17012020Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Πεμ, 16 Ιαν 2020

Aγιασμός και κοπή βασιλόπιτας στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

15-1-2020

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο και χαρούμενο κλίμα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και η κοπή της βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, παρουσία του κ. Κόπτση Αλέξανδρου, του πατέρα Αθανασίου, εκπροσώπου του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, των προϊσταμένων και του προσωπικού της ΠΔΕ.

Ο Περιφερειακός Δ/ντής ευχαρίστησε το προσωπικό για την άψογη συνεργασία και εξέφρασε την ελπίδα για ένα εξίσου παραγωγικό και δημιουργικό 2020.


On line επικοινωνία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Η ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής επικοινωνίας της με την εκπαιδευτική κοινότητα και προκειμένου να δοθεί λόγος και δυνατότητα παρέμβασης σε εκπαιδευτικούς και μαθητές καθιερώνει:

Τακτική εβδομαδιαία επικοινωνία κάθε Δευτέρα είτε Τετάρτη

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαί- δευσης θα δέχεται ερωτήσεις και προτάσεις και θα απαντά online, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία. Για το λόγο αυτό στην Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης θα υπάρχει δεξιά ειδικό Banner - Σύνδεσμος  για την είσοδο στην πλατφόρμα επικοινωνίας.

Η 3η επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 14.00-15.00.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

2020

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, καλή χρονιά.

Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες/όλους εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, πολλές χαρούμενες στιγμές και ηρεμία.

Μια νέα χρονιά ξεκινά με όνειρα και ελπίδες που για να υλοποιηθούν απαιτείται καλή προετοιμασία και σχεδιασμός, αλλά και συστηματική και οργανωμένη δουλειά.

Δύο άξονες θα καθορίσουν την επίτευξη των στόχων της Περιφερειακής μας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης: από τη μια η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους και από την άλλη η νομιμότητα και η αποτελεσματικότητα.

Η πραγματοποίηση αυτών προϋποθέτει ασφαλώς την υιοθέτηση μίας κουλτούρας με χαρακτηριστικά την αποβολή των παθογενειών του παρελθόντος, αλλά και τη διατήρηση όσων ορθά στο παρελθόν έγιναν. Όλα αυτά βέβαια απαιτούν τόλμη, επιμονή, υπομονή, σεβασμό και προσπάθεια μείωσης των αντιστάσεων σε κάθε είδους αλλαγή. Απαιτούν μία εκπαίδευση με συνέπεια σε συγκεκριμένες αρχές, στάσεις και τρόπους αντιμετώπισης.

Έχουμε πολλά να πράξουμε για να δώσουμε ανθρωπιστική διάσταση στην εκπαίδευση και συγχρόνως να την κάνουμε πιο δυναμική, πιο ουσιαστική, πιο αποτελεσματική και οι πολλαπλές εξαιρετικές προσπάθειες που γίνονται να μην είναι συγκυριακές και αποσπασματικές, αλλά να προκύπτουν από μια κουλτούρα που θα διαπνέει την εκπαιδευτική μας κοινότητα και τις διοικητικές δομές που την υποστηρίζουν.

Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε. Με συνέπεια, με ευθύνη, με ειλικρίνεια, με σύνεση, με ταπεινότητα, με υπευθυνότητα θα προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια κατεύθυνση που θα χαρακτηρίζεται από σαφή στόχευση, συγκεκριμένο προσανατολισμό, ειλικρινή διάθεση, δυναμική παρέμβαση.

Μια νέα χρονιά ξεκινά και είναι ευκαιρία να κάνουμε μια νέα αρχή. Και μπορούμε και πρέπει να την κάνουμε. Μας το επιβάλλουν οι συγκυρίες και οι ανάγκες που δημιουργούνται. Το οφείλουμε στην κοινωνία και στους μαθητές μας.

Καλή χρονιά, καλή δύναμη, καλή επιτυχία.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Κεντρικής Μακεδονίας

 

 Αλέξανδρος Κόπτσης

Κάλαντα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλλαν οι προιστάμενοι και οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στον Περιφερειακό Διεύθυντή κ. Κόπτση.
Σε ευχάριστο και γιορτινό κλίμα αντάλλαχτηκαν ευχές για τα Χριστούγεννα.

Συνάντηση Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας με Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και δεκαπενταμελή συμβούλια

neapoli1

 

 

neapoli2

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου συνομίλησε με τους Διευθυντές και στη συνέχεια με τα δεκαπενταμελή συμβούλια του Πειραματικού Γ/σιου και Λυκείου, του 2ου ΓΕΛ, του ΕΠΑΛ και του Ε.Κ Νεάπολης. Η συζήτηση με τους Διευθυντές αφορούσε στη λειτουργία των σχολικών μονάδων και έπειτα καταγράφηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα σχολεία, ενώ δρομολογήθηκαν λύσεις τους. Ο κ. Κόπτσης δεσμεύτηκε πως θα είναι παρών ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τους μαθητές που διήρκησε περισσότερο από δυο ώρες και είχε σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στα οποία φοιτούν. Ο κ. Κόπτσης άκουσε με ενδιαφέρον τους μαθητές και συζήτησε μαζί τους διεξοδικά θέματα κατάληψης, απουσιών, φοίτησης, σχέσεων με καθηγητές και ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα της σχολικής τους ζωής.

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ

DOE

 

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κόπτσης συναντήθηκε με το ΔΣ της ΔΟΕ προκειμένου να συζητήσουν εκπαιδευτικά θέματα που απασχολούν την Κεντρική Μακεδονία. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και διατυπώθηκε αμοιβαία η διάθεση συνεργασίας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο θέμα της εφαρμογής της δίχρονης εκπαίδευσης. Συζητήθηκαν διεξοδικά οι περιπτώσεις όλων των Δήμων που θα ενταχθούν την επόμενη σχολική χρονιά και υπήρξε γενική εκτίμηση πως θα επιτευχθεί ο στόχος της απορρόφησης όλων των  νηπίων και προνηπίων.

Συζητήθηκαν επίσης γενικότερα θέματα που απασχολούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και αντηλλάγησαν απόψεις για τη διευθέτηση των υπαρχόντων προβλημάτων.

Ικανοποίηση εκφράστηκε από αμφότερους για την κάλυψη των κενών στις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για τις καινοτόμες δράσεις της Περ/κής Δ/νσης.

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με Γαλλική αντιπροσωπεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 12/12/2019 ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης με τέσσερα (04) ανώτερα στελέχη εκπαίδευσης από την Ακαδημαϊκή Περιοχή Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Projet parcours bilingue pour tous»: τους κ.κ. Grenet Jean-Jacques- Επιθεωρητή Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας, Corbi Christine- Σχολική Σύμβουλο, Bellais Mireille-Επιθεωρήτρια Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας και Grieux Nathalie, Σχολική Σύμβουλο.

Η επίσκεψή τους είχε ως στόχο την επιτόπια παρατήρηση εργασίας σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, όπως το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το 15ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς σχετικά με: α) τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών β) τη διδασκαλία μέσω των ξένων γλωσσών και γ) τη θέση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε αυτό το πλαίσιο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα και καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στις δύο χώρες, η συμπερίληψη, η ασφάλεια των μαθητών, η ειδική αγωγή, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και υπήρξε δέσμευση για περαιτέρω συνεργασίες.

galliko inst

Δελτίο Τύπου - Τηλεδιάσκεψη για το παρατηρητήριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

 

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής με τις τριμελείς επιτροπές των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων. Αρχικά παρουσιάστηκε αναλυτικά το Παρατηρητήριο Διαχείρισης Κρίσεων από τον κ. Κόπτση, ενώ εκπρόσωποι από τη συντονιστική επιτροπή μίλησαν για το σχεδιασμό των δράσεων ανά θεματική ενότητα. Παράλληλα, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανέλυσαν τον προγραμματισμό και τις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για την τρέχουσα σχολική χρονιά. Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η προβολή της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας ?livewithoutbullying?, που αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, που δημιουργήθηκε το 2015 από το ΚΜΟΠ.

τηλεδιασκεψη παρ1

 

τηλεδιασκεψη παρ2

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι