05062023Δευ
Τελ. Ενημέρωση:Πεμ, 01 Ιουν 2023

Δελτίο Τύπου 5ου Γυμνασίου Ευόσμου

5-gs-eyosmoy-30-5-2023

Το σχολικό έτος 2019-2020 το 5ο Γυμνάσιο Ευόσμου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την προώθηση της εκπαιδευτικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας με σχολεία της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κυανής Ακτής, Άλπεων, Προβηγκίας. Στη διάρκεια της πανδημίας επικοινωνήσαμε με το Anne Frank College, Morieres, Aix-Avignon και σχεδιάσαμε την υλοποίηση προγράμματος Erasmus+ KA1 εστιασμένο στην κοινή πολιτιστική κληρονομιά των δύο λαών και στα αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά μνημεία που βρίσκονται κοντά στα συνεργαζόμενα σχολεία και χρησιμοποιούνται αδιαλείπτως μέχρι σήμερα. Ως συμπληρωματικό στόχο θέσαμε την προώθηση της γλωσσομάθειας με τη χρήση της αρχαίας ελληνικής, της γαλλικής και της αγγλικής γλώσσας.

Το σχέδιό μας με τίτλο «Συνεργαζόμαστε και αλληλεπιδρούμε: Αναζητούμε με τη βοήθεια των ψηφιακών εργαλείων την επίδραση του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας» εγκρίθηκε με κωδικό 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030739 και είχε διάρκεια από 1 Δεκεμβρίου 2021 ως 31 Μαρτίου 2023.

Πραγματοποιήσαμε 

- μία κινητικότητα επιτόπιας παρατήρησης εργασίας (job shadowing) στο Anne Frank College ( 20-24/5/2022) με τη συμμετοχή 4 εκπαιδευτικών και 

- μία κινητικότητα μαθημάτων κατάρτισης (courses) "Blogging in schools" στο φορέα Idevelop ( 12-16/12/2022) στη Σεβίλλη με τη συμμετοχή 6 εκπαιδευτικών. 

- Ανοίξαμε το σχολείο μας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες άλλων ευρωπαϊκών χωρών που επιθυμούσαν να υλοποιήσουν jobshadowing ή εκπαιδευτική ανταλλαγή στο/με το σχολείο μας στη θεματική του σχεδίο και για το λόγο αυτό συνεργαστήκαμε με τα σχολεία: IES Alonso Cano, IES Catalina De Lancaster και το φορέα Αέναο.

Θέσαμε ως στόχους του σχεδίου την ανίχνευση της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού όπως αποτυπώνεται στα μνημεία που βρίσκονται κοντά στα συνεργαζόμενα σχολεία. Συμπληρωματικά στόχος μας ήταν η προώθηση της πολυγλωσσίας και η εξάσκηση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών στη χρήση ξένων γλωσσών, των γαλλικών ,και ,των αγγλικών κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του σχεδίου.

Η αίτηση υποβλήθηκε την περίοδο της πανδημίας και ένας από τους στόχους ήταν η περαιτέρω εξοικείωση με ψηφιακά εργαλεία κατά τη διάρκεια της μικτής μάθησης ( blended learning) καθώς και η συνέχιση της συνεργασίας με την ανταλλαγή μαθητών/τριών και τη συνδημιουργία νέων σχεδίων ( ήδη προετοιμάζουμε για το σχολικό έτος 2023-2024)-στόχος που επιτεύχθηκε με την εκπαιδευτική ανταλλαγή στο πλαίσιο της Ελληνογαλλικής Συνεργασίας ( επισκεφθήκαμε 8 μαθητές/τριες με 2 εκπαιδευτικούς του σχολείου μας το Anne Frank College 26/2/2023-3/3/2023 και φιλοξενήσαμε 10 μαθητές/τριες με 4 εκπαιδευτικούς στο σχολείο μας 26/3/2023-2/4/2023).

- Κατά την υλοποίηση του Erasmus+ KA1 σχεδίου χρησιμοποιήσαμε ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες στην τάξη που εντάσσονταν στο σχολικό πρόγραμμα με τη μορφή διαθεματικών μαθημάτων και εργασιών,

- έξω από το σχολείο με τη μορφή διδακτικών επισκέψεων σε μουσεία και μνημεία στη Θεσσαλονίκη, την Αβινιόν, την Αρλ και τη Σεβίλλη,

- σε ψηφιακό περιβάλλον με τη συμμετοχή σε πρόγραμμα etwinning

- παραγωγή μαθημάτων στην ηλεκτρονική τάξη,

- ενδοσχολική επιμόρφωση,

- χρήση εφαρμογών με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα,

- διάδραση μέσω πλατφόρμας επικοινωνίας ( webex, google, whatsapp, blog).

Με την ολοκλήρωση του σχεδίου επικοινωνήσαμε αποτελεσματικά, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες με τα συνεργαζόμενα σχολεία αξιοποιώντας και εμπλουτίζοντας κυρίως τις γλωσσικές δεξιότητες μας στα γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και γερμανικά. Με την επιστροφή στην κανονική λειτουργία του σχολείου

- γράψαμε και ζωγραφίσαμε κάρτες,

- συνθέσαμε πόστερ ,

- χρησιμοποιήσαμε εφαρμογές των μαθηματικών θεωρημάτων που διδάσκονται στη βαθμίδα του γυμνασίου ( πυθαγόρειο θεώρημα) για τη δημιουργία και σύνθεση μωσαϊκού εμπνευσμένου από τα ρωμαϊκά ψηφιδωτά και κατασκευασμένου από απλά υλικά,

- συνεργαστήκαμε διαθεματικά ( Εργαστήριο Δεξιοτήτων, Νεοελληνική Γλώσσα, Καλλιτεχνικά, Ιστορία, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Μαθηματικά, Παράλληλη Στήριξη, Γαλλικά, Θρησκευτικά, Φυσική Αγωγή) για την αξιοποίηση του ψηφιδωτού σε επιμορφωτικό παιχνίδι, σε δραστηριότητα για τη συμπερίληψη με τη χρήση της γαλλικής νοηματικής γλώσσας σε Γάλλους/ίδες και γαλλόφωνους/ες Έλληνες/ίδες μαθητές/τριες, για την ενεργοποίηση και εμπλοκή των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του σχολείου στην παρουσίαση και διάχυση του έργου στη μαθητική κοινότητα, στους γονείς-κηδεμόνες, στους/στις φιλοξενούμενους/ες Γάλλους/ίδες μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς ( 27/3/2023-2/4/2023), στην ημερίδα της ΔΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης ( 8/5/2023).

Συνημμένα:
Download this file (5o ΓΣ Ευόσμου.pdf)5o ΓΣ Ευόσμου.pdf[ ]1081 kB

5η Κινητικότητα Erasmus στη Θεσσαλονίκη & στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς

 DT-KALAMARIA-30-5-2023

Από 8 έως 12 Μαΐου 2023 το σχολείο μας υποδέχθηκε και φιλοξένησε με μεγάλη χαρά τους εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο συμμετέχει από το 2020. Ογδόντα μαθητές : Έλληνες, Γάλλοι, Ισπανοί και Γερμανοί γιόρτασαν το κλείσιμο του προγράμματος στις εγκαταστάσεις μας, απόλαυσαν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα που πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων . Η συντονίστρια του προγράμματος κα Αναστασία Μανά ευχαρίστησε όλους για τη συμβολή τους στην επιτυχία της συνάντησης και της ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού σχεδίου. Η Διευθύντρια κα Ιωαννίδου συνεχάρη όλους για την επιτυχή εκδήλωση.

Στα πλαίσια της κινητικότητας, οργανώθηκαν εργαστήρια πάνω στο θέμα του σχεδίου «Μαθαίνω απολαμβάνοντας» με ψηφιακά εργαλεία της Googleκαι επιτραπέζια παιχνίδια μάθησης, επισκέψεις στη Βεργίνα, στα Λουτρά Πόζαρ και κρουαζιέρα στον Άθω, με στόχο την ευχάριστη εκπαιδευτική διαδικασία για μαθητές & εκπαιδευτικούς.

Δελτίο Τύπου - 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας

Το 2ο Δημοτικό σχολείο Ηράκλειας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS-KA220-SCH,με κωδικό αριθμό 2021-1-FR01-KA220-SCH-000034470και τίτλο ?Η2Ο? για τα επόμενα δύο χρόνια. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία και οργανισμοί από την Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα που συνορεύουν και υλοποιούν προγράμματα με Λίμνες και σκοπό έχει την αναάδειξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και της προστασίας των Λιμνών.

Στα πλαίσια του προγράμματοςτο 2ο Δημοτικό σχολείο Ηράκλειας με 5 Εκαπιδευτικούς και 12 μαθητές επισκέφτηκε την Λίμνη Ιζέο στη Μπρέσια της Ιταλίας στις 22-27 Μαίου και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές και υπαίθριες δραστηριότητες. Επίσης πραγματοποίησαν και επισκέψεις στο Μιλάνο, την Βερόνα και το Μπέργκαμο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

2023-05-21 21-31-12-805

Το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά υλοποιεί για πρώτη χρονιά πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους μαθητές του σήμερα - Μεταμορφώνοντας την Κοινωνία του αύριο». Στο πλαίσιο του προγράμματος μετακινήθηκαν στο Soverato της Ιταλίας οι καθηγήτριες του σχολείου μας, Σημαιοφορίδου Κυριακή, Σιμιτσοπούλου Σουλτάνα και Ταρακτσή Χρυσάνθη και επιμορφώθηκαν μαζί με συναδέλφους τους από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τα Κανάρια Νησιά, την Πολωνία και την Γερμανία. Ο τίτλος του σεμιναρίου ήταν «Εκπαίδευση TICO. Η διδασκαλία είναι ? Καινοτομία, Επικοινωνία και Υπαίθρια Εκπαίδευση» και η διάρκεια του ήταν από τις 15 - 19 Μαΐου 2023.

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά

Θεοδοσιάδης Λάζαρος

Δελτίο Τύπου - 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

2ds-kalamarias-2023

Με ιδιαίτερη χαρά αποδεχτήκαμε για πρώτη φορά την έγκριση του σχεδίου μας για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Αφορούσε σε διμερή σύμπραξη μικρής κλίμακας ΚΑ210. Το σχέδιό μας είχε τίτλο «Επαγγελματική ευημερία - Professional well being», και ήταν ετήσιας διάρκειας (Μάρτιος 2022 ? Φεβρουάριος 2023). Συντονιστικός οργανισμός ήταν το 2ο ΔΣ Καλαμαριάς και εταίρος το δημοτικό σχολείο I. C. Rita Levi Montalcini, στο Μιλάνο της Ιταλίας Κύριοι στόχοι του έργου ήταν η απόκτηση γνώσεων στα πεδία της θετικής ψυχολογίας και της ψυχικής υγείας, η ανάπτυξη επικοινωνιακών, γλωσσικών, διαπολιτισμικών, ψηφιακών και διαχειριστικών δεξιοτήτων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, η εφαρμογή των παραπάνω στην καθημερινή διδακτική πρακτική, καθώς και η διάχυση των αποτελεσμάτων.

Η 1η κινητικότητα έλαβε χώρα στο Μιλάνο από 25/05/2022 έως 27/05/2022. Η ατζέντα περιλάμβανε δια ζώσης γνωριμία, παρουσίαση των οργανισμών, παρουσίαση των έργων των μαθητών/ριών που επιλέχθηκαν από κάθε σχολείο για να συμμετέχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού και επιλογή του λογότυπου του σχεδίου και επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος των εργασιών και κατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων .

Η 2η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε από τις 22-8-2022 μέχρι τις 27-8-2022 στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Ανθοπούλου Μαργαρίτα, Δραγανίδου Χρυσούλα, Καρανταιδου Σταυρούλα και Παντσίδου Παρασκευή καθώς και εκπαιδευτικοί του ιταλικού δημοτικού σχολείου «I. C. Rita Levi Montalcini», παρακολούθησαν επιμόρφωση με θέμα: «Stress Relief and well being strategies for Teachers». Γνωρίσαμε μηχανισμούς αντιμετώπισης του άγχους και μεθόδους για την επιτυχή διαχείριση του άγχους στα παιδιά, καθώς επίσης και τεχνικές συγκέντρωσης στην τάξη και τρόπους μετασχηματισμού του άγχους σε κάτι δημιουργικό.

Η 3η μαθησιακή δραστηριότητα υλοποιήθηκε στο 2ο ΔΣ Καλαμαριάς από 24 έως 28 Οκτωβρίου 2022. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επιμορφωτικές δραστηριότητες και εργαστήρια στη θεματική του ?Well being? από την Δρ Καραγιάννη Π. σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ζωντανή σύνδεση με τον Prof. Seligman, πατέρα της θετικής ψυχολογίας και παρακολούθηση εισήγησης με θέμα Bouncing back in difficult times καθώς και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα και εκδηλώσεις εντός και εκτός του σχολείου.

Η 4η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας από 15 έως 19 Νοεμβρίου 2022. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τις εκπαιδευτικούς Γεωργιάδου Βίκυ (Π.Ε.11), Ζεγλίνα Άννα (Π.Ε. 70), Κουτσάκα Αικατερίνη (Π.Ε. 70) και Λούβαρη Μαρία (Π.Ε. 08). Το πρόγραμμα περιλάμβανε καθημερινές επισκέψεις στο σχολείο υποδοχής, όπου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συνδιαλλαγούν με τους Ιταλούς συναδέλφους τους, να έρθουν σε επαφή με το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα, να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες προαγωγής της ψυχικής υγείας από τους μαθητές/τριες του σχολείου, καθώς και να παρακολουθήσουν από την αυστραλιανή πλατφόρμα βιωματικά σεμινάρια για την καλλιέργεια της ενσυνειδητότητας.

Η τελευταία διακρατική συνάντηση διαχείρισης έλαβε χώρα στην Καλαμαριά από 29/01 έως 02/02/2023 και είχε απολογιστικό χαρακτήρα. Η ατζέντα περιλάμβανε την τελική αξιολόγηση του σχεδίου, το σχεδιασμό της διάδοσης των αποτελεσμάτων του σχεδίου, προτάσεις για τη βιωσιμότητα του έργου και την περεταίρω συνεργασία των οργανισμών και τέλος τη ρύθμιση οικονομικών θεμάτων. Ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για το σχολείο μας! Η ενίσχυση της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας θα συνεχιστεί με το νέο σχέδιο Erasmus+ KA122, που έχει εγκριθεί από ΙΚΥ και έχει τίτλο: «Νέες προκλήσεις, Νέοι δρόμοι».

Ολοκλήρωση 6ης κινητικότητας προγράμματος Erasmus+. Ενημέρωση για προγράμματα Erasmus 4ου Γυμνασίου Πολίχνης

 4-gym-polixnis-2023

Α) Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6 η και τελευταία κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+KA229 με τίτλο "What makes you different makes you beautiful" στη Θεσσαλονίκη, στο 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης (από 24 -28/4/2023)! Συμμετείχαν καθηγητές και μαθητές από τα παρακάτω σχολεία:

- 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης, (Ελλάδα) 

- Nyregyhzi SZC Vsrhelyi Pl Technikum (Ουγγαρία),

- Istituto Di Istruzione Superiore Caminiti - Trimarchi (Σικελία / Ιταλία),

- XLIII Liceum Ogolnoksztalcace (Πολωνία),

- Agrupamento de EscolasD. Sancho I (Πορτογαλία).

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν ανέδειξαν την ανάγκη για αποδοχή της διαφορετικότητας, για ενσυναίσθηση και για συνεργασία.

Η επιτυχία οφείλεται στην απόλυτη συνεργασία ανάμεσα σε μαθητές (Έλληνες και ξένους) καθηγητές (Έλληνες και ξένους) γονείς και Δημοτικές αρχές. Συγχαρητήρια σε όλους!

Β) Παράλληλα στο σχολείο μας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά βρίσκονται σε εξέλιξη δυο ακόμα έργα Erasmus:

1. «Discover my city» Το πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές μας να γνωρίσουν την ιστορία, την πολιτισμική κληρονομιά και τον διαχρονικό ρόλο της πόλης μας στον κόσμο. Ταυτόχρονα από τη συνεργασία με τα σχολεία των άλλων χωρών, ανακαλύπτουν την ταυτότητα των πόλεων τους στο παρελθόν και στο σήμερα.

2. «Heritage of our lives in the colors of the rainbow » Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην Ευρωπαϊκή διάσταση και διαπολιτισμικότητα, την βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και στο περιβάλλον και αειφορία. Οι μαθητές μέσα από δραστηριότητες διευρύνουν τους ορίζοντές τους, συνειδητοποιούν την Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και ευαισθητοποιούνται πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ου ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης 4η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ στο Πλαίσιο Σύμπραξης Erasmus+

 21new

Η Διευθύντρια του σχολείου Παπαδοπούλου Λεμονιά (ΠΕ86), η εκπαιδευτικός Γερακοπούλου Όλγα (ΠΕ06) και οι μαθητές/τριες Ζίκα Άντι (Β τάξη), Θεοδοσιάδης Δημήτριος (Β τάξη), Λαμπρινός Αθανάσιος-Άγγελος (Α τάξη), Μάρα Ανίσα (Α τάξη) και Ταλιουρίδου Φωτεινή (Α τάξη) συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ΚΑ1 Erasmus+ για την υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας με τίτλο Meeting Cultures Beyond Stereotypes πραγματοποίησαν επίσκεψη από τις 26 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2023 στο Varde της Δανίας.

     Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας υλοποίησαν την τέταρτη και τελευταία κινητικότητα του προγράμματος Meeting Cultures Beyond Stereotypes 2020-2023 στο οποίο συμμετέχουν σε συνεργασία με τα σχολεία

1) IISSGalileoFerraris, Taranto, Ιταλία (συντονίστρια χώρα)

2) IES Miguel Unamuno BHI, Bilbao, Ισπανία

3)10iCampus, Varde, Δανία

με θέμα τα Στερεότυπα & τη Ρητορική Μίσους. Με την κινητικότητα αυτή ολοκληρώθηκαν οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών και των μαθητών/-τριών του προγράμματος το οποίο διήρκησε τρία χρόνια και στόχος ήταν η συνεργασία των τεσσάρων ευρωπαϊκών σχολείων μέσα από δράσεις που βοήθησαν τους μαθητές/-τριες να γνωριστούν πέρα από τα στερεότυπα που χαρακτηρίζουν την κουλτούρα της κάθε χώρας.

     Μέσα από την κινητικότητα αυτή οι μαθητές/-τριες είχαν την ευκαιρία:

-       Να εργαστούν σε 5 διεθνείς ομάδες, να ετοιμάσουν έναν λόγο για την προσωπική τους εμπειρία συμμετοχής στο πρόγραμμα αλλά και των υπόλοιπων ομάδων στις 4 συνολικά κινητικότητες και να ολοκληρώσουν το blogτου προγράμματος

-       Να ετοιμάσουν μία παρουσίαση για κάθε έναν από τους τρόπους με τους οποίους δούλεψαν οι ομάδες συνολικά πάνω στα Στερεότυπα & την Ρητορική Μίσους  άρθρα, φωτογραφίες, κόμικς, βίντεο  και να τα παρουσιάσουν σε ένα τελικό show

-       Να συμμετέχουν σε ποικίλα εργαστήρια όπως: 1) Εργαστήρι προετοιμασίας για την τελική παρουσίαση με ασκήσεις σώματος, εκφράσεων προσώπου και αυτοπεποίθησης, 2) Εργαστήρι εκμάθησης της Δανέζικης γλώσσας, 3) Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής Δανέζικων γλυκών, 4) Εργαστήρι Δανέζικων χορών, 5) Εργαστήρι θεάτρου

-       Να συμμετέχουν σε παιχνίδι περιπέτειας με παιχνίδια στο δάσος και σκοποβολή

-       Να επισκεφθούν τις πόλεις Varde και Esbjerg, το νησί Fanoκαι την πόλη Ribe που ήταν ο πρώτος οικισμός των Vikingsστην Δανία

-       Να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα μιας άλλης Ευρωπαϊκής χώρας

-       Να συνάψουν φιλικές σχέσεις, να γνωριστούν και να μοιραστούν εμπειρίες με μαθητές άλλων χωρών

       Ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα:

-       Να λειτουργήσουν ως μέντορες στις ομάδες και να ενισχύσουν τους/τις μαθητές/-τριες στην συγκέντρωση του υλικού και την προετοιμασία του λόγου και της παρουσίασης τους

-       Να συζητήσουν με τους καθηγητές των άλλων χωρών την εξέλιξη και την έκβαση του ευρωπαϊκού προγράμματος

-       Να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό σύστημα, τον τρόπο λειτουργίας και το πρόγραμμα ενός ευρωπαϊκού σχολείου

-       Να γνωρίσουν τον τόπο, τον πολιτισμό και την κουλτούρα μιας Ευρωπαϊκής χώρας

Το σχέδιο κινητικότητας Meeting Cultures Beyond Stereotypes χρηματοδοτήθηκε από την

Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνημμένα:
Download this file (Δελτίο Τύπου.pdf)Δελτίο Τύπου.pdf[ ]378 kB

Περισσότερα Άρθρα...


Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι