Δελτίο Τύπου 4ο Γυμνάσιο Συκεών - Ιουνιος 2023
27042024Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Δελτίο Τύπου 4ο Γυμνάσιο Συκεών - Ιουνιος 2023

4gym-sikewn-iounios2023-

Στο 4ο Γυμνάσιο Συκεών Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκαν οι κινητικότητες εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+2022-1-EL01-KA122-SCH-000078775 με τίτλο : «Σχεδιάζοντας ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους» με στόχο τόσο την εξωστρέφεια του σχολείου όσο και την καλλιέργεια κλίματος ενσυναίσθησης, συμπερίληψης και καλών πρακτικών σε ζητήματα διαφορετικότητας. Η τελευταία κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο με τίτλο «Ένα Ευρωπαϊκό σχολείο για όλα τα παιδιά», ενώ προηγήθηκαν η κινητικότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου «Ικανότητες και Ευαισθητοποίηση για μια Πολυπολιτισμική τάξη» (Φινλανδία) και το jobshadowing σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Γαλλία (Toulouse). Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την τελευταία κινητικότητα :

3η KINHTIKOTHTA (Δουβλίνο Ιρλανδίας):Μία ομάδα από 3 εκπαιδευτικούς (Καλαμακίδου Ε.-Κατουρτζίδη Γ.-Νικολαϊδου Μ.) παρακολούθησαν το σεμινάριο «Ένα ευρωπαϊκό σχολείο για όλα τα παιδιά» του οργανισμού υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Europass Teacher Academy από 15/05/23 έως 20/05/23 . Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου επιμορφώθηκαν στις έννοιες της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, της ετερότητας και της πολυπολιτισμικότητας καθώς και τα ψηφιακά εργαλεία ως πόρος ενδυνάμωσης του εκπαιδευτικού έργου στην τάξη. Ταυτόχρονα, μέσα από την συνεργασία και τη διάδραση με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς/συμμετέχοντες, ενημερώθηκαν για την εκπαιδευτική πολιτική άλλων κρατών, αντάλλαξαν εμπειρίες και καλές πρακτικές διαχείρισης του μαθητικού μωσαϊκού και αξιοποίησης της διαπολιτισμικής συνείδησης.

Συνημμένα:
Download this file (DELTIO TYPOU DUBLIN1.pdf)DELTIO TYPOU DUBLIN1.pdf[ ]499 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι