Δελτίο Τύπου σχετικά με τη δημιουργία Κέντρων Καινοτομίας
27042024Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτίο Τύπου σχετικά με τη δημιουργία Κέντρων Καινοτομίας

perif

 

Δελτίο Τύπου

 

Στο πλαίσιο της δράσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης έχει δρομολογηθεί από το ΥΠΑΙΘ και τους συναρμόδιους φορείς, η ανάπτυξη Κέντρων Καινοτομίας στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Τα Κέντρα Καινοτομίας θα ενσωματώσουν και θα διασυνδέσουν τη σχολική κοινότητα με την τοπική κοινωνία, τα ερευνητικά ιδρύματα, τα πανεπιστήμια και τις τοπικές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα διασυνδέονται με παρόμοια εκπαιδευτικά οικοσυστήματα στην Ευρώπη και στον κόσμο με εικονική (virtual) μορφή, για την υποστήριξη απομακρυσμένων σχολείων και περιοχών, αλλά και φυσική παρουσία σε συγκεκριμένο χώρο για να είναι επισκέψιμα από τους ενδιαφερόμενους.

Ο Αν. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονία, στο πλαίσιο της διαδικασίας διερεύνησης ανεύρεσης κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του Κέντρου Καινοτομίας αρμοδιότητας της οικείας  Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, επισκέφτηκε ήδη το Δήμο Θέρμης και συζήτησε σχετικά με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου τη δυνατότητα ανεύρεσης χώρου στην περιοχή του.

Θα ακολουθήσουν άμεσα επισκέψεις και συνεργασίες και με άλλους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή χώρου για τη στέγαση του Κέντρου Καινοτομίας και την εξυπηρέτηση των σκοπών του.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι