MinEdu_LogoBlue_AlignCenter_GR

Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

Απολογισμός Ημερίδων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού – Ένστολα Επαγγέλματα

Θεσσαλονίκη, 06-12-2023

 

Απολογισμός Ημερίδων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

«Τα Ένστολα Επαγγέλματα στο Μηχανογραφικό Δελτίο

 για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

 

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε η σειρά ενημερωτικών Ημερίδων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) διάρκειας δύο εβδομάδων με θέμα: «Τα  Ένστολα Επαγγέλματα στο Μηχανογραφικό Δελτίο για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Οι ημερίδες υλοποιήθηκαν με επιτυχία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τη συνεργασία του Γ΄ Σώματος Στρατού, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Μακεδονίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος και της 113 Πτέρυγας Μάχης.

Τις ενημερωτικές ημερίδες παρακολούθησαν πάνω από 2000 μαθητές/τριες Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου από 124 Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) της Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική) και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δια ζώσης Αξιωματικούς όλων των Σωμάτων που παρουσίασαν το επάγγελμά τους, τους τρόπους πρόσβασης στις σχετικές σχολές, τις σπουδές και τις προοπτικές σταδιοδρομίας. Επίσης, οι εισηγητές/τριες παρείχαν στους μαθητές/τριες πολύτιμες συμβουλές καριέρας.

Συγκεκριμένα, σε κάθε ημερίδα κατόπιν σύντομης αναφοράς στις αρχές Αυτογνωσίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τον Υπεύθυνο Σ.Ε.Π. της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από εισηγητές/τριες των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Μακεδονίας, των Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών Πυροσβεστικής Ακαδημίας και των Σχολών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων απαντήθηκαν ερωτήματα που τέθηκαν. Συνολικά, η μεγάλη συμμετοχή των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/τριών κατέδειξε την αναγκαιότητα διεξαγωγής αντίστοιχων εκδηλώσεων.

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2024