04122020Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 04 Δεκ 2020

Συνάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR) για την Εκπαιδευτική Πολιτική μεταναστών και προσφύγων

DSCN4334

 

Την Πέμπτη στις 11 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την Εκπαιδευτική Πολιτική στους μετανάστες και στους πρόσφυγες. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης, οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR)  Else Abildtrup Oestergaard,  Σύμβουλος σε θέματα Εκπαίδευσης του Οργανισμού και De Juriew Domique, Αξιωματούχος του Οργανισμού, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, επίκουρος Καθηγητής τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων του ΥΠ.Π.Ε.Θ και ο Αλέξανδρος Αστρεινίδης, εκπαιδευτικός νομικός, μέλος της Ομάδας Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Συζητήθηκε η προοπτική και σχέδιο του Υπουργείου, που προβλέπει  τη δυνατότητα υποδοχής και ένταξης  των προσφύγων και μεταναστών στο εκπαιδευτικό σύστημα. Η συζήτηση εστιάστηκε στις δομές και στην εκπαίδευση που θα παρασχεθεί, προκειμένου να ενταχθούν τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών αρμονικά στις σχολικές δραστηριότητες. Εκείνο που τονίστηκε είναι η ανάγκη το Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να είναι έτοιμο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο  εκπαίδευσης.

Η ενημέρωση που διεξήχθη ήταν διαφωτιστική, έγινε σε θερμό κλίμα και η συζήτηση ήταν αρκετά εποικοδομητική στα πλαίσια της  προσπάθειας να ενταχθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, μέσω της εκπαίδευσης, στην ελληνική κοινωνία.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι