MinEdu_LogoBlue_AlignCenter_GR

Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

Δελτίο Τύπου: «Σώζω Ζωές»

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης με τον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον ανθρωπιστικό φορέα Kids save lives και τους Διευθυντών Σχολικών Μονάδων του συγκεκριμένου Δήμου που συμμετέχουν στο καινοτόμο πρόγραμμα «Σώζω Ζωές».

Το συγκεκριμένο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί πιλοτικά σε έντεκα σχολικές μονάδες του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με στόχο τη Δημιουργία Σχολικού Δικτύου παροχής Πρώτων Βοηθειών σε επείγοντα περιστατικά.

Συγκεκριμένα, η ανθρωπιστική οργάνωση Kids Save Lives αναλαμβάνει να επιμορφώσει και να πιστοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων του Δήμου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να εκπαιδεύσει θεωρητικά και πρακτικά επιλεγμένους μαθητές σε κάθε τμήμα των συγκεκριμένων σχολείων και  να τοποθετήσει και να καταγράψει αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και την ΠΔΕ και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις πρώτες βοήθειες, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και την χρήση των Νέων Τεχνολογιών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη που εξήρε την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε να είναι πολύτιμος αρωγός κάθε ενέργειας που μπορεί να κάνει τα σχολεία μας ασφαλέστερα και να βοηθήσει να σωθούν ζωές. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας της Εκπαίδευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το kids Save Lives και υποσχέθηκε να τοποθετήσει εξωτερικούς απινιδωτές σε περισσότερα σχολεία του Δήμου.

Ο κ. Αναστάσης Στεφανάκης, Πρόεδρος του kids save lives παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα επιμόρφωσης και τόνισε τα θετικά αποτελέσματα της χρήσης της καινοτόμου εφαρμογής πρώτων ανταποκρινόμενων isavelives. Στη συνέχεια, ανέλυσε το πρόγραμμα επιμόρφωσης που περιλαμβάνει εκτός από Πρώτες βοήθειες, την Βασική Υποστήριξη της Ζωής, την Πρόληψη και τις Νέες Τεχνολογίες.

Τη συνάντηση έκλεισε ο κ. Κόπτσης με την πεποίθηση πως το παράδειγμα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη μπορούν να ακολουθήσουν περισσότεροι δήμοι στο μέλλον καθώς στοχεύει σε μόνιμη και οριζόντια επιμόρφωση μαθητών και εκπαιδευτικών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2024