Οι διαδικτυακές παρουσιάσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) και με Ανώτατες/Ανώτερες Σχολές/Ακαδημίες που σχετίζονται με τα Ένστολα Επαγγέλματα, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και των Υπευθύνων ΣΕΠ της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της ΔΔΕ Πέλλας.
Σκοπός των παρουσιάσεων ήταν η έγκαιρη και αξιόπιστη πληροφόρηση των μαθητών/τριών Λυκείου για τις σπουδές στα ανωτέρω ιδρύματα και τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν αναλυτικές παρουσιάσεις των Σχολών και των Τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ).
Για πρώτη φορά και με αποδέκτες όλα τα Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε ολοκληρωμένη διαδικτυακή παρουσίαση όλων των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μακεδονίας.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και δόθηκαν απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες.
Όλες οι διαδικτυακές παρουσιάσεις θα είναι αναρτημένες στο κανάλι «Δράσεις ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας» στον υπερσύνδεσμο https://www.youtube.com/@pdekmaked, ώστε να παραμείνουν στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας ως πολύτιμο εργαλείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.