MinEdu_LogoBlue_AlignCenter_GR

Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

Βράβευση του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου ΕΑΕ Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης στον 19ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό “Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024”

Δημοσιεύτηκε: Τελευταία ενημέρωση:

Η Εικονική Επιχείρηση “Let’s Go” του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου ΕΑΕ Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης απέσπασε το 1ο  Βραβείο “Οδυσσέας Κυριακόπουλος 2024” στον 19ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» του  Junior Achievement Greece. Το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Βόρεια Ελλάδα για μαθητές με προβλήματα ακοής. Είναι η πρώτη φορά στα 19 χρόνια του JA Greece που ένα ειδικό σχολείο τερματίζει πρώτο ανάμεσα στα σχεδόν 600 δημόσια, ιδιωτικά, γενικά και επαγγελματικά σχολεία που πήραν μέρος στον φετινό διαγωνισμό.

Η Let’s Go καινοτομεί επαναχρησιμοποιώντας και μεταποιώντας επώνυμα τουβλάκια, για την κατασκευή αξεσουάρ μόδας, τα οποία οι πελάτες μπορούν να εξατομικεύσουν, καθώς και για την κατασκευή του TriGo, ενός συμπεριληπτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού που απευθύνεται σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής. Έτσι, η εταιρεία κατασκευάζει προϊόντα όχι μόνο φιλικά προς το περιβάλλον, που ενεργοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, υιοθετώντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας αλλά ταυτόχρονα προϊόντα, όπως το TriGo, που δίνουν τη δυνατότητα ίσης συμμετοχής σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, ενισχύοντας τις κοινωνικές σχέσεις και καταρρίπτοντας τα εμπόδια συμπερίληψης.

Οι 5 υπεύθυνες εκπαιδευτικοί, Καλλιόπη Σιβρή, Ιωάννα Φωτιάδου, Χριστίνα Παπαευαγγέλου, Όλγα Εμμανουηλίδου, Μαρία Παλπάνη και οι 9 μαθητές και μαθήτριες αφιέρωσαν ατέλειωτες ώρες και προσωπικό κόπο, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό στην πρώτη προσπάθεια του σχολείου, μέσα από μια πρωτότυπη επιχειρηματική πρόταση, να αναδείξει τις δυνατότητες των Κωφών και βαρήκοων μαθητών και τη δυναμική ενός ειδικού σχολείου, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν. Επόμενος σταθμός το Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας @Gen_E 2024 στην Κατάνια της Ιταλίας, όπου το όραμα της ομάδας είναι να αποδείξει στην ευρύτερη ευρωπαϊκή κοινότητα τη μεταμορφωτική δύναμη της ένταξης αλλά και τις απεριόριστες δυνατότητες των μαθητών.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Εθελοντή/Σύμβουλο Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνο Κάτο, Financial Services Risk Management Consultant, Εταιρεία ΕΥ και τον Inspirational Mentor, Σπύρο Μαγιάτη, Γεν. Γραμματέα ΔΣ JA Greece, CTO & Co-founder Workable για την αμέριστη στήριξη και καθοδήγηση.

JA Greece: Καλύτερη μαθητική «start up» της χρονιάς η «Let’s Go» από το Ειδικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης

https://jagreece.org/ja-greece-kaliteri-mathitiki-start-up-tis-hronias-i-lets-go/

Βίντεο Ανακοίνωσης Νικητή

https://www.youtube.com/watch?v=B-tjVlsBdA8

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2024