Δελτίο Τύπου για την Τεχνική Ημερίδα του ΙΚΥ για Ευρωπαϊκά προγράμματα
19032024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτίο Τύπου για την Τεχνική Ημερίδα του ΙΚΥ για Ευρωπαϊκά προγράμματα

foto-iky-2

Στην Αθήνα την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε από το Ι.Κ.Υ. Τεχνική Ημερίδα για τους φορείς που υλοποιούν ευρωπαϊκά προγράμματα ως συντονιστές.

Aπό την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας παρευρέθησαν ο κ. Παναγιώτης Στεφανόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Προσωπικού, και η κ. Κρυσταλλία Στάικου, Αν. Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Υπεύθυνη Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, KA2, XeniosZeus.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο κ. Αθανασόπουλος, Προϊστάμενος στη Διεύθυνση Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών και η κ. Ειρήνη Ντρούτσα, Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης, συντόνισε την ημερίδα.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι από όλη την Ελλάδα που είχαν συντονιστικό ρόλο στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Η ημερίδα εξελίχθηκε σε δύο μέρη: στο πρώτο μέρος έγινε αναφορά σε κριτήρια ποιοτικής αξιολόγησης του τελικού απολογισμού από την κ. Κατέχη και στη συνέχεια, παρουσιάστηκε η εισήγηση της κ. Δαγρέ με θέμα την ορθή συμπλήρωση των στοιχείων του σχεδίου και της φόρμας της τελικής έκθεσης μέσω του MobilityTool.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας παρουσιάστηκαν παραδείγματα καλών πρακτικών κατά τους ελέγχους δικαιολογητικών και τους επιτόπιους ελέγχους σχεδίων Erasmus+, KA2, από την κ. Χατζή, Υπεύθυνη για την Οικονομική Διαχείριση των Σχεδίων.

Παράλληλα, το στέλεχος της Ε.Μ./Ι.Κ.Υ. κ. Φραγκουλοπούλου ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους φορείς για τις δυνατότητες που παρέχει η Εθνική υπηρεσία υποστήριξης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την εκπαίδευση ενηλίκων στην Ευρώπη (EPALE).

Στο τέλος της ημερίδας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήματα και να λάβουν διευκρινίσεις από τα στελέχη της Ε.Μ./Ι.Κ.Υ., αναφορικά με το πρόγραμμα Erasmus+ και την Τελική Έκθεση του κάθε σχεδίου Erasmus+, KA2.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι