25102020Κυρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 20 Οκτ 2020

Επίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στο 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού

 

3ogymnasio-kordeliou

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου ο κ. Κόπτσης επισκέφτηκε το 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού προκειμένου να επιληφθεί του ζητήματος που προέκυψε με την έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, οι δύο Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής του Σχολείου και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Είναι γεγονός ότι το στεγαστικό πρόβλημα στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου είναι έντονο, αλλά μετά από εκτενή συζήτηση βρέθηκε προσωρινά λύση και τα παιδιά επέστρεψαν κανονικά στις τάξεις τους με αναπροσαρμογή κάποιων αιθουσών διδασκαλίας. Ορίστηκε νέα συνάντηση για την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να δρομολογηθούν ενέργειες που θα οδηγήσουν σε οριστική επίλυση του κτιριακού προβλήματος στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.


Επίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή στο Σχολικό Συγκρότημα Ευκλείδη

efklidis

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε σύσκεψη με τους Διευθυντές των ΕΠΑΛ και ΕΚ του σχολικού συγκροτήματος Ευκλείδη. Σκοπός της συνάντησης ήταν να βρεθούν λύσεις για κτιριακά κυρίως θέματα, που χρόνια λιμνάζουν. Το σχολικό συγκρότημα Ευκλείδη αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες σχολικές μονάδες στην Ελλάδα. Στις εργασίες αποκατάστασης προστέθηκαν πρόσφατα εκτεταμένες ζημιές που καταγράφηκαν μετά από τη λήξη της κατάληψης των σχολικών μονάδων που συστεγάζονται, όπως κατεστραμμένες πόρτες, συνθήματα στους τοιχούς και σπασμένα τζάμια. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της πόλης και την Αντιδημαρχία Παιδείας Θεσσαλονίκης καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση του κλίματος ηρεμίας στη σχολική μονάδα και τη συνέχιση του σημαντικού εκπαιδευτικού και διδακτικού έργου που επιτελείται.

Επίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή στο Κιλκίς

PSX 20201013 113656

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς προκειμένου να συναντηθεί με το Δήμαρχο Παιονίας κ. Σιωνίδη, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρκάδα και κ. Χριστοφορίδη και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων τοπικών Γυμνασίων. Στη συζήτηση επιχειρήθηκε η εξεύρεση λύσεων σχετικά με την ένταξη των προσφύγων από τη Δομή της Νέας Καβάλας. Επιδίωξη της ΠΔΕ είναι να εξασφαλίσει ταυτόχρονα σε όλα τα παιδιά πρόσβαση στην εκπαίδευση, αλλά και προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας. Ο κ. Κόπτσης επισκέφτηκε επίσης το Γυμνάσιο Πολυκάστρου και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης, όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων. 

On line ζωντανή επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Δευτέρα 12 Οκτωβρίου

communication2

Η ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής επικοινωνίας της με την εκπαιδευτική κοινότητα και προκειμένου να δοθεί λόγος και δυνατότητα παρέμβασης σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς έχει καθιερώσει τακτική εβδομαδιαία επικοινωνία.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κόπτσης θα δέχεται ερωτήσεις και προτάσεις και θα απαντά online, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία. Για το λόγο αυτό στην Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης (www.kmaked.gr) θα υπάρχει δεξιά ειδικό Banner - Σύνδεσμος  για την είσοδο στην πλατφόρμα επικοινωνίας.

Η 8η ζωντανή επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και ώρα 14.00-15.00.

 

 

Μπορείτε να απευθύνετε τα ερωτήματα σας για εκπαιδευτικά θέματα και θα λαμβάνετε άμεσα απαντήσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α ΒΟΗΘΕΙΩΝ

poster14.10.2020

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους φορείς «Ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES  Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» και «Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας» διοργανώνει εξ αποστάσεως σεμινάριο Α Βοηθειών για διοικητικούς υπαλλήλους και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Διοίκησης της Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Δ.Ε.- Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ-ΚΕΣΥ), προσαρμοσμένο σε COVID-19.

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 3 ωρών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14-10-2020 και κατά τις ώρες 18:00-21:00 και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Στόχος του ανθρωπιστικού οργανισμού KIDS SAVE LIVES  Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και της ΕΕΕΠΦ είναι η δωρέαν διάδοση των Α? Βοηθειών και η ανάπτυξη δικτύου ανανηπτών και απινιδωτών σε επίπεδο σχολείων ή κοινότητας για την έγκαιρη αντιμετώπιση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής και την βελτίωση του ποσοστού επιβίωσης αυτών από τους πρώτους παρευρισκόμενους, μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα μέλη των οικογενειών των διοικητικών υπαλλήλων και αποσπασμένων εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν, καθώς είναι κατάλληλο για την εκπαίδευση παιδιών [προτείνεται άνω των 10 ετών] και ενηλίκων. Σας ενημερώνουμε ότι θα ακολουθήσει σειρά εξ΄ αποστάσεως σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων όλων των Διευθύνσεων ΠΕ και ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Δηλώσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο: http://forma.kmaked.eu/ μέχρι την Δευτέρα 12/10/2020 και ώρα 10:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στο 3ο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

3ο-ΓΕΛ-ΘΕσσαλονικης-3Το 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, συνεχίζοντας την προσπάθεια παιδαγωγικής προσέγγισης των μαθητών που συνεχίζουν τις καταλήψεις.

Αυτή τη στιγμή μόλις έξι σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε όλη την Κεντρική Μακεδονία με αιτήματα που διαφοροποιούνται από σχολείο σε σχολείο.

Ο κ. Κόπτσης συζήτησε με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και έδωσε λύση σε τέσσερα από τα πέντε αιτήματά τους, πάντα με την άμεση συνεργασία και ανταπόκριση του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημαρχίας Παιδείας.

Πάντα κοντά στα παιδιά και τις ανάγκες τους, ο Περιφερειακός Διευθυντής αναμένει την απόφαση του μαθητικού συμβουλίου των μαθητών και την επιστροφή τους στις τάξεις.

Επίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στο 19ο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

19ο-ΓΕΛ-site

Το 19ο Γυμνάσιο και 19ο ΓΕΛ επισκέφτηκε ο κ. Κόπτσης κατόπιν παράκλησης της Διευθύντριας του Γυμνασίου. Σε μια συζήτηση που ξεπέρασε τη μία ώρα οι μαθητές παρουσίασαν τα αιτήματά τους στον Περιφερειακό και πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη κλήση με ανοιχτή ακρόαση με την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Ακριτίδου Δήμητρα, η οποία δεσμεύτηκε να ενισχύσει την υλικοτεχνική υποδομή των συστεγαζόμενων σχολείων για να βελτιώσει τις συνθήκες της σχολικής καθημερινότητας των παιδιών. Σε εξαιρετικό κλίμα συνομίλησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί με τον κ. Κόπτση, αναλύοντας διεξοδικά ένα προς ένα τα αιτήματα της μαθητικής κοινότητας και συμφώνησαν με αμοιβαίες προσπάθειες να βρούνε λύσεις.

Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση για τα μέτρα πρόληψης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

diadiktiaki1

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση σε συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για τη σωστή χρήση μάσκας και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον Covid-19. Η ημερίδα, που απευθυνόταν σε Μαθητές, Γονείς και Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Σχολικών Μονάδων της Κεντρικής Μακεδονίας, μεταδόθηκε από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Στην ημερίδα  έλαβαν μέρος:
1.    Ο κ. Μεταλλίδης Συμεών, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ. Α? Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γ. Ν. ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης
2.    Ο κ. Νίτσας Νικόλαος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος- Παιδοφθαλμίατρος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε σχετική εισήγηση (ενημέρωση, μέτρα πρόληψης, αντιμετώπιση) από τον Λοιμωξιολόγο, καθηγητή του Α.Π.Θ. και δόθηκαν απαντήσεις σε δεκάδες ερωτήσεις που τέθηκαν από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.
Η ημερίδα μεταδόθηκε διαδικτυακά μέσω livestreaming από την Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης https://kmaked.pde.sch.gr/site/ και θα παραμείνει αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

diadiktiaki2

Επίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχολεία υπό κατάληψη

31ο

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης  επισκέφτηκε το 31ο και 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, που τελούσαν υπό κατάληψη. Ο κ. Κόπτσης συνομίλησε με μαθητές σε μια προσπάθεια κατανόησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Τους κάλεσε να ανοίξουν την πόρτα και να συζητήσουν όλοι μαζί τρόπους επίλυσης και ικανοποίησης των αιτημάτων τους. Παράλληλα, ενημερώθηκε από τους εκπαιδευτικούς για την πορεία της κατάληψης και συζήτησαν τους όρους της ασφαλούς λειτουργίας του σχολείου και τις δυνατότητες βελτίωσης  και αντιμετώπισης των θεμάτων που αντιμετωπίζουν.
Οι μαθητές του 32ου ΓΕΛ αποφάσισαν να ανοίξουν το σχολείο, το οποίο ήταν σε άριστη κατάσταση, να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους στον κ. Κόπτση και να διακόψουν την κατάληψη. Ο κ. Κόπτσης θα συνεχίσει να επισκέπτεται σχολεία και να βρίσκεται δίπλα στο πλευρό των μαθητών που ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον και των εκπαιδευτικών που πασχίζουν να το δημιουργήσουν.

32ο

Επίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή στο 1ο Γυμνάσιο Πυλαίας

Το 1ο Γυμνάσιο Πυλαίας επισκέφτηκε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου ο κ. Κόπτσης, συνεχίζοντας την προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων της σχολικής καθημερινότητας. Ο Περιφερειακός Διευθυντής συνομίλησε με παιδιά και γονείς και ζήτησε από τους μαθητές να του παρουσιάσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν, να λήξουν την κατάληψη και να σχηματίσουν άμεσα δεκαπενταμελή συμβούλια για να έχουν φωνή και να εκπροσωπούνται. Λίγη ώρα αργότερα, η Διευθύντρια κα Βρέζα ευχαρίστησε τον κ. Κόπτση για την ουσιαστική του παρέμβαση, η οποία οδήγησε στη λήξη της κατάληψης.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι