Δελτίο Τύπου - HORIZON 2020 - 6η Διεθνική συνάντηση εργασίας στο Σέφιλντ Αγγλίας
26042024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτίο Τύπου - HORIZON 2020 - 6η Διεθνική συνάντηση εργασίας στο Σέφιλντ Αγγλίας

Στην 6η διεθνική συνάντηση εργασίας στο Σέφιλντ της Αγγλίας, στις 12 και 13/06/2019, παρευρέθηκαν και συμμετείχαν οι συντονιστές και οι εταίροι του Ευρωπαϊκού Προγράμματος NEMESIS/HORIZON 2020, στο οποίο μετέχει και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με ρόλο συντονιστή σχολείων καθώς και εταίρος του προγράμματος.

Στις συναντήσεις παρουσιάστηκαν οι σχετικές δράσεις κοινωνικής καινοτομίας από τα συνεργαζόμενα σχολεία καθώς και συζητήθηκαν θέματα όπως: η πιλοτική εφαρμογή του έργου στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι σχετικές δράσεις του προγράμματος , η επέκταση των συμμετοχών σε πάνω από 30 σχολικές μονάδες, οι θεματικές που έχουν ήδη αναπτύξει και θα αναπτύξουν τα συμμετέχοντα σχολεία, οι συνέργειες με σχετικά δίκτυα, κοινωνικούς και καινοτόμους επιχειρηματίες και φορείς καθώς επίσης και οι δραστηριότητες διάχυσης των δράσεων, τα αποτελέσματα αλλά και η αξιολόγηση των παραγομένων υλικών και ψηφιακών ιστοριών. Επιπλέον συζητήθηκε ο σχεδιασμός, η χρηστικότητα και λειτουργικότητα του σχετικού ιστότοπου του έργου, https://nemesis-edu.eu καθώς και η σχεδίαση και έκδοση του οδηγού υποστήριξης της δράσης και του προγράμματος για τα νεοεισερχόμενα σχολεία.

Το NEMESIS είναι ένα νέο παιδαγωγικό μοντέλο που στοχεύει στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δεξιοτήτων κοινωνικής καινοτομίας από μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό έργο που συνδέει την εκπαίδευση με την κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Το NEMESISέχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους κοινωνικούς επιχειρηματίες στο σχεδιασμό και την εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών πρακτικών σε σχέση με την κοινωνική καινοτομία καθώς και να παρέχει όλα τα εφόδια στους μαθητές ώστε να γίνουν κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι και να αναπτύξουν στάσεις και δεξιότητες κοινωνικής αλληλεγγύης και καινοτομίας.

Συνημμένα:
Download this file (horizon-12-06-2019.pdf)horizon-12-06-2019.pdf[ ]377 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι