17122018Δευ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 14 Δεκ 2018

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μουσικών - Διδακτικών επισκέψεων και Επιμορφωτικών δραστηριοτήτων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης «Ο Κόσμος της Μουσικής, Γνωρίζω Εκφράζομαι Δημιουργώ».

 ΑΦΙΣΑ-2018-19

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 ξεκινά το Πρόγραμμα Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  «Ο Κόσμος της Μουσικής- Γνωρίζω, Εκφράζομαι, Δημιουργώ» στις εγκαταστάσεις του ΟΜΜΘ.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται επίσης από τους παράτω φορείς: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, εντός του σχολικού ωραρίου και απευθύνεται σε μαθητές Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού και Α΄,Β΄, Γ΄ Γυμνασίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όλης της χώρας.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει μια δημιουργική περιήγηση στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου, όπου η αισθητική προσέγγιση και η οπτικοακουστική αντίληψη του χώρου πλαισιώθηκε από θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα με στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν την αξία της μουσικής, να αναπτύξουν στάσεις και συμπεριφορές απέναντι στην τέχνη δρώντας μέσα σε ένα χώρο πολιτισμού, να λειτουργήσουν δημιουργικά και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. 

Πρόκειται για μια διαδρομή που ξεκινά από τον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου(Μ1), περνά από τα φουαγιέ και την πλατεία, ανεβαίνει στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια και βυθίζεται στα άδυτα του θεάτρου, όπως στο βεστιάριο και τα καμαρίνια, για να καταλήξει στη MOYSA και στο φουαγιέ του κτιρίου Μ2 με θέα τη θάλασσα και τις πλαγιές του Ολύμπου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης περιγράφονται με λεπτομέρειες η λειτουργικότητα των χώρων και παράλληλα ξετυλίγεται ως θεατρικό δρώμενο ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης. Σε συγκεκριμένους σταθμούς εργασιών οι μαθητές με φύλλα εργασίας, παιχνίδια ρόλων, βιωματικές τεχνικές μάθησης, αντιλαμβάνονται τη λειτουργικότητα των χώρων και με τη βοήθεια θεατρικού δρώμενου γνωρίζουν έναν μύθο της αρχαιότητας που υμνεί τη δύναμη της μουσικής. Συμπαραστέκονται στον Ορφέα και μπαίνουν σε ενσυναίσθηση με τις εικαστικές δημιουργίες τους και το μουσικό εργαστήριο στη MOYSA που τους βάζει βιωματικά στον κόσμο της κλασικής μουσικής, των οργάνων μιας συμφωνικής ορχήστρας, της όπερας αλλά και σύγχρονων μουσικών συνθέσεων που έχουν εμπνευστεί από το συγκεκριμένο μύθο. Έτσι οι μαθητές μέσα από τη συνδυαστική εμπειρία μιας περιήγησης στο χώρο και ενός δραματοποιημένου μύθου, Γνωρίζουν, Εκφράζονται και Δημιουργούν το δικό τους Κόσμο της Μουσικής, της τέχνης και πολιτισμού.

 

Η διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος για το τρέχον σχολικό έτος είναι από το Οκτώβριο του 2018 ως τον Ιούνιο του 2019, σε καθορισμένες ημερομηνίες (οι οποίες αναγράφονται μέσα στην αίτηση ), θα ανανεώνονται από ΜΜΘ ανά τρίμηνο και επιλέγονται από τα σχολεία αυτόματα όταν συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων τους, καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας www.megaro.kmaked.eu   Θα τηρηθεί αυτομάτως ηλεκτρονικά και η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων.

 
Ο αριθμός των μαθητών/τριών που μπορούν να συμμετέχουν είναι 25-27 άτομα/επίσκεψη. 
Ώρα έναρξης: 10:00 π.μ.
Διάρκεια: 2,5 ώρες 

Ως συνοδοί καθηγητές μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ειδικότητες, προτείνονται όμως ιδιαίτερα οι ειδικότητες Μουσικών ΠΕ16 και Καλλιτεχνικών ΠΕ08, αν διαθέτει η σχολική μονάδα. Η παρουσία των συνοδών κατά την εξέλιξη του προγράμματος είναι υποχρεωτική και θα πρέπει κατά την είσοδό τους στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής να προσκομίσουν στη συντονίστρια του προγράμματος ονομαστική κατάσταση συμμετεχόντων μαθητών, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από το Διευθυντή του σχολείου τους.

Επίσης, θα ήταν επιθυμητό για λόγους ανατροφοδότησης του προγράμματος, μετά το πέρας της διδακτικής επίσκεψης και την επιστροφή στο σχολείο, να αποστέλλεται ταχυδρομικά στη Διεύθυνση : ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 65, 57001, για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μεγάρου ή σκαναρισμένα στο e-mail kmakedmegaro@gmail.com, το υλικό μετεπεξεργασίας που θα αποσταλεί στα σχολεία που θα συμμετάσχουν και θα συμπληρωθεί από μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς για να παραλάβουν την αναμνηστική βεβαίωση συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα. 

Υπεύθυνη επικοινωνίας και συντονίστρια του προγράμματος είναι η κ. Ευαγγελία Βόλνα,

τηλ. κέντρο 2310474810 (πληροφορίες, κ. Κεχαγιά Ειρήνη).

Και e-mail: kmakedmegaro@gmail.com

(Προσοχή: ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ στοιχεία επικοινωνίας με το Μέγαρο Μουσικής)

 

Επισυνάπτονται:

α) έγγραφα ΥΠ.Π.Ε.Θ Φ20.2/12263/Δ2/19-07-2018 και 1535147/ Δ7/17-09-2018

β) αφίσα του προγράμματος

γ) ενημερωτικό τρίπτυχο του προγράμματος

δ) κατάσταση συμμετεχόντων μαθητών

View the embedded image gallery online at:
http://kmaked.pde.sch.gr/site/index.php/megaro#sigFreeIdb32051d61e
 

 


Πρόγραμμα Μουσικών- Διδακτικών επισκέψεων και Επιμορφωτικών δραστηριοτήτων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

banner-mousikis

Σχετ. έγγραφο: τα με αρ. πρ. 111365/Δ2/3-7-2018 εισερχόμενο του οικείου Υπουργείου.

Σας ενημερώνουμε ότι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019 καινοτόμο πρόγραμμα μουσικών δραστηριοτήτων με παράλληλες δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται εντός του σχολικού ωραρίου, στο πλαίσιο των μουσικών- πολιτιστικών διδακτικών επισκέψεων των μαθητών με τίτλο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - « Ο Κόσμος της Μουσικής, Γνωρίζω,  Εκφράζομαι,  Δημιουργώ », απευθύνεται σε μαθητές των Ε και Στ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και όλων των τάξεων των Γυμνασίων των νομών ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και των υπολοίπων Περιφερειών της Ελλάδας που προγραμματίζουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Περισσότερα στο παρακάτω link.

Δελτίο Τύπου - Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

 megaro02

 Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μέγαρο Μουσικής, Ο Κόσμος της Μουσικής- Γνωρίζω, Εκφράζομαι, Δημιουργώ, στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης το σχολικό έτος 2017-2018. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχαν και το υποστήριξαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Απευθυνόταν στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και όλης της Ελλάδας, με δωρεάν συμμετοχή.

Ο γενικότερος σκοπός του Προγράμματος ήταν καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους να πραγματοποιούνται μουσικές δραστηριότητες, παιδαγωγικά παιχνίδια και δράσεις γνωριμίας με τον κόσμο και το χώρο της Μουσικής, αναδεικνύοντας και ενισχύοντας τη δημιουργική έκφραση, τη δυνατότητα ανάπτυξης ατομικών και ομαδικών μουσικών δεξιοτήτων καθώς και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις που προβάλλουν βασικές αξίες της Τέχνης και του Πολιτισμού. Παράλληλα, είχε ως στόχο να συμβάλλει στη διαμόρφωση κουλτούρας κριτικής αισθητικής και θετικής στάσης, τονίζοντας τη συμβολή της μουσικής στη ζωή και τον πολιτισμό, στην ειρηνική συνύπαρξη, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ισότητα και το σεβασμό του δικαιώματος πρόσβασης όλων χωρίς διακρίσεις στον πολιτισμό.

Ξεκίνησε πιλοτικά στις 29 Μαρτίου 2018 και έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτό 450 μαθητές γυμνασίου και τελευταίων τάξεων δημοτικού, ανάμεσά τους και 70 προσφυγόπουλα από Δομές Φιλοξενίας. Το ενδιαφέρον και από άλλες σχολικές μονάδες υπήρξε πολύ μεγάλο, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η συμμετοχή όλων, λόγω συγκεκριμένων διαθέσιμων ημερομηνιών και του περιορισμένου χρόνου πιλοτικής εφαρμογής του Προγράμματος (Μάρτιος-Ιούνιος 2018).

Πρόκειται για μια δημιουργική περιήγηση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που πλαισιώθηκε από θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα και βιωματικές δράσεις.Η περιήγηση σχεδιάστηκε ως συναρπαστική διαδρομή, που ξεκινά από τον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου(Μ1), περνά από τα φουαγιέ και την πλατεία, ανεβαίνει στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια και βυθίζεται στα άδυτα του θεάτρου, όπως στο βεστιάριο και τα καμαρίνια, για να καταλήξει στην αίθουσα της MOYSA - της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης- και στο φουαγιέ του κτιρίου Μ2 με θέα τη θάλασσα και τις πλαγιές του Ολύμπου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2,5 ώρες) περιγράφονται με λεπτομέρειες η λειτουργικότητα των χώρων και παράλληλα ξετυλίγεται ως θεατρικό δρώμενο, ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης. Σε συγκεκριμένους σταθμούς οι μαθητές με φύλλα εργασίας, παιχνίδια ρόλων, βιωματικές τεχνικές μάθησης αντιλαμβάνονται τη χωροθέτηση των κτηρίων και με τη βοήθεια θεατρικού δρώμενου γνωρίζουν έναν μύθο της αρχαιότητας που υμνεί τη δύναμη της μουσικής. Συμπαραστέκονται στον Ορφέα και μπαίνουν σε ενσυναίσθηση με τις εικαστικές δημιουργίες τους και το μουσικό εργαστήριο στη MOYSA, που τους βάζει βιωματικά στον κόσμο της κλασικής μουσικής, των οργάνων μιας συμφωνικής ορχήστρας, της όπερας, έργων της σύγχρονης δημοφιλούς μουσικής και με εικαστικά έργα που οι δημιουργοί τους έχουν εμπνευστεί από τον παραπάνω μύθο. Οι μαθητές μέσα από την κατάδυση στα ενδότερα της μουσικής, της θεατρικής και εικαστικής δημιουργίας, βγαίνουν ξανά έξω στο φως σοφότεροι και εσωτερικά πλουσιότεροι καθώς συνδυάζουν την εμπειρία μιας περιήγησης στο χώρο και ενός δραματοποιημένου μύθου. Γνωρίζουν, Εκφράζονται και Δημιουργούν το δικό τους Κόσμο της Μουσικής, της τέχνης και πολιτισμού.

Εποπτεία Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Παναγιώτης Ανανιάδης, Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας

Νικόλαος Ακριτίδης, Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας Εκπ/σης, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ70

Μαρία Συργιάννη, Προϊσταμένη Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης, Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων

Διοικητικό Συμβούλιο ΟΜΜΘ

Επιστημονική & Παιδαγωγική Καθοδήγηση

Ελένη Κάρτσακα, Σχολική Σύμβουλος Καλλιτεχνικών

Μαρία Συργιάννη, Προϊσταμένη Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης, Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων

Γεωργία-Μαρία Τσερπέ, Σχολική Σύμβουλος Μουσικών

Δημιουργικός Σχεδιασμός

Ευαγγελία Βόλνα, Φιλόλογος

Ελένη Κάρτσακα, Σχολική Σύμβουλος Καλλιτεχνικών

Γεωργία-Μαρία Τσερπέ, Σχολική Σύμβουλος Μουσικών

Σενάριο- Συντονισμός

Βόλνα Ευαγγελία, Φιλόλογος

Τεχνικές Εκπαιδευτικού Δράματος

Γιώργος Λαδόπουλος, Θεολόγος

Ιόλη Πολυδωρίδου, Φιλόλογος

Θεατρικό Δρώμενο: Τάσος Ροδοβίτης & Κική Στρατάκη,ηθοποιοί Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Σκηνοθεσία: Μόνικα Αϊβάζογλου, σκηνοθέτης

Δημιουργικά Εργαστήρια: Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών-Υπεύθυνος κ. Παναγιώτης Δαφιώτης   & Τμήμα Μουσικών Σπουδών-Υπεύθυνος κ. Νικόλαος Ζαφρανάς

Τεχνική & γραφιστική υποστήριξη: Θωμάς Αγοραστούδης, Πληροφορικός

Δημιουργία Αφίσας: Αλεξία Βαλταδώρου, Γραφίστρια

Η καθόλα επιτυχής υλοποίηση του Προγράμματος στηρίχτηκε στη συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και είχε την αμέριστη υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης και όλων των εργαζομένων σε αυτό. Επίσης υποστηρίχτηκε θερμά από τη Διοίκηση του ΚΘΒΕ, τη Διεύθυνση του Κέντρου Πολιτισμού (ΚΕ.ΠΟ.) Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την Κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ με τους διδάσκοντες των τμημάτων Μουσικών Σπουδών και Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς και φυσικά πρόσωπα που με τη στήριξή τους προσέφεραν και συνέβαλαν ο καθένας με το δικό του τρόπο στην υλοποίηση του Προγράμματος. Οι εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις που αποτυπώθηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν και η γενικότερη αποτίμηση προσανατολίζει τις προσπάθειές μας στη συνέχιση υλοποίησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Μέγαρο Μουσικής, Ο Κόσμος της Μουσικής- Γνωρίζω, Εκφράζομαι, Δημιουργώ και για τη νέα σχολική χρονιά.

 

megaro01

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

View the embedded image gallery online at:
http://kmaked.pde.sch.gr/site/index.php/megaro#sigFreeId4d69fce8f7

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

AFISAOMOSOSTYISMOUSIKIS

 Ένα καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Ο Κόσμος της Μουσικής, Γνωρίζω, Εκφράζομαι, Δημιουργώ»ξεκίνησε ήδη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.Το πρόγραμμα εκπόνησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετέχουν και υποστηρίζουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι μια δημιουργική περιήγηση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που πλαισιώνεται από θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα και απευθύνεται, σε πρώτη φάση, σε μαθητές/τριες Γυμνασίου. Έχει ως στόχο οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν την αξία της μουσικής μέσα σε ένα χώρο πολιτισμού, να λειτουργήσουν δημιουργικά και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

 Μια συναρπαστική διαδρομή ξεκινά από τον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου (κτίριο Μ1), περνά από τα φουαγιέ και την πλατεία, ανεβαίνει στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια και βυθίζεται στα άδυτα του θεάτρου, όπως στο βεστιάριο και το ραφείο, για να καταλήξει στην αίθουσα δοκιμών της συμφωνικής ορχήστρας νέων ?MOYSA? και στο φουαγιέ του κτιρίου Μ2 με θέα τη θάλασσα και τις πλαγιές του Ολύμπου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης περιγράφεται με λεπτομέρειες η λειτουργικότητα των χώρων και παράλληλα ξετυλίγεται ως θεατρικό δρώμενο ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης. Σε συγκεκριμένους σταθμούς εργασιών οι μαθητές/τριες με φύλλα εργασίας, παιχνίδια ρόλων και βιωματικές τεχνικές μάθησης γνωρίζουν και εξοικειώνονται με τις έννοιες της συμφωνικής ορχήστρας, της όπερας, καθώς και με σύγχρονες μουσικές συνθέσεις και εικαστικά έργα που οι δημιουργοί τους έχουν εμπνευστεί από τον παραπάνω μύθο. Εκφράζονται εικαστικά και δημιουργούν, πάντοτε με αφορμή τα δρώμενα και τα διάφορα ακούσματα που συναντούν. Μέσα από την κατάδυση στα ενδότερα του θεάτρου και της μουσικής, βγαίνουν ξανά έξω στο φως σοφότεροι και εσωτερικά πλουσιότεροι.

 

 

Εποπτεία Εκπαιδευτικού Προγράμματος

 Παναγιώτης Ανανιάδης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

 Μαρία Συργιάννη, Προϊσταμένη Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπαίδευσης

 Νικόλαος Ακριτίδης, Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας Εκπαίδευσης

 Σχεδιασμός - Οργάνωση Εφαρμογή Προγράμματος

 Ευαγγελία Βόλνα, Φιλόλογος

 Γεωργία-Μαρία Τσερπέ, Σχολική Σύμβουλος Μουσικών

 Ελένη Κάρτσακα, Σχολική Σύμβουλος Καλλιτεχνικών

 Γιώργος Λαδόπουλος, Θεολόγος

 Ιόλη Πολυδωρίδου, Φιλόλογος

 Θωμάς Αγοραστούδης, Πληροφορικός

 Μόνικα Αϊβάζογλου, Σκηνοθέτης

 Τάσος Ροδοβίτης, Ηθοποιός Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

 Κική Στρατάκη, Ηθοποιός Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

 Αλεξία Βαλταδώρου, Γραφίστρια

 Εργαστήρια: ΑΠΘ, Σχολή Καλών Τεχνών: Τμήμα Μουσικών Σπουδών,Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

 Εγκαταστάσεις/τεχνική υποστήριξη: ΟΜΜΘ

 Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

 Ημερομηνίες διεξαγωγής: 23, 28-30/3, 17/4, 19-20/4, 3/5, 15-18/5, 22/4-25/4, 29-31/5/2018, ώρα 10:00.

 Αιτήσεις συμμετοχής και λεπτομέρειες: στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας kmaked.gr

 Υπεύθυνη επικοινωνίας και συντονίστρια του προγράμματος: Ευαγγελία Βόλνα, τηλ. 2310 474810, e-mail: kmakedmegaro@gmail.com

 

Ο Κόσμος της Μουσικής, Γνωρίζω - Εκφράζομαι - Δημιουργώ

AFISAOMOSOSTYISMOUSIKIS

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της  Κεντρικής Μακεδονίας  σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018  ξεκινά το Πρόγραμμα Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ? «Ο Κόσμος της Μουσικής- Γνωρίζω, Εκφράζομαι, Δημιουργώ» στις εγκαταστάσεις του ΟΜΜΘ.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, εντός του σχολικού ωραρίου και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων (πιλοτική εφαρμογή) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όλης της χώρας.

Κατά την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα πραγματοποιείται περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου με μουσικά, θεατρικά δρώμενα και εικαστικά εργαστήρια σε συγκεκριμένους σταθμούς εργασιών, ενισχύοντας με βιωματικό τρόπο τη γνωριμία με τον Κόσμο της Μουσικής, τη δημιουργική έκφραση και τη δυνατότητα ανάπτυξης ατομικών και ομαδικών δεξιοτήτων μέσω της Τέχνης. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τους παρακάτω φορείς, Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος για το τρέχον σχολικό έτος είναι από το Μάρτιο ως τον Ιούνιο του 2018, σε καθορισμένες ημερομηνίες που αναγράφονται και επιλέγονται από τα σχολεία στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων τους, καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας kmaked.gr Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων.

Ο αριθμός των μαθητών/τριών που μπορούν να συμμετέχουν είναι 25-27 άτομα/επίσκεψη.

Ώρα έναρξης: 10:00 π.μ.

Διάρκεια: 2,5 ώρες

Ως συνοδοί καθηγητές μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ειδικότητες, προτείνονται όμως ιδιαίτερα οι ειδικότητες Μουσικών ΠΕ16 και Καλλιτεχνικών ΠΕ08, αν διαθέτει η σχολική μονάδα. Η παρουσία των συνοδών κατά την εξέλιξη του προγράμματος είναι υποχρεωτική και θα πρέπει κατά την είσοδό τους στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής να προσκομίσουν στη συντονίστρια του προγράμματος ονομαστική κατάσταση συμμετεχόντων μαθητών, υπογεγραμμένη από το Διευθυντή του σχολείου τους.

Επίσης, θα ήταν επιθυμητό για λόγους ανατροφοδότησης του προγράμματος και τη δημιουργία αναμνηστικού λευκώματος, μετά το πέρας της διδακτικής επίσκεψης και την επιστροφή στο σχολείο, να αποστέλλεται στο e-mail: kmakedmegaro@gmail.com επιστολή αποτίμησης (εντυπώσεων) έως 100 λέξεις (5-8 σειρές) από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, ώστε να παραλαμβάνουν και την αναμνηστική βεβαίωση συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που δεν γίνει εφικτή η συμμετοχή όλων των σχολείων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, θα δοθεί προτεραιότητα στη συμμετοχή τους κατά το επόμενο διδακτικό έτος.

Υπεύθυνη επικοινωνίας και συντονίστρια του προγράμματος είναι η κ. Ευαγγελία Βόλνα,

τηλ. κέντρο 2310474810 και e-mail: kmakedmegaro@gmail.com

(Προσοχή. ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ τα στοιχεία επικοινωνίας με το Μέγαρο Μουσικής)

Επισυνάπτονται:

α) έγγραφο ΥΠΠΕΘΦ20.2/222514/Δ2/18-12-2017

β) αφίσα του προγράμματος

γ) κατάσταση συμμετεχόντων μαθητών

Συνεργασία και υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

IMG 0461

Συνεργασία και υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Υποκατηγορίες

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι