Δελτίο Τύπου 6ο Δημοτικού Σχολείου Σερρών
27042024Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Δελτίο Τύπου 6ο Δημοτικού Σχολείου Σερρών

erasmus6

Από την Κυριακή 4 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 η παιδαγωγική ομάδα του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών που αποτελείται από τις εκπαιδευτικούς Μακρυπούλια Σταματούλα (γαλλικής γλώσσας), Χασάπη Μαριάνθη (αγγλικής γλώσσας) και Καρδάκου Ιωάννα (δημοτικής εκπαίδευσης) είχαν την χαρά να ξεναγήσουν στις Σέρρες 23 μαθητές και 5 συνοδούς εκπαιδευτικούς από το College de la Prsentationde Marie, Salonde Provence της Γαλλίας (νότια Γαλλία) στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1, με τίτλο Agissonspourlaplan teetnotrepatrimoine, Ας δράσουμε για τον πλανήτη και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

           Στις 5 Ιουνίου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Οχυρό Ρούπελ και στην Λίμνη Κερκίνη με σκοπό να μάθουν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες πληροφορίες που αφορούν την τοπική ιστορία και την προστασία του περιβάλλοντος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Στην εκδήλωση υποδοχής που έλαβε χώρα στις 6 Ιουνίου 2023 στον προαύλιο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών ο διευθυντής του σχολείου, Παπαθανασίου Νικόλαος, όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί υποδέχθηκαν τους Γάλλους εταίρους με χαρά και παρουσίασαν μία γιορτή γεμάτη ελληνικά χρώματα και είναι διαθέσιμη στο κανάλι youtubeτου σχολείου. (https://www.youtube.com/watch?v=qv13p2b6N90&t=2s) Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες γνωριμίας με την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας καθώς και την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες σε δράσεις που έγιναν στο σχολείο μας.

Η συνεργασία με τους Γάλλους εταίρους θα συνεχισθεί και την επόμενη σχολική χρονιά (2023-2024) με αλληλογραφία μεταξύ των Ελλήνων και Γάλλων μαθητών χρησιμοποιώντας ως γλωσσικό κώδικα επικοινωνίας τα γαλλικά και τα αγγλικά και με ανάρτηση συνεργατικών διαδικτυακών εργασιών στην πλατφόρμα αδελφοποίησης σχολείων eTwinning.

«Ας γίνουμε όλοι πρεσβευτές προστασίας του περιβάλλοντος και της ιστορίας μας!»

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι