06122020Κυρ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 04 Δεκ 2020

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ: Θέμα ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Νέα Ημερομηνία)

 

perif

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η
Μειοδοτικής Δημοπρασίας Μίσθωσης Ακινήτου

για τη μίσθωση ακινήτου κατάλληλου για τη στέγαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,

η οποία επρόκειτο να διενεργηθεί στα γραφεία της Υπηρεσίας μας (Αγίας Σοφίας 52,4ος όροφος), την 11-12-2020 ημέρα Παρασκευή από ώρα 10:00 π.μ. έως 11:00 π.μ., με νέα ημερομηνία διεξαγωγής την 13-01-2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. έως 11:00 π.μ..

Συνημμένα:
Download this file (6ΟΝΣΗ-Ω74.pdf)6ΟΝΣΗ-Ω74.pdf[ ]173 kB
Download this file (Ψ8ΙΕΗ-ΨΥΦ.pdf)Ψ8ΙΕΗ-ΨΥΦ.pdf[ ]218 kB

Πρόσκληση για μετατάξεις εκπαιδευτικών Α/θμίας & Β/θμιας Εκπαίδευσης σε θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

pan aigaiou

Πρόσκληση για μετατάξεις εκπαιδευτικών Α/θμίας & Β/θμιας Εκπαίδευσης σε θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (παρ. 4 του άρθρου 20 του Ν.4452/2017)

Μήνυμα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού

Παγκόσμια-μέρα-εκπαιδευτικών 

Μήνυμα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού

 

"Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες."  ~ Ν. Καζαντζάκης 

 

Η Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού δίνει την ευκαιρία να επικεντρωθούμε όλοι μας στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές.  

Οι εκπαιδευτικοί μας αγωνίζονται, συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες, να κάνουν τα σχολεία έναν φιλόξενο χώρο μάθησης και δημιουργικής δραστηριότητας, όπου όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως θα ενθαρρύνονται να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες, τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους, μέσα σε περιβάλλον σεβασμού προς την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του ανθρώπου.  

Ιδιαίτερα φέτος, σε συνθήκες πανδημίας, οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να λειτουργήσουν έξω από τον φυσικό τους χώρο, την τάξη, να ανταποκριθούν σε μια νέα πραγματικότητα και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες μάθησης μέσω τηλεκπαίδευσης, σχηματίζοντας τις δικές τους ψηφιακές τάξεις. Αναγνωρίζοντας πως κανένα τεχνικό μέσο δε θα μπορούσε ποτέ να υποκαταστήσει την φυσική παρουσία του δασκάλου και την επαφή του με τους μαθητές/τριες, αξίζει να αναγνωρίσουμε την προσαρμοστικότητα που επέδειξαν στις πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, καθώς και τον ζήλο και τη συνέπεια. 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι η ευκαιρία  να τιμήσουμε τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους στο απαιτητικό έργο της εκπαίδευσης της νέας γενιάς και να αναγνωρίσουμε τον πολυδιάστατο ρόλο τους στην διάπλαση των αυριανών πολιτών.  

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ακούραστους εκπαιδευτικούς της Κεντρικής Μακεδονίας που υπερβάλλουν εαυτούς για να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά μας, που με απαράμιλλο σθένος και ανιδιοτελή προσφορά αγωνίζονται καθημερινά για τη διαμόρφωση υγιών, ελεύθερων, ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, αγωνίζονται για το μεγάλο αγαθό της Εκπαίδευσης και της Παιδείας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και τώρα, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, με συνεχή προσπάθεια για την αναβάθμιση της Εκπαίδευσης και της Παιδείας μας. Το έχουμε υποχρέωση στους μαθητές μας, στους εαυτούς μας, στην κοινωνία. 

 

Αποτελέσματα εκλογών 7ης Νοεμβρίου 2020 για το ΑΠΥΣΠΕ & ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

perif

Αποτελέσματα εκλογών 7ης Νοεμβρίου 2020 για το ΑΠΥΣΠΕ & ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 1/2003 (άρθρο 29) οι υποψήφιοι μπορούν, μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ημέρα της εκλογής, ήτοι μέχρι την Πέμπτη 12-11-2020, να ασκήσουν ένσταση κατά τους κύρους της εκλογής, ενώπιον του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχολεία υπό κατάληψη

πειραματικό 3


Επίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχολεία υπό κατάληψη

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ο κ. Κόπτσης επισκέφτηκε το Πειραματικό Γυμνάσιο και ΓΕΛ ΑΠΘ Θεσσαλονίκης. Σε ένα εξαιρετικό κλίμα σύμπνοιας συνομίλησε με αντιπροσωπεία παιδιών, τα οποία ανέπτυξαν και παρουσίασαν τα αιτήματά τους και ευχαρίστησαν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για την παρουσία του και τη διάθεση να βοηθήσει. Διαπιστώθηκαν κάποιες ανάγκες βελτίωσης και εξέλιξης υλικοτεχνικής υποδομής και ακολούθησε συζήτηση με μαθητές, εκπαιδευτικούς και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Η κατάληψη έληξε και οι μαθητές θα εκλέξουν άμεσα τα συλλογικά όργανα εκπροσώπησής τους.

Αργότερα, ο κ. Κόπτσης μετέβη στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, όπου συζήτησε για περισσότερο από μια ώρα με μαθητές και μαθήτριες σχετικά με θέματα της σχολικής τους καθημερινότητας. Οι μαθητές δεσμεύτηκαν να λήξουν την κατάληψη και να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Στο σύνολο των σχολικών μονάδων της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζεται μια ύφεση και αποκλιμάκωση του φαινομένου των καταλήψεων. Με συζήτηση, γόνιμο διάλογο και ανοιχτά σχολεία δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διάπλαση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με κεντρικό άξονα και γνώμονα πάντα τον μαθητή.

 

ΓΕΛ ΙΚΤΙΝΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ Θέμα ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

perif
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Συνημμένα:
Download this file (Ψ8ΙΕΗ-ΨΥΦ.pdf)Ψ8ΙΕΗ-ΨΥΦ.pdf[ ]205 kB

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης με τα ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΕΚΕΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης με τα ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές τηλεδιασκέψεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου των ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας. Κυρίαρχο θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ή σε τμήματα σχολείων που είναι σε αναστολή λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις ψηφιακές τάξεις που δημιουργήθηκαν για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι παρακολουθούν ήδη μαθήματα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας webex. Στην Κεντρική Μακεδονία εκφράζεται με βεβαιότητα η ετοιμότητα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων μέσω τηλεκπαίδευσης, όπου και όποτε οι συνθήκες το απαιτούν.

 

Συνάντηση Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης με Εκπροσώπους των Δεκαπενταμελών των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης

sunantisi-dekapentameli-1

 

Συνάντηση Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης με Εκπροσώπους των Δεκαπενταμελών των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε με εκπροσώπους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης προκειμένου να συζητήσουν εκπαιδευτικά θέματα που τους απασχολούν. Ο κ. Κόπτσης, επιθυμώντας να είναι κοντά στα παιδιά, επισκέφθηκε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που τελούν υπό κατάληψη, για να ενημερωθεί για τα αιτήματα των μαθητών και να ακούσει τους μαθητές.

Επιπλέον, κάλεσε εκπροσώπους των δεκαπενταμελών συμβουλίων στα γραφεία της ΠΔΕ και με γόνιμο διάλογο προσπάθησε να δώσει λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές στην καθημερινότητα της σχολικής τους ζωής. Οι μαθητές έδειξαν ενεργό ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης συνομιλώντας μαζί του για περισσότερο από μια ώρα. Ο κ. Κόπτσης δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να δώσει λύσεις, όπου είναι εφικτό, και κάλεσε τους μαθητές να λήξουν την κατάληψη και να σχηματίσουν νέα δεκαπενταμελή συμβούλια που θα τους εκπροσωπήσουν για το νέο διδακτικό έτος.

 

sunantisi-dekapentameli-2

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι