MinEdu_LogoBlue_AlignCenter_GR

Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

Δελτίο Τύπου – Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Περισσότεροι από 900 εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το live streaming μέσω youtube και 220 συμμετέχοντες επιμορφώθηκαν στα τρία εξ αποστάσεως σεμινάρια. Αυτοί οι αριθμοί καταδεικνύουν το έντονο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών στη διδακτική πρακτική.

Τα σεμινάρια, που απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είχαν ως στόχο την ενημέρωση και επιμόρφωση σχετικά με τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έμφαση δόθηκε στην εξατομίκευση της μάθησης, την ενίσχυση της δημιουργικότητας και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διδασκαλίας, μέσω της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης όπως και στην προστιθέμενη αξία της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διδακτική πράξη, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για μείωση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και ανάπτυξη νέων διδακτικών προσεγγίσεων. Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν, επίσης, για τους τρόπους με τους οποίους η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να υποστηρίξει την αξιολόγηση και την παρακολούθηση της προόδου των μαθητών/τριών.

Η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας αναδεικνύει τη σημασία της συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις Νέες Τεχνολογίες και τη δέσμευση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, εφαρμόζοντας καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας προς όφελος των μαθητών/τριών τους.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Δρ. Αλέξανδρος Κόπτσης και η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ Καθηγήτρια Βασιλική Μητροπούλου, συγχαίρουν για την επιτυχία της πρωτοβουλίας τους/τις εισηγητές/ήτριες, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικούς και δεσμεύονται για τη συνέχιση παρόμοιων δράσεων στο μέλλον, με στόχο τη διαρκή βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την παροχή υψηλής ποιότητας επιμορφωτικών προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές προκλήσεις και ανάγκες.

Οι εισηγητές που συμμετείχαν στις επιμορφώσεις είναι:

  • Νικόλαος Ακριτίδης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70 στη ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης,
  • Ανθούλα Ντόλκερα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70 στη ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, Σοφία Μούρτου, ΠΕ 70, Υποψήφια Διδάκτωρ ΑΠΘ,
  • Νικόλαος Απτεσλής, Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης στη ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης,
  • Χριστίνα Σμαροπούλου, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Υποψήφια Διδάκτωρ στο ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης,
  • Παρασκευή Τοπούζα, MSc, Εκπαιδευτικός ΠΕ70 στο 6ο Διαπολιτισμικό Ευόσμου στη ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης
  • Γεώργιος Φούζας, Μέλος ΕΔΙΠ στο Τμήμα Θεολογίας στο ΑΠΘ.

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2024