28032023Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 24 Μαρ 2023

Απολογισμός 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα: «Σχέσεις Σχολείου και Οικογένειας στη Σύγχρονη Εποχή»

synedrio 1

 

synedrio 2

synedrio 3

thumbnail IMG 7244

 

Στις 18 και 19 Μαρτίου στο ΚΕ.Δ.Ε.Α πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Σχέσεις Σχολείου και Οικογένειας στη Σύγχρονη Εποχή», το οποίο διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Ανθρωπιστικών Ερευνών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το Εργαστήριο Μικροδιδασκαλίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής και το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να προωθηθεί ο διάλογος σχετικά με τις παιδαγωγικές, κοινωνικές και νομικές πτυχές της σχέσης του σχολείου με την οικογένεια των μαθητών και μαθητριών.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει 2 κεντρικές ομιλίες, 60 προφορικές εισηγήσεις, μία Στρογγυλή Τράπεζα, 10 βιωματικά εργαστήρια και 10 αναρτημένες εισηγήσεις. Ιδιαίτερα σημαντική κρίθηκε η παρουσία Γάλλων εκπαιδευτικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν εισηγήσεις στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας της ΠΔΕ με την Ακαδημαϊκή Περιφέρεια Προβηγκίας-Άλπεων και Κυανής Ακτής μέσω της οποίας ενθαρρύνονται οι συνέργειες, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι αδελφοποιήσεις σχολείων και η κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών με έμφαση στη συνεργασία, στην καινοτομία και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμοδίου σε θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Θανάσης Φροσύνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Άγγελος Χαριστέας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Θέρμης κ. Στέλιος Αποστόλου, η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Ηπείρου κα Μαρίνα Μπέση και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Θεόδουλος Ταπανίδης.

Πλήθος γονέων και εκπαιδευτικών παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα σχέσεων σχολείου και οικογένειας.

 

 

 


Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα ERASMUS+

thumbnail_Πρόσκληση2-for-fb.jpg

 

Δελτίο Τύπου: Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα ERASMUS+

Το ΙΚΥ - Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν Ημερίδα ενημέρωσης με τίτλο:

   «Το Πρόγραμμα ERASMUS+ Βασική Δράση 1 & 2: Τομείς Σχολικής Εκπαίδευσης   και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης»

Η ενημερωτική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρες 10.00 - 14.00, με στόχο την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τις Βασικές Δράσεις 1 και 2 του προγράμματος Erasmus+ 2021-2027.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δια ζώσης τις εισηγήσεις των εκπροσώπων της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ του ΙΚΥ και να θέσουν τυχόν ερωτήματα πάνω σε ζητήματα που τους/τις απασχολούν.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να μεταβούν στον παρακάτω σύνδεσμο από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 έως και την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 14.00 και να υποβάλουν, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, την Ηλεκτρονική Δήλωση Ενδιαφέροντος:

https://formskmaked.sch.gr/forms/dil_enim_erasmus

 Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν δήλωσαν εγκαίρως συμμετοχή θα έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία πριν από την έναρξη της ημερίδας.

Απολογισμός εκδηλώσεων Σ.Ε.Π. Πανεπιστημίων

ekpaideysi-01

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα/Σχολές/Ακαδημίες (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΙΠΑΕ, ΣΣΑΣ, ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) υλοποίησε σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων των Σχολών/Τμημάτων τους από 06 έως 21 Φεβρουαρίου 2023.

Σκοπός τους ήταν η έγκαιρη και αξιόπιστη πληροφόρηση των μαθητών/τριών της Β΄ και Γ΄ τάξης όλων των τύπων Λυκείων για τις σπουδές τους και τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.). Οι διαδικτυακές παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι βιντεοσκοπημένες διαδικτυακές παρουσιάσεις και μέρος του υλικού των παρουσιάσεων των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων/Σχολών/Ακαδημιών θα βρίσκονται αναρτημένα στους ακόλουθους ηλεκτρονικούς συνδέσμους προς αξιοποίηση από τις σχολικές μονάδες και κάθε ενδιαφερόμενο/η:

 

Υπενθύμιση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Λιμενικού Σώματος με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

perif

 

Δελτίο Τύπου

                     

Υπενθύμιση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Λιμενικού Σώματος με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η προθεσμία της υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών Λιμενικού Σώματος λήγει την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023.

Ηπροκήρυξη διαγωνισμού εισαγωγής ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 είναι αναρτημένηστο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του του Λιμενικού Σώματος: www.hcg.gr.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Σ.Ε.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

 

exetaseis

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους/τις μαθητές/τριες Β΄ και Γ΄ τάξης όλων των τύπων Λυκείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να παρακολουθήσουν διαδικτυακές παρουσιάσεις των Σχολών/ΤμημάτωνΤριτοβάθμιων Ιδρυμάτων/Σχολών/Ακαδημιών. Στόχος είναι η έγκαιρη και αξιόπιστη πληροφόρηση των μαθητών/τριών για τις σπουδές τους σε αυτά τα ιδρύματα και τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Οι διαδικτυακές παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν παρουσία εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα ειδικότητας συναφούς με το παρουσιαζόμενο τμήμα σύμφωνα με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) :     06 έως και 10 Φεβρουαρίου 2023

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) :                            13 έως και 14 Φεβρουαρίου 2023

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) :              15 έως και 17 Φεβρουαρίου 2023

Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) :   20 Φεβρουαρίου 2023

Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας (Α.Ε.Ν.) :    21 Φεβρουαρίου 2023

Οι σύνδεσμοι παρακολούθησης των διαδικτυακών παρουσιάσεων έχουν προωθηθεί στα Λύκεια όλων των τύπων αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

Δελτίο Τύπου: « Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στο καινοτόμο πρόγραμμα EyeHarp»

IMG 5313

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Πιλοτικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος: «Αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Μουσικού Οργάνου EyeHarp για Μαθητές με Σπαστική Τετραπληγία ή και Εγκεφαλική Παράλυση στην Ειδική Αγωγή και τη Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» που υλοποιεί σε σχολικές μονάδες της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας κατά το διδακτικό έτος 2022-2023, πραγματοποίησε εναρκτήρια εκδήλωση της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με τίτλο

«Γνωριμία με το EyeHarp:Το πρώτο μουσικό όργανο που παίζεται με τα μάτια »

το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Κορδελιού κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο αντιδήμαρχος παιδείας Θέρμης κ. Στέλιος Αποστόλου. Ξεχωριστό χρώμα δόθηκε από την μουσική επένδυση της εκδήλωσης από τον Καλλιτεχνικό Μουσικό Σύλλογο Ευόσμου «Φιλομήλα» με την μαέστρο του κα Άννα-Μαρία Κότσυφα. Τη χορωδία συνόδευσε ο δημιουργός του EyeHarpκ. Ζαχαρίας Βαμβακούσης που έπαιξε φλάουτο με το EyeHarp.

Ακολούθησαν βιωματικά σεμινάρια επιμόρφωσης των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών, τα οποία ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου.

 

 

Δελτίο Τύπου - Ανανέωση σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας της Προβηγκίας, Άλπεων και Κυανής Ακτής και της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

ypografi

Στις 8 Νοεμβρίου 2022 υπογράφηκε η ανανέωση της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας της Προβηγκίας, Άλπεων και Κυανής Ακτής και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, από τον κ. BernardBeignier, εκπροσωπούμενος από τον κ. Christophe Gargot, Διευθυντή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων και Συνεργασίας της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής και τον κ.Θωμά Μπαχαράκη, Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός της σύμβασης συνεργασίας είναι η συνέχιση και η διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς, με την προώθηση της διδασκαλίας της γλώσσας και του πολιτισμού της χώρας εταίρου, τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων, τη συμμετοχή από κοινού σε εκπαιδευτικά προγράμματα και την υποστήριξη δράσεων σε γλωσσικά, πολιτιστικά και άλλα πεδία. Ενθαρρύνει συνέργειες, αδελφοποιήσεις και κινητικότητες εκπαιδευτικών και μαθητών, αλλά και των στελεχών της γενικής και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, γεγονός που θα διευκολύνει και την επαφή με τις επιχειρήσεις βοηθώντας έτσι στην ενσωμάτωση των νέων στον χώρο της εργασίας.

Η συνεργασία ανάμεσα στους δύο φορείς ανανεώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, παρουσία της Γενικής Προξένου και Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κ. Sandrine Mouchetκαι του Συμβούλου Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας κ. NicolasEybalin.

 

«Μουσική χωρίς σύνορα. EyeHarp:Το πρώτο μουσικό όργανο που παίζεται με τα μάτια »

ekdilosi1

 

   Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Πιλοτικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος: «Αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Μουσικού Οργάνου EyeHarp για Μαθητές με Σπαστική Τετραπληγία ή και Εγκεφαλική Παράλυση στην Ειδική Αγωγή και τη Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» που θα υλοποιήσει στις σχολικές μονάδες της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας κατά το διδακτικό έτος 2022-2023, πραγματοποίησε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:  «Μουσική χωρίς σύνορα. EyeHarp:Το πρώτο μουσικό όργανο που παίζεται με τα μάτια »

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία της ΠΔΕ και τόνισε τη σημασία της συμπερίληψης στα ελληνικά σχολεία. Ακολούθησε χαιρετισμός του Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμά Μπαχαράκη, οποίος υπογράμμισε την ανάγκη την ισότιμης συμμετοχής όλων στο κοινωνικό αγαθό της παιδείας και δεσμεύτηκε να είναι ο ίδιος και η ΠΔΕ αρωγός επιμορφωτικών δράσεων και προγραμμάτων. Ο Δρ. Ζαχαρίας Βαμβακούσης, δημιουργός του EyeHarp, παρουσίασε το ψηφιακό μουσικό όργανο ΕyeHarp και αφηγήθηκε εμπειρίες χρήσης του από τους μαθητές του. Τη δυνατότητα χρήσης του EyeHarpαπό εκπαιδευτικούς και μαθητές και τα οφέλη της συνεκπαίδευσης ανέλυσε η Δρ. Μαρία Βαρσαμά, Διδάκτορας του ΤΕΕΠΗ του ΔΠΘ, ενώ ακολούθησε παράθεση της προσωπικής εμπειρίας της μαθήτριας του EyeHarp Αλεξάνδρας Κερλίδου. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της τοποθέτησης της τραγουδίστριας Νατάσσας Μποφίλιου, η οποία συνεργάστηκε με τον κ. Βαμβακούση και πραγματοποίησε συναυλία με την Αλεξάνδρα.

Τη συνάντηση έκλεισε με σχολιασμό και ένθερμη υποστήριξη του προγράμματος ο Δρ. Βάιος Νταφούλης, Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά και την παροχή ταυτόχρονης διερμηνείας από την κα Φουνταλή Σοφία κάλυψε η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος. Η ημερίδα θα παραμείνει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης https://kmaked.pde.sch.gr/site/ για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

koptsis1

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

312210929 822936808905864 1626444306057844755 n

   Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES  Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων. Με το σύνθημα «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή», τουλάχιστον 200 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της ΠΔΕ, συμμετείχαν σε 8 εκπαιδευτικούς σταθμούς, όπου ενημερώθηκαν σε θέματα πρώτων βοηθειών και διάσωσης θυμάτων, διαγωνίστηκαν στην ΚΑΡΠΑ, εκπαιδεύτηκαν με τη χρήση νέων τεχνολογιών με την εθελοντική συμμετοχή πιστοποιημένων εκπαιδευτών.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και τιμήθηκαν με το «Αριστείο Καρδιάς», προσωπικότητες που στηρίζουν τον εν λόγω θεσμό όπως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών και Πρόεδρος της Κοινωνικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Μπαχαράκης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδουλος Ταπανίδης και ο Επιχειρηματίας κ. Χρήστος Παπασωτηρίου της αλυσίδας Ζαχαροπλαστείων «ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ». Συγκινητικές οι στιγμές που μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους οι κ.κ. Παπασωτηρίου και Ταπανίδης που υπέστησαν καρδιακό επεισόδιο και σώθηκαν με την χρήση εξωτερικού απινιδωτή και τη βοήθεια εκπαιδευμένων στο πρόγραμμα ατόμων.

   Η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των μαθητών/μαθητριών στις Πρώτες Βοήθειες, στην πρακτική της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) και ο εθελοντισμός θα συνδράμουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τα σχολεία μας και την κοινωνία.

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Επιμορφωτική συνάντηση

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Πιλοτικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος: «Αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Μουσικού Οργάνου EyeHarp για Μαθητές με Σπαστική Τετραπληγία ή και Εγκεφαλική Παράλυση στην Ειδική Αγωγή και τη Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» που θα υλοποιήσει στις σχολικές μονάδες της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας κατά το διδακτικό έτος 2022-2023, διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

«Μουσική χωρίς σύνορα. EyeHarp:Το πρώτο μουσικό όργανο που παίζεται με τα μάτια »

που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:30

Η συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόγραμμα επιμορφωτικού σεμιναρίου

18:30: Έναρξη-Χαιρετισμοί

18:40: Παρουσίαση του ψηφιακού μουσικού οργάνου του ΕyeHarp από τον Δρ. Ζαχαρία Βαμβακούση, δημιουργό του EyeHarp.

19:00: Παρουσίαση του προγράμματος για τα σχολεία και τα οφέλη της συνεκπαίδευσης από την Δρ. Μαρία Βαρσαμά, Διδάκτορα του ΤΕΕΠΗ του ΔΠΘ .

19:15: Παράθεση προσωπικής εμπειρίας της μαθήτριας του EyeHarp Αλεξάνδρας Κερλίδου.

19:25: Τοποθέτηση της τραγουδίστριας Νατάσσας Μποφίλιου.

19:35: Υποστήριξη του Προγράμματος και Σχολιασμός από τον Δρ. Βάιο Νταφούλη, Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., Διευθυντή της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

19:50: Ερωτήσεις 

Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά στη διεύθυνση www.webtv.kmaked.eu και θα παραμείνει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης https://kmaked.pde.sch.gr/site/ για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και στο σύνδεσμο σύνδεσης θα υπάρχει ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Συνημμένα:
Download this file (Δελτίο τύπου EyeHarp.docx)Δελτίο τύπου EyeHarp.docx[ ]13 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι