Δελτίο Τύπου - 3ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας
27042024Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Δελτίο Τύπου - 3ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας

 3ds-nigritas-2023

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας ολοκλήρωσε το δεύτερο σκέλος κινητικότητας που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Ενίσχυση της αυτονομίας των μαθητών».
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 22 έως 27 Μαΐου δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δια ζώσης το επιμορφωτικό σεμινάριο «The 4Cs: Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration in Schools» που έλαβε χώρα στη Φλωρεντία της Ιταλίας.
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η απόκτηση γνώσεων και τεχνογνωσίας για την επιτυχή ενσωμάτωση των θεμελιωδών δεξιοτήτων του 21ου αιώνα στο αναλυτικό πρόγραμμα και το σχολικό περιβάλλον.
Μέσα σε ένα βιωματικό πλαίσιο και ερχόμενοι σε επαφή με συναδέλφους τους από την Κροατία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν σε βάθος τι περιλαμβάνουν αυτές οι δεξιότητες και να μάθουν, πέρα από τρόπους αποτελεσματικής διδασκαλίας τους, μεθόδους ανάπτυξης των δικών τους ικανοτήτων να δημιουργούν, να σκέφτονται κριτικά, να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να συνεργάζονται αρμονικά με άλλους.
Μετά το πέρας της κινητικότητας πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση με σκοπό τη διάχυση του περιεχομένου της επιμόρφωσης στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς τους σχολείου.

Συνημμένα:
Download this file (Δελτίο Τύπου.pdf)Δελτίο Τύπου.pdf[ ]86 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι