27052017Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 26 Μαϊ 2017

Πρόσκληση σε επιμορφωτική δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ECML με θέμα : "Plurilingual and intercultural competences: descriptors and teaching materials (FREPA)"

 

SXOLSYMB

 

Υλικό για τη δράση «Plurilingual and intercultural competences: descriptors and teaching materials (FREPA)» στο link που ακολουθεί :

 http://www.ecml.at/TrainingConsultancy/Plurilingualeducation/tabid/1694/language/en-GB/Default.aspx


Επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων των Δ/νσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

SXOLSYMB

Αγαπητοί συνάδελφοι, 
Σας προσκαλώ στην επιμορφωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3-04-2017 και ώρες 11.30- 14.30 στο 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης με θέματα:

Εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης σύμφωνα με το ΕΠΣ- ΞΓ

Δημιουργία δοκιμασιών αξιολόγησης σε συνάρτηση με το ΚΕΠΑ

Οι συνθετικές δημιουργικές εργασίες στο Γυμνάσιο

Παρακαλούνται οι κ.κ Διευθύντριες/ντές να ενημερώσουν τις/τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ07 ενυπόγραφα και να διευκολύνουν την προσέλευσή τους. Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.
Mε εκτίμηση
Η Σχολική Σύμβουλος Γερμανικής
Σουλτάνα Παπαδημητρίου

Διεξαγωγή επιμορφωτικού σεμιναρίου Μαθηματικών του Νομού Χαλκιδικής με θέμα: «Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Μαθηματικά Γυμνασίου - ΓΕ.Λ. - ΕΠΑ.Λ.»

SXOLSYMB

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας ενημερώνω για τη διεξαγωγή επιμορφωτικού σεμιναρίου των Μαθηματικών του Νομού Χαλκιδικής, καθώς και των συναδέλφων που διδάσκουν Μαθηματικά με δεύτερη ή τρίτη ανάθεση, με θέμα:
«Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Μαθηματικά Γυμνασίου - ΓΕ.Λ. - ΕΠΑ.Λ.»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους διδάσκουν Μαθηματικά (α΄, β΄, γ΄ ανάθεση) και δεν παρακολούθησαν το αντίστοιχο σεμινάριο που είχε πραγματοποιηθεί την περσινή σχολική χρονιά. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στο αμφιθέατρο του ΕΠΑ.Λ. Πολυγύρου από τις 12:30 έως τις 14:00.  Στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Με εκτίμηση

Μαρίνα Πάλλα
Σχολική Σύμβουλος Μαθηματικών

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ18.25 και ΠΕ18.24 του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας και Ευεξίας που υπηρετούν στη ΔΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης

SXOLSYMB

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

Σας προσκαλούμε:
Σε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Προγράμματα Σπουδών της Β΄ και Γ΄ τάξης της ειδικότητας Βοηθού Φυσικοθεραπευτή του τομέα Υγείας-Πρόνοιας και Ευεξίας»,που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31-03-2017 και ώρες 12:00-14:30 στο αμφιθέατρο των ΕΠΑ.Λ. «Ευκλείδη», με την προϋπόθεση να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων, και χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο και για τους συμμετέχοντες.

Με εκτίμηση
Γκουργκούλη Ελένη
Δρ. Σχολική Σύμβουλος ΠΕ14.06, Νοσηλεύτρια

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Γερμανικής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής

SXOLSYMB

Επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα: «Τεχνικές, Παρατήρηση και Βελτιστοποίηση της Διδασκαλίας»

afisa-mathimatics

Ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας, ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς κλ.ΠΕ03, των σχολείων της αρμοδιότητάς του στη Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, ότι θα λειτουργήσει το Βιωματικό - επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα: «Τεχνικές, Παρατήρηση και Βελτιστοποίηση της Διδασκαλίας».


Το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα αποτελείται από δύο μέρη:
A. Το πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει τη θεωρητική κατάρτιση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, διάρκειας 20 ωρών και θα πραγματοποιηθεί τις Τετάρτες
15/02/2017, 22/02/2017, 01/03/2017, 08/03/2017, 15/03/2017, 22/03/2017 στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δυτικής Θεσσαλονίκης και θα περιλαμβάνει τις ενότητες:
1) Μορφές τεχνικές και όργανα παρατήρησης της διδασκαλίας.
2) Τεχνικές Διδασκαλίας
3) Η Παρατήρηση ως επιλεκτική αντίληψη
4) Το προσωπικό πλαίσιο
5) Το επαγγελματικό πλαίσιο
6) Η παρατήρηση στη σχολική τάξη και ζωή
7) H παρατήρηση ως εργαλείο παροχής ανατροφοδότησης.
8) Παρατήρηση για ανατροφοδότηση
9) Μαθησιακό κλίμα.
10) Οργάνωση και διοίκηση της τάξης.
11) Εξειδίκευση των ενοτήτων στο μάθημα των Μαθηματικών.

B. Το δεύτερο μέρος διάρκειας 60 ωρών, θα περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση των επιμορφωμένων εκπαιδευτικών με συμμετοχή σε δειγματικές διδασκαλίες,παρατηρήσεις και αξιολόγηση διδασκαλιών. Το προτεινόμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Σχολικό Σύμβουλο Κωνσταντίνο Μπουραζάνα σε συνεργασία με τον Επίκουρο καθηγητή του Παιδαγωγικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Παπαδόπουλο και του Μπολοτάκη Γεωργίου επιμορφωτή Β΄ επιπέδου. Στους συμμετέχοντες θα δίνεται έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό επιμόρφωσης, όπως επίσης και βεβαίωση συμμετοχής του προγράμματος. Το παραπάνω πρόγραμμα γίνεται με την πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών της Δυτικής Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της «ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ».


Το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί τις προ-αναφερόμενες Τετάρτες από 11:30 έως 14:00, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής
Θεσσαλονίκης.


Όσοι από τους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να συμμετάσχουν στο παραπάνω
πρόγραμμα καλούνται να το δηλώσουν, αποστέλλοντας e-mail στο kbour@sch.gr. Οι  επιλεγέντες εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν μέσω του site: omathimatikos.gr , για την επιλογή τους. Επειδή ο αριθμός αυτών που θα συμμετέχουν είναι περιορισμένος, θα πρέπει η δήλωση συμμετοχής να είναι άμεση.
Παρακαλούνται οι κ.κ Διευθυντές/ντριες να ενημερώσουν ενυπόγραφα τις/τους εκπ/κούς του κλάδου ΠΕ03 και να διευκολύνουν την προσέλευσή τους.
Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών δε θα βαρύνει το Δημόσιο.


Με εκτίμηση
Ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Δυτικής Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνος Μπουραζάνας