Ανακοίνωση Βαθμολογιών
Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023
results.it.minedu.gov.gr

Εφαρμογή
Υπολογισμού Μορίων

ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023
markcalc.it.minedu.gov.gr

Οδηγίες για την πρόσληψη Αναπληρωτών ΕΕΠ και Εκπαιδευτικών που προσλήφθηκαν σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και Σ.Δ.Ε.Υ. της ΠΔΕ Κεντρ. Μακεδονίας

Δημοσιεύτηκε: Τελευταία ενημέρωση:
A+A-
Επαναφορά

 

Οδηγίες σχετικά με την πρόσληψη και την κατάθεση – καταχώριση δικαιολογητικών προσωρινών Αναπληρωτών ΕΕΠ και Εκπαιδευτικών που προσλήφθηκαν σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και Σ.Δ.Ε.Υ.

 

Μετά την ανακοίνωση των προσλήψεων προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘΑ www.minedu.gov.gr/anaplirotes ΟΛΟΙ οι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται σε Σ.Δ.Ε.Υ. και ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. από την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Οι Αναπληρωτές που προσλαμβάνονται στα ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ καλούνται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 να δηλώσουν ψηφιακά μέσω του ΟΠΣΥΔ, σειρά προτίμησης για όλα τα διαθέσιμα ΣΔΕΥ (σχολική μονάδα – έδρα του ΣΔΕΥ). Οι αναπληρωτές που δεν θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ΣΔΕΥ θα τοποθετηθούν στα εναπομείναντα αυτόματα από το σύστημα. Στη συνέχεια, θα ενημερωθούν μέσω νέου γραπτού μηνύματος SMS, για το σχολείο (έδρα του ΣΔΕΥ) που τοποθετούνται. Οι προσλαμβανόμενοι σε ΣΔΕΥ οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. που ανήκει το ΣΔΕΥ από την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Την επόμενη μέρα οι προσληφθέντες σε Σ.Δ.Ε.Υ. θα παρουσιαστούν στο σχολείο έδρας του Σ.Δ.Ε.Υ. που τοποθετήθηκαν. 

Πριν την ανάληψη υπηρεσίας, από Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 10:00 και έως και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές καλούνται να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή (pdf, zip) για την πρόσληψή τους και να προχωρήσουν στη μεταφόρτωση αυτών στον σύνδεσμο:

 https://formskmaked.sch.gr/gsis?webfrm=deltio_apografis2024

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή το σύστημα υποστηρίζει προσωρινή αποθήκευση των στοιχείων σας επισημαίνουμε ότι οπωσδήποτε θα πρέπει να έχετε κάνει οριστική υποβολή του δελτίου σας μέχρι την καταληκτική ημερομηνία Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Η σύνδεση στον παραπάνω σύνδεσμο γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.   

 

Οδηγίες για τη σύναψη ψηφιακής σύμβασης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ

 

Οι αναπληρωτές/τριες θα έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή σύναψης ψηφιακής σύμβασης.

 

  • Η ανάληψη υπηρεσίας θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι τις 14.30 της εκάστοτε ημέρας που έχει οριστεί για ανάληψη υπηρεσίας, προκειμένου στη συνέχεια να διενεργούνται οι απαραίτητες επεξεργασίες ενημέρωσης στα πληροφοριακά συστήματα ΕΡΓΑΝΗ και Διαύγεια. Μέχρι τη συγκεκριμένη ώρα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ψηφιακή σήμανση ανάληψης υπηρεσίας στο Myschool από τον προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ.
  • Οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές που δύνανται να συνάψουν ψηφιακή σύμβαση μέσω του gov.gr θα πρέπει να έχουν αποδεχτεί τη σύμβασή τους μέχρι τις 14:59 της ίδια μέρας που παρουσιάζονται στα ΚΕΔΑΣΥ. Για την είσοδο στην εφαρμογή gov.gr και τη σύναψη της ψηφιακής σύμβασης, οι αναπληρωτές θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους τους ατομικούς κωδικούς taxisnet.

 

-Σε διαφορετική περίπτωση, δεν διασφαλίζεται η ανάληψη υπηρεσίας του τη συγκεκριμένη ημέρα.

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά για πρόσληψη είναι:

  1. Τίτλοι σπουδών από την ιστοσελίδα https://ptyxia.gov.gr/ (Για την έκδοσή του θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και το ΑΜΚΑ σας). Μπορείτε επίσης να εκδώσετε αντίγραφο Πράξης Ακαδημαϊκής Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών του ΔΟΑΤΑΠ.

Σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών δεν είναι διαθέσιμος μέσω της παραπάνω υπηρεσίας τότε θα μεταφορτώσετε το πιστοποιητικό που ήδη έχετε.

Σε περίπτωση ξενόγλωσσου τίτλου σπουδών μεταφορτώνετε στον σύνδεσμο πέρα από την αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ επιπλέον και τον ξενόγλωσσο τίτλο, τη μετάφραση και το απολυτήριο ελληνικού Λυκείου.

  1. Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας ή έγγραφο που πιστοποιεί την ιθαγένεια
  2. Πρωτότυπες Ιατρικές Γνωματεύσεις Παθολόγου ή Γενικού Ιατρού και Ψυχιάτρου του τελευταίου διμήνου ότι μπορείτε να ασκείτε τα καθήκοντά σας.
  3. Άδεια άσκησης επαγγέλματος (όπου απαιτείται)
  4. Βεβαίωση ιδιότητας μέλους Συλλόγου/Ένωσης του κλάδου (όπου απαιτείται)
  5. Βεβαίωση Παιδαγωγικής Επάρκειας (αν υπάρχει/απαιτείται)
  6. Πιστοποιητικό Στρατολογίας
  7. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας Βιβλιαρίου Τράπεζας ή άλλο σχετικό αποδεικτικό.
  8. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (μόνο εφόσον υπάρχουν τέκνα. Σε περίπτωση τέκνου σπουδάζοντος ή υπηρετούντος τη στρατιωτική θητεία απαιτούνται και οι αντίστοιχες πρόσφατες βεβαιώσεις φοίτησης ή υπηρέτησης).
  9. Αποδεικτικά έγγραφα για ΑΦΜ που να συμπεριλαμβάνει και τη ΔΟΥ.
  10. Αποδεικτικά έγγραφα για ΑΜΑ, ΑΜΚΑ
  11. Οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και Σ.Δ.Ε.Υ. οφείλουν να έχουν ενεργό λογαριασμό στο Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο ή να προβούν σε διαδικασία απόκτησής του γιατί θα χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία του προσωπικού τους λογαριασμού στο ΠΣΔ για να συνδεθούν στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Αδειών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και μέσω του email του ΠΣΔ θα παραλαμβάνουν την απόφαση χορήγησης της άδειάς τους.

Την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας οι αναπληρωτές/τριες θα καταθέσουν στo ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.:

  1. Την πρωτότυπη υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση (επισυνάπτεται σχετικό υπόδειγμα).
  2. Την πρωτότυπη γνωμάτευση παθολόγου ή γενικού ιατρού, είτε του δημοσίου είτε ιδιώτη, η οποία να πιστοποιεί την υγεία του εκπαιδευτικού και την ικανότητα να ασκήσει διδακτικά καθήκοντα ή του μέλους Ε.Ε.Π. να ασκήσει υποστηρικτικά καθήκοντα αντίστοιχα.
  3. Την πρωτότυπη γνωμάτευση ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιώτη, η οποία να πιστοποιεί την υγεία του εκπαιδευτικού και την ικανότητα να ασκήσει διδακτικά καθήκοντα ή του μέλους Ε.Ε.Π. να ασκήσει υποστηρικτικά καθήκοντα αντίστοιχα.
  4. Την Αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας και τις Βεβαιώσεις Προϋπηρεσίας (εφόσον υπάρχουν). Για προϋπηρεσίες που έχουν προσφερθεί σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας ή/και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και είναι καταχωρισμένες στο ΟΠΣΥΔ δεν απαιτείται προσκόμιση των προϋπηρεσιών ωστόσο και σ’ αυτήν την περίπτωση συμπληρώνεται και αποστέλλεται το Έντυπο της Αίτησης αναγνώρισης προϋπηρεσίας στο οποίο οι προϋπηρεσίες αυτές θα πρέπει να καταγράφονται. (Επισυνάπτονται σχετικά υποδείγματα).
  5. Την Αίτηση αναγνώρισης μεταπτυχιακού / διδακτορικού τίτλου (εφόσον υπάρχει) μαζί με το αντίστοιχο δικαιολογητικό. Επισυνάπτεται σχετικό υπόδειγμα.
  6. Την αίτηση για χορήγηση Άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου (εφόσον χρειάζονται), επισυνάπτεται σχετικό υπόδειγμα.
  7. Αίτηση για χορήγηση Άδειας Κύησης ή Λοχείας. Εφόσον υπάρχει αναπληρώτρια που βρίσκεται σε Άδεια Κύησης ή Λοχείας θα καταθέσει την Αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (απόφαση ΕΦΚΑ, Πιστ. Γέννησης κτλ.).

 

Αιτήσεις αναγνώρισης προϋπηρεσίας – Πληροφορίες

Οι αιτήσεις αναγνώρισης προϋπηρεσίας για τη μισθολογική εξέλιξη υποβάλλονται στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. πρωτοκολλούνται αυθημερόν και αποστέλλονται στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας υπόψη ΠΥΣΕΕΠ.

Για τη μισθολογική εξέλιξη υπολογίζονται τα διαστήματα που έχουν διανυθεί πριν από τις 31/12/2015 και μετά από την 01/01/2018. (Οι προϋπηρεσίες στα ενδιάμεσα διαστήματα δεν λαμβάνονται υπόψη σύμφωνα με τον Ν.4354/2015 και την εγκύκλιο αριθμ. πρωτ: 2/1015/ΔΕΠ/5-1-2016 (ΑΔΑ: ΨΑΕΦΗ-ΠΟ7). Επίσης για τη μισθολογική εξέλιξη δεν υπολογίζονται με τα σημερινά ισχύοντα δεδομένα οι προϋπηρεσίες που έχουν πραγματοποιηθεί στα πλαίσια προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σύμφωνα με το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ με Αρ. Πρωτ. 152314/Ε3/8-12-2022 .

Με την πρόσληψή τους όλοι οι αναπληρωτές κατατάσσονται στο εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο ΜΚ1. Για να δικαιούται ο αναπληρωτής χορήγηση επόμενου μισθολογικού κλιμακίου, πρέπει η προϋπηρεσία που διαθέτει να είναι μεγαλύτερη από 2 έτη για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και 3 έτη για το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό ή το διάστημα αυτό να συμπληρώνεται μαζί με την τυχόν προϋπηρεσία εντός του τρέχοντος διδακτικού έτους.

Στην περίπτωση που η προϋπηρεσία που διαθέτει ο αναπληρωτής είναι μικρότερη από 2 έτη για το ΕΕΠ και 3 έτη για το ΕΒΠ και το διάστημα αυτό δεν συμπληρώνεται ούτε εντός του τρέχοντος διδακτικού έτους, δεν απαιτείται να υποβληθεί αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας, διότι ακόμα και να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία δεν θα μεταβληθεί το μισθολογικό κλιμάκιο του Αναπληρωτή.

 

Αιτήσεις αναγνώρισης συνάφειας Μεταπτυχιακού – Πληροφορίες

Οι αναπληρωτές απόφοιτοι ΑΕΙ / ΤΕΙ που διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση αναγνώρισης συνάφειας στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. υπόψη ΠΥΣΕΕΠ, ώστε να τους προσμετρηθούν μισθολογικά τα πλεονεκτήματα που προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις. Οι αιτήσεις πρωτοκολλούνται αυθημερόν στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και αποστέλλονται στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας υπόψη ΠΥΣΕΕΠ.

Ο αναπληρωτής συνυποβάλλει με την αίτησή του αντίγραφο του τίτλου σπουδών.

Στους τίτλους πανεπιστημίων της αλλοδαπής συνυποβάλλεται και μετάφραση τους και αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ.

 

Αιτήσεις άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου – Πληροφορίες 

Οι αναπληρωτές που επιθυμούν να ασκούν ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή υποβάλλουν το αίτημά τους στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Οι αιτήσεις πρωτοκολλούνται αυθημερόν στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και διαβιβάζονται στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας υπόψη ΠΥΣΕΕΠ.

Συνυποβάλλεται Βεβαίωση μη παρακώλυσης εκπαιδευτικού έργου από το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ./Σ.Δ.Ε.Υ. και Βεβαίωση εργοδότη, πριν την έναρξη της εργασίας. Χορήγηση άδειας με αναδρομική ισχύ δεν είναι δυνατή.

Η άσκηση ιδιωτικού έργου ή εργασίας με αμοιβή χωρίς άδεια αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα. Το ιδιωτικό έργο ή εργασία θα πρέπει να συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του υπαλλήλου.

 

01_ΥΔ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ 2024-2025
02_ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
03_ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ_ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ 
04_ΕΙΔ_01_ΑΔΕΙΑ-ΑΣΚΗΣΗΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ-ΕΡΓΟΥ_ΑΙΤΗΣΗ
05_ΕΙΔ_02_ΑΔΕΙΑ-ΑΣΚΗΣΗΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ-ΕΡΓΟΥ_ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ
06_ΑΙΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ
07_ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΕΔΑΣΥ 2024_2025
15253 ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΡΙΣΜΟΥ ΣΔΕΥ ΓΙΑ 2024_2025_ΨΕ3946ΝΚΠΔ-Γ58
ΕΕΠ_ΕΒΠ_Προσλήψεις_press
Προσλήψεις_ΕΑΕ (2336)_ΔΕ_20240830_int
Προσλήψεις_ΠΕ_ΣΜΕΑΕ_20240823

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Υλοποίηση Τμήμα Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας © 2023-2024