Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης συναντήθηκε με τις Ενώσεις Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο της ΟΛΤΕ Ελλάδας κ. Χιονά Παπαδόπουλο στα γραφεία της ΠΔΕ.
Η συζήτηση περιλάμβανε τόσο λειτουργικά θέματα σχολικών μονάδων και εργαστηρίων όσο και ζητήματα αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης γενικότερα.
Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η αλλαγή της μοριοδότησης των σχολικών μονάδων ώστε να δοθεί κίνητρο στους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν απομακρυσμένα σχολεία. Επιπλέον, διευκρινίστηκαν δυσλειτουργίες του συστήματος e-eggrafes και προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισής τους.
Παράλληλα, προτάθηκε η υλοποίηση επιμορφωτικού συνεδρίου Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με στόχο την διάχυση του έργου των ΕΠΑΛ και των Εργαστηριακών Κέντρων στην κοινωνία και την ενίσχυση του θεσμού της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.