MinEdu_LogoBlue_AlignCenter_GR

Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

«Σμίγοντας τον κόσμο»

Ένα σχολείο… μια αγκαλιά!

“Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου από τον κόσμο, Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.”
~Γ. Ρίτσος~

Δημοσιεύτηκε: Τελευταία ενημέρωση:

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει μια ξεχωριστή συναυλία, επιδιώκοντας να αναδείξει τον ρόλο της εκπαίδευσης ως μιας δυναμικής διαδικασίας, η οποία ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή/τριας και αντιμετωπίζει τη διαφορετικότητα ως ευκαιρία για τον εμπλουτισμό της μαθησιακής εμπειρίας.

Η εκπληκτική ποικιλία έκφρασης της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης αποτυπώνεται σε μια συναυλία γεμάτη συμβολισμούς και μουσική, καθοδηγούμενη από την εκπαιδευτική προσέγγιση της συμπερίληψης όλων των μαθητών/τριών, τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην ευρύτερη κοινωνία.

Η ειδική αγωγή στην νέα ψηφιακή εποχή τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο, ενισχύοντας τις δυνατότητές του δημιουργώντας συνθήκες αποδοχής και σεβασμού. Η ισότιμη πρόσβαση του συνόλου των μαθητών/τριών σε κάθε πτυχή της εκπαίδευσης, αποτελεί στόχο και δέσμευση, εξασφαλίζοντας και διατηρώντας την ενεργό συμμετοχή κάθε παιδιού.

Σε συνεργασία με το EyeHarp, το πρώτο μουσικό όργανο που παίζεται με τα μάτια, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρεί να καταδείξει ότι οι δυνατότητες του ανθρώπου είναι εκείνες που μπορούν να τον ξεχωρίσουν και όχι η αναπηρία του.

Καινοτόμα Προγράμματα Ειδικής Αγωγής ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

 

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2024