MinEdu_LogoBlue_AlignCenter_GR

Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

Δελτίο Τύπου : Συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΕΒΕ

Την Τρίτη 4 Ιουνίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγών Συμεών Διαμαντίδη, την Εντεταλμένη Σύμβουλο του ΣΕΒΕ Βάσω Λούντζη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Χρήστο Ρουμπίδη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικότητας στα ΕΠΑΛ της Κεντρικής Μακεδονίας για την επόμενη διδακτική χρονιά 2024-2025. Συγκεκριμένα, η συνεργασία των ανωτέρω φορέων αναμένεται να επιφέρει στενότερη διασύνδεση της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προοπτικές του ανοίγματος του θεσμού της μαθητείας με την προσφορά θέσεων εργασίας από τον ΣΕΒΕ  και τις τοπικές επιχειρήσεις ως προς τα τεχνικά επαγγέλματα.

Η πρωτοποριακή αυτή δράση που στοχεύει και στην κάλυψη των επιτακτικών αναγκών των επιχειρήσεων σε προσωπικό, θα δώσει ταυτόχρονα την ευκαιρία στους μαθητές των ΕΠΑΛ να ενημερωθούν από έμπειρους επιχειρηματίες σχετικά με τις σύγχρονες ανάγκες στην αγορά εργασίας, τις δεξιότητες που απαιτούνται και ζητούν οι επιχειρήσεις, το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, ως διευκόλυνση στη λήψη απόφασης των μαθητών για το ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2024