11052021Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Δευ, 10 Μαϊ 2021

Ευχαριστήρια Επιστολή

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συνεργάτες, μαθητές, γονείς,

μετά από δύο χρόνια παραμονής στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς για την εξαιρετική συνεργασία.

Διαβήκαμε μαζί μία δύσκολη πορεία, με πρωτόγνωρες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων και των Υπηρεσιών εκπαίδευσης, με πολλαπλά και ποικίλα προβλήματα, που όμοιά τους δεν έζησε η εκπαιδευτική κοινότητα, ήρθαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που έμοιαζαν ουτοπικές και όμως τα καταφέραμε.

Όλοι μαζί, μέσα στις συνθήκες αυτές, κατορθώσαμε να διατηρήσουμε ζωντανή την εκπαίδευση, να κρατήσουμε τα σχολειά μας όρθια, να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού. Η εξαιρετική εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, η άψογη τήρηση των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας, η υποδειγματική λειτουργία των σχολικών μονάδων ήταν απόρροια της κοινής προσπάθειας, της συνεισφοράς όλων σας, της διάθεσής σας να προσφέρετε, του οράματος για μια εκπαίδευση που μας αξίζει. Σας ευχαριστώ που σε αυτόν τον αγώνα σταθήκατε αρωγοί, μείνατε δίπλα μου και με στηρίξατε σε κάθε προσπάθεια.

Εκτιμώντας πως έπραξα στο ακέραιο αυτό για το οποίο η πολιτεία με έταξε, με συνέπεια, με αξιοκρατία, με διαφάνεια, με δικαιοσύνη, με σεβασμό, με δημοκρατικό πνεύμα και με την πεποίθηση πως προσέφερα με όλες μου τις δυνάμεις στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ποιότητας εκπαίδευσης στην Περιφέρειά μας, θα ήθελα να σας πω πως είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα στην Περιφέρεια αυτή. Μια Περιφέρεια με εργατικούς εκπαιδευτικούς, με εξαιρετικούς συνεργάτες, με άξιους συναδέλφους, με επίλεκτα στελέχη, με επιμελείς μαθητές, με συμπαραστάτες γονείς, με απόλυτα συνεργάσιμη τοπική Αυτοδιοίκηση, με ένα ανθρώπινο δυναμικό που αναβαθμίζει την εκπαίδευση και θέτει παρακαταθήκη για το μέλλον της στην Περιφέρειά μας.

Η πρόταση να αναλάβω τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας ήταν ιδιαίτερα τιμητική και τo θεώρησα χρέος μου, τόσο απέναντι στην εκπαίδευση που τόσα χρόνια υπηρετώ όσο και στην πολιτεία, να την αποδεχτώ.

Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και από τη νέα αυτή θέση για να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ, με όλες μου τις δυνάμεις και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας και ζητώ από όλους σας σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνά η χώρα και η εκπαίδευση να είστε παρόντες, με συναίσθηση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, με συνέπεια και με βασικό γνώμονα την προσφορά στους μαθητές μας και στο σχολείο μας, ένα σχολείο που οφείλουμε να το αναβαθμίσουμε όλοι μαζί. Τον αγώνα αυτό θα τον δώσουμε ενωμένοι και κανείς δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν έχει δικαίωμα να απέχει.

Αλέξανδρος Κόπτσης

Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Κεντρικής Μακεδονίας


Δελτίο Τύπου - Πραγματοποίηση Επετειακής Διαδικτυακής Εκδήλωσης

1821-axepa

 

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τα 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ), πραγματοποίησαν το Σάββατο 20 Μαρτίου Επετειακή Εκδήλωση, με τίτλο: "Από την πλάκα και το κοντύλι στην οθόνη και το πληκτρολόγιο".

Στην διαδικτυακή εκδήλωση-μαραθώνιο, που διήρκησε σχεδόν εννέα ώρες και παρακολούθησαν περισσότερα από 5.000 άτομα, συμμετείχαν περίπου πενήντα σχολεία και συμπράξεις σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και δυο Ορθόδοξα Γυμνάσια από τη Μόσχα και το Βουκουρέστι. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των Ειδικών Σχολείων του Νοσοκομείου Αχέπα, που παρουσίασαν τις εργασίες των παιδιών που νοσηλεύονται.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Εσωτερικών στον Τομέα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιγνάτιος Καιτετζίδης, ο Πρόεδρος του Νόησις κ. Μιχαήλ Σιγάλας και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της διαχρονικής συνεισφοράς της εκπαίδευσης στον αγώνα του 1821 από «το κοντύλι και την πλάκα», με την προβολή παιχνιδιών της εποχής, όπως η πινακωτή και η τυφλόμυγα, μέχρι «την ψηφιακή εποχή και το πληκτρολόγιο», όπου λιλιπούτειοι μαθητές ανέδειξαν τις διαφορές της ζωής τους από τη ζωή των παιδιών στην Επανάσταση.

Δελτίο Τύπου: Διαδικτυακή Εκδήλωση " Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό"

diapolitismiko-5-2-2021

 

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας-ΚΜΟΠ συνδιοργάνωσαν, την Παρασκευή 5 Μαρτίου, Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό».

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Γεωργαντάς και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις δράσεις που υλοποιούν για την καταπολέμηση του φαινομένου του εκφοβισμού.

Πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά ήταν μαθητές, που παρουσίασαν τραγούδια, θεατρικά δρώμενα και δράσεις στέλνοντας ηχηρά μηνύματα: «Μίλα», «Δεν είσαι Μόνος», «Δείξε Σεβασμό» και «Είναι στο χέρι μας..να είναι στο χέρι μας».

Θετικά μηνύματα ενδυνάμωσης απέστειλαν εξέχουσες προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο όπως η Βούλα Πατουλίδου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Stavento, o Αγγελος Χαριστέας, ο Πρόεδρος των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας Χρήστος Κωνσταντινίδης και οι Παλαίμαχοι Καλαθοσφαιριστές της Barcelona, δίνοντας ο καθένας τη δική του οπτική, εξιστορώντας τη δική του εμπειρία, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης, της πρόληψης και της εξάλειψης της σχολικής βίας.

Εισηγήσεις για το σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό και την Ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας έκαναν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, η Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ κ. Αντωνία Τορρένς και ο Υποστράτηγος Ε.Α., Πρώην Δ/ντης Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Συντονίστρια η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά, που ανανέωσε το ραντεβού των φορέων συνεργασίας, προαναγγέλλοντας περισσότερες δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού με τη λήξη της πανδημίας.

 

Δελτίο Τύπου. Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό»

afisa-ekdilosis-5-2-2021

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας (ΚΜΟΠ) διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/3/2021 και ώρα 17:30 μ.μ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για τους τρόπους αντιμετώπισης και καταπολέμησης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Για τον κοινό αυτό σκοπό, την εξάλειψη του σχολικού εκφοβισμού, θα μιλήσουν και θα στείλουν θετικά μηνύματα ενδυνάμωσης εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό, εκπαιδευτικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο, ενώ το λόγο θα πάρουν και οι ίδιοι οι μαθητές, παρουσιάζοντας δράσεις.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά στη διεύθυνση: http://www.streaming.kmaked.eu/ (εναλλακτικά μέσω Youtubeστο URL: https://www.youtube.com/watch?v=dU8D_nW3tJQ )

και θα παραμείνει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης https://kmaked.pde.sch.gr/site/ ώστε να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Διαδικτυακή κοπή πίτας στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

26-02-2021-2

 Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας  η ετήσια τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η συμμετοχή  του προσωπικού ήταν καθολική και αποτέλεσε  μια όμορφη ευκαιρία  ανταλλαγής ευχών σε πνεύμα συναδελφικότητας κι αλληλεγγύης παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν γύρω μας. Ευχή του Περιφερειακού Διευθυντή ήταν να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα. 

26-02-2021-1 resize 26-02-2021-3

26-02-2021-4

Καθολική εφαρμογή της Τηλεκπαίδευσης στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας

thumbnail IMG 0254 1

Καθολική εφαρμογή της Τηλεκπαίδευσης στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας

Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και, μετά την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της κακοκαιρίας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε διαδικτυακά σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Πέλλας για να συνομιλήσει με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόπτσης επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Κοπανού, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών και το Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων όπου διαπίστωσε την αρτιότητα του μηχανισμού τηλεκπαίδευσης και την πλήρη συμμετοχή των μαθητών.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έχει επιτύχει τη δημιουργία ενός άριστου μηχανισμού, ο οποίος λειτουργεί άψογα και άμεσα, εντός της ίδιας μέρας από την απόφαση αναστολής της δια ζώσης διδασκαλίας. Μέσα από τις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, το σύγχρονο σχολείο μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!

ΤΕΛΙΚΗ-ΑΦΙΣΑ-10-2-2021

 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 10-02-2021 και ώρα 9:00 π.μ.-13.00 μ.μ.

Παράλληλα, θέλοντας να ενισχύσει τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου και να ευαισθητοποιήσει την εκπαιδευτική κοινότητα σε θέματα εθελοντισμού και προσφοράς προς το συνάνθρωπο πραγματοποιεί διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

«Ο κοινωνικός ρόλος του σχολείου:

Εκπαιδεύουμε για τη ζωή, χαρίζουμε ζωή»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: «Ο κοινωνικός ρόλος του σχολείου: Εκπαιδεύουμε για τη ζωή, χαρίζουμε ζωή» και εθελοντική αιμοδοσία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

afisa-10-2-2021

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Ο κοινωνικός ρόλος του σχολείου: Εκπαιδεύουμε για τη ζωή, χαρίζουμε ζωή» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10-02-2021 και ώρα 16.00 μ.μ.

Η συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα εθελοντισμού και προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο της ΠΔΕ από τις 09:00 π.μ.-13:00 μ.μ.


Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος οι εισηγητές:
1. Ο κ. Σωτηρόπουλος Δαμιανός, Αιματολόγος, Διευθυντής Αιματολογικής κλινικής και Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου», με θέμα:  «Ο εθελοντισμός σώζει ζωές. Δότες Μυελού των οστών και αιμοδότες».
2. Ο κ. Αντωνιάδης Νικόλαος, Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ., Χειρουργός μεταμοσχεύσεων, με θέμα: «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων. Η ελληνική πραγματικότητα».
3. Ο κ. Αναστάσης Στεφανάκης, Διασώστης στο ΕΚΑΒ Κασσάνδρας, ιδρυτής του Ανθρωπιστικού Οργανισμού Kids Save Lives, με θέμα:«Πρώτες Βοήθειες: Το σχολείο στο επίκεντρο διδασκαλίας δεξιοτήτων ΖΩΗΣ».


Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Έλενα Αποστολίδου.

Μετά τις εισηγήσεις θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που θα τεθούν από εκπαιδευτικούς και γονείς στην πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

H πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται είτε μέσω του πλαϊνού Banner συνδέσμου «Online Επικοινωνία» της ιστοσελίδας της ΠΔΕ είτε πληκτρολογώντας απευθείας την URL διεύθυνση: https://www.submit.kmaked.eu/

Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω livestreaming στην πλατφόρμα μεταδόσεων της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας στη διεύθυνση http://www.webtv.kmaked.eu και στο Youtube Channel Δράσεις KMAKEDPDE και θα παραμείνει αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Συνάντηση Εργασίας του Περιφερειακού Διευθυντή και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Καλαφάτη

deltio-typoy-mantrha-22-1-21

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του νέου Υφυπουργού Εσωτερικών αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρου Κόπτση και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης. Σε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση ο Υφυπουργός άκουσε με προσοχή και ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα και διαβεβαίωσε πως θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και θα συμβάλει τα μέγιστα στην επίλυση των προβλημάτων.

 

 

Συζητήθηκε το θέμα της ανέγερσης 17 νέων διδακτηρίων μέσω ΣΔΙΤ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σχολικής στέγης στην Κεντρική Μακεδονία και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση των κτιριακών υποδομών. Αναπτύχθηκε το θέμα της επιτυχούς εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και της έγκαιρης τοποθέτησης όλων των απαιτούμενων προκατασκευασμένων αιθουσών. Έγινε εκτενής αναφορά στην εξαιρετική οργάνωση και εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης που υιοθετήθηκε από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και στην πρόσληψη για πρώτη φορά πάνω από 6.000 αναπληρωτών στην Κεντρική Μακεδονία.

 

 

Τέθηκε το ζήτημα των «γρήγορων διαγνωστικών τεστ» (rapidtests) που οργάνωσε το ΥΠΑΙΘ αλλά και οι Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας. Τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ασφαλή επιστροφή όλων των μαθητών στο σχολείο. Εξετάστηκε η προοπτική διοργάνωσης από κοινού εκδηλώσεων και τονίστηκε η ανάγκη διαρκούς συνεργασίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ RAPID-TEST για το άνοιγμα των σχολείων στην Καλαμαριά

kalamarias-dimos

Συνεχίζονται οι δράσεις πρόληψης κατά της διασποράς του Covid-19 από τον Δήμαρχο Ιωάννη Δαρδαμανέλη και τη Διοίκηση του Δήμου, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

 

Ειδικότερα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν rapid-test αντιγόνου στους εκπαιδευτικούς, δασκάλους, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους και στο βοηθητικό προσωπικό των εκπαιδευτικών δομών του Δήμου Καλαμαριάς, την Πέμπτη 7/01 και Παρασκευη 8/01 και ώρες 9πμ -2μμ, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (Παπάγου- Καλλίδου 1 - Κέντρο Καλαμαριάς) και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο (Φιλελλήνων 9 - Αγ. Παντελεήμονας) προκειμένου να είναι ασφαλής η έναρξη των μαθημάτων την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δυο Φύλλων κ. Ντόντη-Μπανιώρα, και του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιαννακού, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι