28032023Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 24 Μαρ 2023

Διοργάνωση Ημερίδας: Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Αθλητισμός, Αναψυχή, Αυτονομία πέρα από τις Αναπηρίες

ATHMIA

Διοργάνωση Ημερίδας:  Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Αθλητισμός, Αναψυχή, Αυτονομία πέρα από τις Αναπηρίες

Το 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.Κ.Ε.Σ.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Κοινωνία σε Εξέλιξη (Society in Progress/SiP), συνδιοργανώνουν την εναρκτήρια συνάντηση/ημερίδα στα πλαίσια της υλοποίησης εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+/Youth in Action, με τίτλο «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Αθλητισμός, Αναψυχή πέρα από τις Αναπηρίες / Social Entrepreneurship, Sport, Recreation and Autonomy, bEyod Disability.

Συμμετέχοντεςοργανισμοί/εταίροι: 1. Federaci?n de Αsociaciones de Discapacitados COCEMFE Oretania C.Real/Spain, 2.Swedish Handball Federation.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, ώρα 9.30 ? 14.00 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.      

Επισυνάπτουμε συνημμένο αρχείο με την πρόσκληση και το Πρόγραμμα της Ημερίδας.  

Συνημμένα:
Download this file (prosklisi-programma.pptx)prosklisi-programma.pptx[ ]1015 kB
Download this file (ημεριδα.docx)ημεριδα.docx[ ]29 kB

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μονίμων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 - Φυσικής Αγωγής για την εφαρμογή του αντικειμένου της Κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, ορισμός Συντονιστών Κολύμβησης και ενέργειες για την έναρξη του αντικειμένου γι

ATHMIA

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μονίμων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 - Φυσικής Αγωγής για την εφαρμογή του αντικειμένου της Κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, ορισμός Συντονιστών Κολύμβησης και ενέργειες για την έναρξη του αντικειμένου για το σχολικό έτος 2022?2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

13odimkal

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς στις 7-11 Νοεμβρίου 2018 θα διοργανώσει τη Διεθνή Κινητικότητα και Συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ, Joyin Education, 2016-2019. Θα υποδεχθεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς από τα σχολεία που συνεργάζεται από 5 χώρες της Ευρώπης: Easterfield Primary schoolΣκωτία, Spnr 11 Stefan Batorego, Inowroclaw, Πολωνία, St. Kliment Ohridski, Haskovo, Βουλγαρία, Istituto Comprensivo 3, Chieti, Ιταλία και pcbHetBaken, Capelleaanden IJssel, Ολλανδία. Τις ημέρες αυτές, οι εκπαιδευτικοί θα επισκεφθούν τη σχολική κοινότητα του 13ου Δ.Σ. Καλαμαριάς και θα γνωρίσουν ελληνική καθημερινότητα στο σχολείο, καθώς θα παρακολουθήσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα σε μικρές και μεγάλες τάξεις αλλά και θα διδάξουν στα αγγλικά για τον δικό τους πολιτισμό και τη σχολική τους πραγματικότητα στις μεγαλύτερες τάξεις. Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, το σχολείο μας θα διοργανώσει μια παράσταση με τη συμμετοχή πολλών τάξεων με θέμα την ιστορική αναδρομή της Θεσσαλονίκης από την αρχαιότητα έως σήμερα και θα αναλάβει την περιήγηση των ευρωπαίων εκπαιδευτικών στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, θα διοργανώσει ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο και μια υποδειγματική διδασκαλία με την Μουσικό κ. Εφη Μπαχτσεβάνα με θέμα τη διαθεματική διδασκαλία που συνδυάζει τη Γυμναστική, τη Μουσική και τα Αγγλικά με τη χρήση των μουσικών σωλήνων boomwhackers. Η συνάντηση θα τελειώσει με την αξιολόγηση του Προγράμματος και την ανάθεση νέων δραστηριοτήτων και στόχων για την ολοκλήρωσή τους.

Συμμετέχοντες στο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Θεσσαλονίκη 1917: η Φωτιά που Γέννησε μια Πόλη - αξιοποίηση της θεματικής σε Προγράμματα Εκπαίδευσης για την Αειφορία»

ATHMIA

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Θεσσαλονίκη 1917: η Φωτιά που Γέννησε μια Πόλη - αξιοποίηση της θεματικής σε Προγράμματα Εκπαίδευσης για την Αειφορία»

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα:

 

«Θεσσαλονίκη 1917: η Φωτιά που Γέννησε μια Πόλη-αξιοποίηση της θεματικής σε Προγράμματα Εκπαίδευσης για την Αειφορία»

 

την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, ώρα 11:00-13:00, στο Αμφιθέατρο του Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μόνιμων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης κατά το σχολικό έτος 2019-2020

ATHMIA

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μόνιμων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης κατά το σχολικό έτος 2019-2020

Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής οι οποίοι υπηρετούν σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, όπως υποβάλλουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αίτηση για τη διάθεση (μερική ή ολική) ή/και την απόσπασή τους, από 10.10.2019 έως 16.10.2019, προκειμένου να διδάξουν το αντικείμενο της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2019-2020.

Ημερίδα με θέμα "Συνάντηση και Συνεργασία του Εκπαιδευτικού με τους Ειδικούς Ψυχικής Υγείας"

hmeri24-10-17

 

Πρόγραμμα Επιμορφωτικής Ημερίδας, υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το

Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας «ΠροςΟψη»

«Συνάντηση και Συνεργασία του Εκπαιδευτικού με τους Ειδικούς Ψυχικής Υγείας»

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών Νόησις

 

8.30 - 9.00       Προσέλευση- Εγγραφές

9.00 - 9.15       ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

κ. Παναγιώτης Ανανιάδης, Περιφερειακός   Διευθυντής   Εκπαίδευσης   Κεντρικής Μακεδονίας

κ. Νικόλαος Ακριτίδης, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α'βάθμιας Εκπαίδευσης

9.20- 11.20      ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Α' Μέρος

«Η Προκλητική Συμπεριφορά του Μαθητή:Κατανόηση και Αναγνώριση»

Β' Μέρος

«Η Προκλητική Συμπεριφορά του Μαθητή: Τεχνικές και Ανέλιξη»

Αλέξιος Λάππας MRCPsych, Παιδοψυχίατρος, Μέλος Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων Μ. Βρετανίας, Μέλος Τομεακής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Τ.Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) Δυτικής Θεσσαλονίκης, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ινστιτούτου «ΠροςΌψη»

11.20 - 11.40   ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ  

11.40 - 13.00   1η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

«Αξιοποιώ τη Συναισθηματική Αναγνώριση για τα πιο ευαίσθητα ζητήματα των Σχέσεων Εκπαιδευτικού και Μαθητή»

Α' Μέρος

«Σχολική Άρνηση»

Ελίνα Κόντζογλου, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, MSc Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, CBT θεραπεύτρια, Συνεργάτης Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, Συνεργάτης Ινστιτούτου «ΠροςΌψη»

Β' Μέρος

«Βία στο Σχολείο»

Νίκη Δράγου, Ιατρός, Συστημική Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια, Εξωτερικός Συνεργάτης Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, Συνεργάτης Ινστιτούτου «ΠροςΌψη»

Γ' Μέρος

 «Φροντίζομαι για να Φροντίσω: Αναγνώριση και Παρέμβαση για την Επαγγελματική Ψυχοσυναισθηματική Κόπωση»

Κασσιανή Φελέκη,  Ψυχίατρος Ενηλίκων -Ψυχαναλύτρια και Διδάσκουσα-Αναλύτρια της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας

13.00 - 13.40   2η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

«Παιδί και Έφηβος στο σχολείο: Από τις φυσιολογικές εκφάνσεις στις συμπεριφορές που προβληματίζουν. Μια απόπειρα μεταφοράς  προβληματισμών από την κλινική εμπειρία στη σχολική κοινότητα και οι δυνατότητες του εκπαιδευτικού»

Λίλιαν Αθανασοπούλου, Παιδοψυχίατρος, Διευθύντρια Ε.ΣΥ., Υπεύθυνη Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Γ.Ν.Θ. «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», Τ.Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης

13.40 - 14.00 ΛΗΞΗ - ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

 

Εγγραφείτε ΕΔΩ

  

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι