12072020Κυρ
Τελ. Ενημέρωση:Πεμ, 09 Ιουλ 2020

Απόφαση λειτουργίας Τμημάτων του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης Αποφοίτων των Φάσεων A΄, Β΄ και Γ΄ του "Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας" των ΕΠΑ.Λ., καθώς και των Πιλοτικών Τάξεων μαθητείας στην Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας

mathiteia-epal2

Απόφαση λειτουργίας Τμημάτων του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης Αποφοίτων των Φάσεων A΄, Β΄ και Γ΄ του "Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας" των ΕΠΑ.Λ., καθώς και των Πιλοτικών Τάξεων μαθητείας στην Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνημμένα:
Download this file (10188 66ΒΞ46ΜΤΛΗ-02Η.pdf)10188 66ΒΞ46ΜΤΛΗ-02Η.pdf[ ]1048 kB

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων αποφοίτων και εκπαιδευτικών για συμμετοχή στο Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Αποφοίτων των Φάσεων A΄, Β΄ και Γ' του "Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας", καθώς και των Πιλοτικών Τάξεων μαθητείας στην ΠΔΕ Κ. Μακεδονία

mathiteia-epal2

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων αποφοίτων των τμημάτων μαθητείας και εκπαιδευτικών για συμμετοχή στο Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Αποφοίτων των Φάσεων A΄, Β΄ και Γ' του "Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας" των ΕΠΑ.Λ., καθώς και των Πιλοτικών Τάξεων μαθητείας στην Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής αποφοίτων


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις από την 12/6/2020 έως την 22/6/2020 για τις ειδικότητες της 1ης περιόδου και

από την 26/6/2020 έως την 6/7/2020 για τις ειδικότητες της 2ης περιόδου.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής αποφοίτων

Η αίτηση και αντίγραφο της Βεβαίωσης Παρακολούθησης Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας υποβάλλονται :

για την 1η περίοδο στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο http://formskmaked.sch.gr/site/student-ppp

ενώ για την 2η περίοδο στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο http://formskmaked.sch.gr/site/student-ppp-2nd

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής εκπαιδευτικών - επιμορφωτών

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις από την 12/6/2020 έως την 22/6/2020 για τις ειδικότητες της 1ης περιόδου και

από την 26/6/2020 έως την 6/7/2020 για τις ειδικότητες της 2ης περιόδου.

Η αίτηση, η βεβαίωση προϋπηρεσίας ή/και παρακολούθησης προγράμματος επιμόρφωσης και το αντίγραφο του πρακτικού συλλόγου διδασκόντων υποβάλλονται στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας http://formskmaked.sch.gr/site/daskalos-ppp

Συνημμένα:
Download this file (8796 ΩΜ4Χ46ΜΤΛΗ-Η1Τ.pdf)8796 ΩΜ4Χ46ΜΤΛΗ-Η1Τ.pdf[ ]1139 kB

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΓΕΛ ΕΠΑΛ 2020

BTHMIA

 

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2020, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη διάκριση του «Μεταλυκειακού έτους-Τάξη Μαθητείας» σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο στο πλαίσιο των έργων που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη διάκριση του «Μεταλυκειακού έτους-Τάξη Μαθητείας» σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο στο πλαίσιο των έργων που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο

 

 

Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. - Η Ευρωπαϊκή Διάκριση

 

Εύσημα για το πρόγραμμα «Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ» απέδωσε στην ετήσια έκθεση για τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει το «Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας» ως το παράδειγμα καλής πρακτικής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) για τη «Διάδοση των προγραμμάτων μαθητείας σε όλη τη χώρα σαν πορεία προς την αριστεία» τόσο σε εθνικό επίπεδο (factsheet_el) όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (factsheet_eu). Η υποστήριξη του ΕΚΤ ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια EUR. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συγχαίρει και ευχαριστεί την εκπαιδευτική κοινότητα που στήριξε το θεσμό της μαθητείας των αποφοίτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης, τις επιχειρήσεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έδωσαν την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν εμπειρία σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας καθώς και τους μαθητευόμενους για την αποδοχή και αξιοποίηση του θεσμού. Τέλος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επισημαίνει την εξαιρετική διαχείριση του προγράμματος από τα στελέχη του Τμήματος Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. και Μάθησης στο χώρο Εργασίας σε συνεργασία με την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ-Τομέας Παιδείας και δεσμεύεται για την ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού.

Συνημμένα:
Download this file (esif_asr2019_factsheet_el.pdf)esif_asr2019_factsheet_el.pdf[ ]795 kB
Download this file (esif_asr2019_factsheet_eu.pdf)esif_asr2019_factsheet_eu.pdf[ ]714 kB

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑΛ ΤΗΣ Π.Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

mathiteia-epal

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑΛ ΤΗΣ Π.Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) Κεντρικής Μακεδονίας, για την υποστήριξη του θεσμού του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ., την ανάπτυξη της συνεργασίας των ΕΠΑ.Λ. και της Π.Δ.Ε. με τους κοινωνικούς εταίρους για την καλύτερη προετοιμασία της λειτουργίας του θεσμού κατά το επόμενο σχολικό έτος 2020-2021, η ομάδα υποστήριξης της Μαθητείας πραγματοποίησε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Δ. Ακριτίδου.

Παρουσιάστηκε ο θεσμός της Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στα πλαίσια του νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού για την Επαγγελματική Εκπαίδευση. Τονίστηκε  ο σημαντικός ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν οι συμμετέχοντες φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης και η αναγκαιότητα  της περαιτέρω  στήριξης . Επίσης είχε την ευκαιρία να γνωστοποιήσει τη δομή της δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και να αναλύσει τον θεσμό του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

Η κ. Αντιδήμαρχος  εξέφρασε  την επιθυμία της  για υποστήριξη και για διερεύνηση  δυνατοτήτων κοινών δράσεων με την Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την διάχυση του θεσμού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΜΑΘΗΤΕΙΑ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής  Μακεδονίας ανακοινώνει ότι κατά τη φετινή σχολική χρονιά ιδρύθηκαν όλα τα τμήματα μαθητείας που πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Πιο συγκεκριμένα, λειτουργούν 88 τμήματα μαθητείας και θα επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων του θεσμού 940 περίπου μαθητευόμενοι.

Μετά τις αθρόες προσλήψεις αναπληρωτών από το Υ.ΠΑΙ.Θ, την πολύτιμη συνεισφορά Διευθυντών και εκπαιδευτικών Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ και Ε.Κ, καθώς και υπευθύνων μαθητείας των Διευθύνσεων  και την εξαιρετικά συντονισμένη προσπάθεια των υπευθύνων μαθητείας της ΠΔΕΚΜ, επιτεύχθηκε η λειτουργία όλων των τμημάτων.

Η ΠΔΕΚΜ στηρίζει έμπρακτα το θεσμό της Μαθητείας  και κάθε προσπάθεια που αναβαθμίζει την ποιότητα εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών.

Με το θεσμό του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας» οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου και πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης διδασκαλίας στην τάξη και εκπαίδευσης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον  με μισθό,  πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αναβάθμιση πτυχίου.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αποδεικνύει έμπρακτα ότι ανταποκρίνεται πλήρως στις παιδαγωγικές ανάγκες και επιδιώξεις των μαθητευομένων  της.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι