02072022Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Πεμ, 30 Ιουν 2022

Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (78η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

covid-19

 

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 6:00 έως και την Παρασκευή, 1η Ιουλίου 2022 και ώρα 6:00.


Μήνυμα Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για τις Πανελλαδικές

panellinies

 

 

Σε όλους εσάς τους μαθητές και τις μαθήτριες των ΕΠΑΛ και των ΓΕΛ, που ξεκινήσατε σήμερα μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια, αυτή των Πανελλαδικών εξετάσεων, εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία και καλή δύναμη.

Είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία που καλείστε να αντιμετωπίσετε, αλλά όχι η τελευταία ούτε η πιο σημαντική.

Να θυμάστε πως δεν κρίνεται η ζωή σας από μια στιγμή.

Να σκέφτεστε θετικά, να παραμείνετε αισιόδοξοι και στοχοπροσηλωμένοι.

Να προχωράτε με θάρρος και θετικό οραματισμό!

Να παλέψετε για να επιτύχετε τους στόχους σας!

Να παραμείνετε ψύχραιμοι και να πιστεύετε στον εαυτό σας!

Είστε όλοι σας μοναδικοί, να το θυμάστε!

Η ζωή τώρα ανοίγεται μπροστά σας και είναι γεμάτη ευκαιρίες, συγκινήσεις και όμορφες στιγμές!

Καλή επιτυχία!!!

Δράσεις του Υπουργείου για την υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας

initiatives

Δράσεις του Υπουργείου για την υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας

 Α. Ενσωμάτωση Ουκρανών παιδιών προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα

 • Ένταξη των μαθητριών και μαθητών σε Τάξεις Υποδοχής (15 ώρες/εβδομάδα για εντατικά μαθήματα ελληνικών ως ξένη γλώσσα. Παράλληλα, εντός του γενικού τμήματος ενισχύεται η παρακολούθηση μαθημάτων που η λεκτική επικοινωνία δεν είναι πρωταρχική όπως καλλιτεχνικά, η μουσική, η γυμναστική.
 • Παροχή τηλεφωνικής και δια ζώσης διερμηνείας στα ουκρανικά και ελληνικά για γονείς και εκπαιδευτικούς, για την εγγραφή στα σχολεία ή άλλα διαδικαστικά θέματα, μέσω της συνεργασίας ΥΠΑΙΘ και της Unicef
 • Δημιουργία υλικού στα ουκρανικά (σε συνεργασία με UNICEF) και ανάρτησή του σε σημεία προβολής (π.χ. ιστοσελίδες Ουκρανικής κοινότητας, ΥΜΑ, Πρεσβείας Ουκρανίας):

unic

unic 2

  • Πληροφορίες και μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19
 • Επιμορφώσεις
  • Συνεχίζεται υφιστάμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση
  • Δημιουργία επιμορφωτικού οδηγού υποδοχής των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς
   • Πληροφορίες και μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19
 • entaksei ukr-rus
  • Ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη
   • Υποστήριξη των μαθητών και των εκπαιδευτικών από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) για την προάσπιση της αρμονικής και ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης και προόδου των μαθητών αλλά και τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση .
    Τα ΚΕΔΑΣΥ παρέχουν ακόμα συμβουλευτική υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς σε ζητήματα αποδοχής της διαφορετικότητας και αξιοποίησης ετερογένειας του μαθητικού προσωπικού, προώθησης ενταξιακών πρακτικών, ενδυνάμωσης συγκεκριμένων μελών ή ευάλωτων ομάδων της σχολικής κοινότητας και αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσης.
   • Παροχή υπηρεσιών ψυχοσυναισθηματικής υποστήριξης μαθητών προσφύγων από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της UNICEF στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της UNICEF

  Β. Υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας σε επίπεδο ΕΕ

   Σύσταση ευρωπαϊκής ομάδας δράσης έπειτα από αποδοχή της πρότασης της Υπουργού Νίκης Κεραμέως για την υποστήριξη μαθητών και φοιτητών της Ουκρανίας. Το Education Solidarity Group θα συνεδριάζει τακτικά σε working groups ώστε να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια υποστήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ουκρανίας και να γίνεται διάχυση καλών πρακτικών.

  • Δρομολογείται παράλληλα η ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας που με όρους αποτελεσματικότητας, δικαιοσύνης και διαφάνειας, θα μπορεί να:
   • να φιλοξενεί αιτήματα της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας καταγράφοντας τις ανάγκες της για εξοπλισμό, εκπαιδευτικό υλικό και τεχνική βοήθεια
   • να συγκροτήσει έναν μηχανισμό κάλυψής τους, με τη συνδρομή κρατών-μελών, επιχειρηματικού τομέα, κοινωνίας πολιτών και φορέων, αλλά και διεθνών οργανισμών με ανάλογη εμπειρία και τεχνογνωσία

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόσπαση εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ78 στο Γραφείο Νομικής Υποστήριξης της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διοικητικής, Οικονομικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας

stelexoi-

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόσπαση εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ78 στο Γραφείο Νομικής Υποστήριξης της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διοικητικής, Οικονομικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας.

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας

covid-19

 

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από την Κυριακή, 1 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των τμημάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ του Ψ.Ν.Α.

stelexoi-

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των τμημάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ του Ψ.Ν.Α.

 • με Υπεύθυνο/η Τμημάτων και
 • με εκπαιδευτικούς.

Υποβολή αίτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (mail@attik.pde.sch.gr) από την Δευτέρα 30 Μαΐου έως και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι