Μήνυμα για τα τρία χρόνια ανάληψης της Διεύθυνσης της ΠΔΕ
19032024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Μήνυμα για τα τρία χρόνια ανάληψης της Διεύθυνσης της ΠΔΕ

ANANIADHS 300 230

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Χριστός Ανέστη,

Στις 16 Απριλίου 2018 συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως Διευθυντής, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Σε όλο αυτό το διάστημα πάσχισα και πασχίζω να ασκήσω το παιδαγωγικό και διοικητικό μου έργο με συνέπεια, καθώς και με δημοκρατικό και αξιοκρατικό τρόπο. Μέριμνα μου αποτέλεσε η προσπάθειά μου, ώστε οι συνάδελφοι να νιώθουν ασφαλείς στο σπουδαίο λειτούργημα που επιτελούν και στα πλαίσια των δυνατοτήτων, που μου προσφέρει η θέση μου, είναι να μην αδικήσω κάποιον και ταυτόχρονα να συμπαρασταθώ με όλες μου τις δυνάμεις και να δώσω λύσεις στα προβλήματα που προέκυπταν. Ταυτόχρονα, μέσα στον χρόνο αυτό, επισκέφθηκα αρκετές φορές τους επτά νομούς της αρμοδιότητάς μου και όσα σχολεία μου επέτρεπαν οι δυνάμεις μου, προκειμένου να είμαι κοντά στους εκπαιδευτικούς και στα προβλήματα που εγκύπτουν στην καθημερινή μάχη που δίνουν. Επίσης, κατά τη διάρκεια των χρόνων που πέρασαν, κάλεσα πολλές φορές τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών στο γραφείο μου, ώστε από κοινού να εντοπίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να δίνω λύσεις στο βαθμό που με αφορούσαν. Πολλές φορές επισκέφθηκα σχολεία που αντιμετώπιζαν κτηριακά προβλήματα και ενήργησα επανειλημμένα, προκειμένου να λυθεί το χρόνιο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει τη σχολική κοινότητα. Ακόμα, συνέργησα αποφασιστικά στο να πραγματοποιηθούν συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες, που σκοπό είχαν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ώστε να διευκολύνεται το έργο τους στην καθημερινή διδακτική πράξη. Παράλληλα, για την πιο εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας έδωσα προτεραιότητα στην ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων με χρήση ψηφιακής υπογραφής, στην εισαγωγή νέας εφαρμογής ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, στην περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και την καταγραφή των διοικητικών διαδικασιών με σκοπό την απλοποίηση των διοικητικών εργασιών με απώτερο στόχο την πιστοποίηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Τα δύσκολα αυτά χρόνια που βιώνει η πατρίδα μας, χρειάζεται ο καθένας μας, από το δικό του μετερίζι, να υπερβαίνει τον εαυτό του, ιδιαίτερα εμείς που υπηρετούμε την Παιδεία. Διότι το σχολείο αποτελεί τη θρυαλλίδα εκείνη που θα αλλάξει την κοινωνία μας προς το καλύτερο τα επόμενα χρόνια. Σας βεβαιώνω ότι, όσο θα βρίσκομαι σε αυτή την θέση, θα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατόν, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να νιώθουν ελεύθεροι και να εξασκούν την παιδαγωγική και διδακτική τους ικανότητα με αξιοσύνη, πιστεύοντας στον εαυτό τους και στην επάρκειά τους. Όσο θα εξασκώ τα καθήκοντα αυτά, η δημοκρατική και δίκαιη ευαισθησία μου θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητά μου, παλεύοντας για το καλό των παιδιών και των εκπαιδευτικών και, εν τέλει, για την ίδια την πατρίδα μας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής                                                                                  

Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης

Κεντρικής Μακεδονίας

Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης

Γεωλόγος-Θεολόγος

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι