕΛ Σερρών.
  • Το αυτοματοποιημένο σύστημα «112-SCH: Οι Ήρωες Της Αυλής!» από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης που αξιοποιεί την ασύρματη επικοινωνία και ενισχύει την ασφάλεια και την πρόληψη στην αυλή του σχολείου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.
  • «Η αυλή που θα θέλαμε!» Η πρόταση των μαθητών σχεδιασμένη σε 3D μακέτες για την αυλή που επιθυμούν να έχουν στο σχολείου τους από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.

4. Στον τομέα Προστασίας του Περιβάλλοντος και την Γεωργία:

  • Το Ecosub ένα Hydrobot με δυνατότητες δειγματοληψίας νερού από διάφορα βάθη από το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ Κρύας Βρύσης.
  • Ενα καινοτόμο σύστημα κινητής συλλογής οργανικών απορριμμάτων για κομποστοποίηση από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας .
  • Το «ΑΙ RΕCYCLING ASSISTANT» μία ρομποτική διάταξη ή οποία βοηθάει τους μαθητές να ανακυκλώσουν σωστά τα σκουπίδια τους από το 3ο Γυμνάσιο Θέρμης.
  • Το Αυτόνομο Ενεργειακά Θερμοκήπιο και η Εφαρμογή Smart GreenHouse από το 3ο Πειραματικό ΓΕΛ Κομοτηνής.
  • Το Αυτόνομο Σύστημα Καλλιέργειας Λαχανικών 7ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς  & 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης.
  • Το ρομποτικό νερόφιδο, Pico Pico, σε υποθαλάσσιες αποστολές εξερεύνησης και διάσωσης από σύμπραξη 32ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, 7ου ΓΕΛ Καλαμαριάς και 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς.
  • O Αυτόνομος επιθεωρητής εδάφους από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης.

5. Στον τομέα Υλοποίησης Εξυπνης Πόλης και Έξυπνου Σπιτιού:

  • Το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Ασφάλειας σιδηροδρομικών διαβάσεων από το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης.
  • Το Smart Tech Solutions: 3 αυτοματοποιημένα συστήματα για την ενίσχυση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας σε διάφορους χώρους με το καινοτόμο Stop Flood το σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης πλημμυρών από το 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών.
  • Ο εικονικός ξεναγός «Ένε Γκιλ»: που μας κάνει Βόλτα στα μνημεία της Θεσσαλονίκης»  από το 2ο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
  • Οι Έξυπνοι αυτοματισμοί για το δημόσιο χώρο που περιλαμβάνουν σύστημα έξυπνου κλιματισμού με βηματικό κινητήρα, δημιουργία υπαίθριου χώρου με σύστημα έξυπνου στέγαστρου/σκίαστρου για περίπτωση βροχής ή έντονης ηλιοφάνειας και πόρτες/ντουλάπια που ανοιγοκλείνουν με αισθητήρες από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Δεκάδες ακόμα ενδιαφέροντα Projects σχολείων, εκπαιδευτικοί ιστότοποι, ηλεκτρονικές σχολικές εφημερίδες, παιχνίδια γνώσεων, ερευνητικές μελέτες πάνω σε κοινωνικά θέματα όπως  προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, ασφάλεια στο διαδίκτυο, περιβάλλον, κοινωνική δικτύωση,  cyberbullying, παρουσιάστηκαν και  αποτέλεσαν πεδία ενδιαφέροντος για όλους.

Παράλληλες Μεταδόσεις – Διάχυση Έργων

Τόσο στον συνεδριακό χώρο όσο και στον εκθεσιακό χώρο υπήρχαν παράλληλες ζωντανές μεταδόσεις από Live  Κανάλια Youtube.  Το WebRadio-TV  του Συνεδρίου συντόνιζαν οι Ελληνίδου Στέλλα και Πρασσά Χρύσα, πλαισιωμένες από μαθητές-δημοσιογράφους Λυκείων της Νεάπολης. Πραγματοποίησαν δεκάδες συνεντεύξεις μαθητών – μαθητριών εισηγητών του συνεδρίου. Στόχος των συνεντεύξεων  ήταν να δοθεί ο λόγος στα παιδιά ώστε να μιλήσουν για τους στόχους και τις εντυπώσεις τους πάνω στα καινοτόμα έργα που εκπόνησαν.

Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα σε ομάδες μαθητών να κάνουν επίδειξη δυνατοτήτων τους   σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Φουαγιέ του Συνεδρίου. Τον συντονισμό του Τομέα Επιδείξεων Έργων είχε η  εκπαιδευτικός  Φούντα Βάλια.  Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά αλλά και διαδικτυακά  τις επιδείξεις των μαθητών, διατυπώνοντας στο τέλος ερωτήσεις και απορίες πάνω στην χρήση και την υλοποίηση.

Παράλληλες Επιμορφωτικές Διαδικτυακές Δράσεις

Αξίζει να κάνουμε αναφορά στις Παράλληλες Επιμορφωτικές Διαδικτυακές Δράσεις του συνεδρίου στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 120 εκπαιδευτικοί. Επιγραμματικά αναφέρουμε:

  • To Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο “Ψηφιακοί βοηθοί εκπαίδευσης και Καθοδηγούμενη διαλογική μάθηση” από τον κ. Σταύρο Δημητριάδη, Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ.
  • Το Διαδικτυακό Workshop με τίτλο «Αξιοποίηση των κιτ εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δημοτικού Σχολείου S1 και R2 μέσω της εφαρμογής Mind+ και παραδείγματα έργων που υλοποιήθηκαν στο σχολικό έτος 2024-2025» από τον κ. Αλέξανδρο Μοσκοφίδη Εκπαιδευτικό Πληροφορικής Α/θμιας.
  • Το Διαδικτυακό Workshop με τίτλο “Δημιουργία ενός πλαισίου για την ενεργό πολιτειότητα με τη σχεδιαστική σκέψη, την τρισδιάστατη σχεδίαση και την αειφόρο ανάπτυξη” από το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, του καθηγητή κ. Χ. Πολάτογλου με εργαστηριακή συνεργάτη και Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ81, την κ. Ανθούλα Μαΐδου.
  • Την Διαδικτυακή Συνεδρία με τίτλο “Καλές Πρακτικές εφαρμογής STEM & ΤΠΕ σε Νηπιαγωγεία” από εισηγήτριες εκπαιδευτικούς ΠΕ60 νηπιαγωγείων Κεντρικής Μακεδονίας. Την Συνεδρία συντονίσανε οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ60, Ζωή Κολιπέτρη, Ησαΐα Λαζαρίδου, Ιωάννα Κοτρωνίδου, Άννα Βαμβάκη, Αρετή Μποταΐτη, Αικατερίνη Πετρακάκη, Π. Γκουντρουμανίδου και η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Επόπτης Κ.Μακεδονίας κ. Σοφία Χατζηγεωργιάδου

Για άλλη μια χρονιά η επιστημονική ευθύνη των σεμιναρίων – διαλέξεων ήταν των Συμβούλων Εκπαίδευσης Πληροφορικής και Νηπιαγωγών (Συνεδρία Καλών Πρακτικών).

Στρογγυλή Τράπεζα  με τίτλο: “Επαγγελματικός Προσανατολισμός μέσα από σύγχρονα περιβάλλοντα ενημέρωσης & μάθησης”

Tην Τετάρτη 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του ΝΟΗΣΙΣ, Στρογγυλή Τράπεζα  με τίτλο “Επαγγελματικός Προσανατολισμός μέσα από σύγχρονα περιβάλλοντα ενημέρωσης και μάθησης” με τη συμμετοχή έμπειρων επαγγελματιών από Εταιρείες Πληροφορικής όπως η Oracle, η Cisco, η OTS, η Deloitte,  και είχε σαν στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου με τους δρόμους της Πληροφορικής στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και να τους διευκολύνει στην επιλογή κατεύθυνσης σπουδών σύμφωνα με τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.  Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Κόπτσης,  η Πρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ κ. Μπεζεριάνη ενώ  τον συντονισμό της συζήτησης είχε η κ. Στέλλα Ελληνίδου από την ΠΔΕ Κ.Μακεδονίας.

Παρουσίαση Καινοτόμου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Beausome για μαθητές Ειδικής Αγωγής

Κατά τη διάρκεια του Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής παρουσιάστηκε το καινοτόμο Ευρωπαικό Πρόγραμμα Beausome της Περιφερειακής  Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την VR εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας του Προγράμματος Beausome που σχεδιάστηκε για μαθητές και μαθήτριες ειδικής αγωγής. 

Το BeAusome είναι ένα Erasmus+ Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που έχει ως στόχο την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων για μαθητές/τριες με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος μέσω της ενσωμάτωσης καινοτόμων και διαδραστικών τεχνολογικών εργαλείων, όπως παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας, στη μαθησιακή διαδικασία. Παράλληλα το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των ψηφιακών ικανοτήτων των γονέων και των εκπαιδευτικών με μαθητές στο Φάσμα του Αυτισμού, μέσω της πρόσβασής τους σε ψηφιοποιημένο βιβλιογραφικό υλικό και δραστηριότητες.

Άλλες Εκπαιδευτικές Δράσεις

  • Διεξαγωγή Μίνι Τουρνουά «Ρομποτικού Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ 2Χ2» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Απριλίου  στο χώρο του Φουαγιέ με συμμετοχή μαθητών – μαθητριών. Το Τουρνουά συντόνισε η εκπαιδευτικός κ. Ευαγγελία Συλλέκτη και οι μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Ριζαρίου Πέλλας.
  • Επίδειξη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με θέμα «Δημιουργία με 3D Σχεδίαση και Εκτύπωση» που έγινε την Πέμπτη 10 Απριλίου στο χώρο Επιδείξεων του Φουαγιέ.  Εκεί οι μαθητές παρουσιάσανε τη διαδικασία σχεδιασμού και εκτύπωσης ενός τρισδιάστατου σχεδίου σε 3D Printer.

Επίλογος – Ευχαριστίες

 Το 17ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης έργου κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) και το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας (πρώην Σωματείο Φίλοι ΝΟΗΣΙΣ).

Το Συνέδριο ήταν υβριδικό και έδωσε παράλληλα τη δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό σχολικών μονάδων να συμμετέχουν διαδικτυακά, λόγω μακρινής απόστασης του σχολείου. Το 17ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονία Θράκης.            


Κλείνοντας η Περιφερειακή Διεύθυνση  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας θα ήθελε να ευχαριστήσει:

1)  Τους Μαθητές, τις Μαθήτριες και τους Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αποτελούν  τη ψυχή της διοργάνωσης.

2) Τους Συμβούλους Εκπαίδευσης  Πληροφορικής, Αλεξούδα Γεωργία, Μπαμπαλώνα Ελένη, Τζελέπη Σοφία, Τριανταφύλλου Χρήστο,  Χερτούρα Κωνσταντίνο, Φιλιππίδη Σταύρο, τον Περιφερειακό Επόπτη Ποιότητας κ. Κεραμιδά, την Αναπληρώτρια Περιφερειακή Επόπτη  κ. Χατζηγεωργιάδου καθώς και όλους τους Συμβούλους Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας που είχαν την ευθύνη της επιστημονικής καθοδήγησης των εργασιών καθώς και τον συντονισμό των προεδρείων.

 

3) Τους Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου, την πρόεδρο του Ιδρύματος «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ»,  Μπεζεργιάννη Στυλιανή, τα μέλη του ΔΣ, το Γενικό Διευθυντή  Αφθονίδη Ευάγγελο και το προσωπικό του Ιδρύματος  για τη  συνεργασία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής Ελισάβετ Κωνσταντίνου, στην Κλαίρη Γρηγορούδη, στην Μαρία Καρνέζου, στον τεχνικό του ΝΟΗΣΙΣ Καρκαλιάνη Νίκο  στον τεχνίτη – συντηρητή Μενέλαο Μάγειρα καθώς και στους  Διευθυντές   Αθανάσιο Κοντονικολάου και Βασίλειο Μάτσο για την αμέριστη υποστήριξη. Τέλος  ευχαριστίες  στον Βλαχογιάννη Γεώργιο πρόεδρο του  «Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας» και στα μέλη του ΔΣ του σωματείου.

4) Τον χορηγό επικοινωνίας, την δημόσια τηλεόραση EΡΤ.

5) Τις ομάδες Τεχνικής υποστήριξης – Streaming από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Κουκλιάτη, την υπεύθυνη παρουσιάσεων – επιδείξεων έργων, εκπαιδευτικό Φούντα Ευαγγελία από το ΕΕΕΕΚ Παύλου Μελά, καθώς και τον τεχνικό Webradio   Νίκο Καρκαλιάνη από το ΝΟΗΣΙΣ.

6) Τους μαθητές, μαθήτριες & εκπαιδευτικούς του 6ου Πειραματικού Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού για το υπέροχο μουσικοκινητικό δρώμενο που παρουσιάσαν κατά την τελετή έναρξης

7) Ιδιαίτερες και θερμές ευχαριστίες προς το προσωπικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για τη πολύτιμη υποστήριξη.  Στον Κωστή Ηλιάδη για το  συντονισμό της διοργάνωσης.    Στην Στέλλα Ελληνίδου  και

στην Χρύσα Πρασσά για την εξαιρετική οργάνωση και διαχείριση του WebRadioTV του συνεδρίου.

Στην Ευγενία Ασίκη, Εύα Καρόλου, Τσατσούλη Ντόρα, Τσανίδου Χριστίνα, Κυριατζάκου Κωνσταντίνα, Μακαρίδου Ζωή, Μπουρίδου Θάλεια, Συτζιούκη Στέλλα για την άψογη λειτουργία της γραμματείας.

Στον Ζαφειρούδη Σάκη, Θεοδωρόπουλο Μιχάλη, Μαρία Ζυγούρη, Πένυ Τσιμοπούλου για την επίβλεψη και ασφάλεια χώρων.

Στην ομάδα υποστήριξης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Αθανασοπούλου Μαντώ, Τερψίδου Κρύστη, Κύζα Ευλαμπία, Λίνα Στάικου, Ντορέτα Σπουτοπούλου, με επικεφαλής την Προϊσταμένη Α Τμήματος,  κ. Σωτηράκη.

Τέλος πολλές ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς ΠΕ86 Μαλακούδη Γιώργο, Ευτυχία Μπιτσάκη, Σιώκα Χριστίνα, Μάξιμο Αποστολίδη, Δρίνη Φωτεινή με επικεφαλής της ομάδας τον Προϊστάμενο Δ Τμήματος, κ. Γεωργόπουλο  για την  τεχνική υποστήριξη των εργασιών.

 Κλείνοντας ευχαριστούμε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας και Θράκης)  για  την αιγίδα και την πολύχρονη συνεργασία.

      Για αναλυτικότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα, τα διαδικτυακά σεμινάρια, στιγμές και φωτογραφίες του συνεδρίου, μπορείτε να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο του συνεδρίου στο www.mathitiko-synedrio.gr,  τις  πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της διοργάνωσης καθώς και το Youtube channel με τις παράλληλες μεταδόσεις του τετραήμερου 8-11 Απριλίου 2025.

 

 


Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας

 

Αλέξανδρος Κόπτσης

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2025