28032023Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 24 Μαρ 2023

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑΛ ΤΗΣ Π.Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) Κεντρικής Μακεδονίας, για την υποστήριξη του θεσμού του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ., την ανάπτυξη της συνεργασίας των ΕΠΑ.Λ. της Π.Δ.Ε. με τους κοινωνικούς εταίρους και την καλύτερη προετοιμασία της λειτουργίας του θεσμού κατά το επόμενο σχολικό έτος 2018-19, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις: α) στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 και


β) στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018.

Στη πρώτη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ) κ.κ. Βλαχογιάννης Εμμανουήλ, Α' Αντιπρόεδρος, Καπετανίδης Τηλέμαχος, Οικονομικός Επόπτης, Μωραϊτίδης Ελ. Κωνσταντίνος, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Αξυλιθιώτης Θεόδωρος, Οικονομικός Σύμβουλος και από το Τμήμα Μελετών και Έρευνας ο κ. Εμμανουηλίδης Γεώργιος. Στην δεύτερη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Επιμελητηρίου (ΕΕΘ) κ.κ. Εμμανουηλίδης Γεώργιος, Πρόεδρος, Τσαϊρέλης Χαράλαμπος, Σούλας Ιωάννης, Τελιορίδου Νικόλ.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Ανανιάδης και η Ομάδα Υποστήριξης της Μαθητείας ΕΠΑΛ της Π.Δ.Ε. (Μπαλόμπας Παναγιώτης, ΓιαννουλάκηςΘεολόγης, Παπάζογλου Χρύσα, Φελέκης Ιωάννης)

Η Ομάδα Υποστήριξης της Μαθητείας ΕΠΑΛ της Π.Δ.Ε. είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό για την Επαγγελματική Εκπαίδευση. Μέσα από τον σχεδιασμό αυτό φαίνεται ο σημαντικός ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια, τόσο στη στήριξη του θεσμού της Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. όσο και στην πιστοποίηση Επιχειρήσεων και Εκπαιδευτών στον χώρο εργασίας. Επίσης είχε την ευκαιρία να γνωστοποιήσει τη δομή της δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και να αναλύσει τον θεσμό του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Θεσσαλονίκης εξέφρασαν το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες κοινών δράσεων με την Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την επίτευξη συνεργασιών μεταξύ των ΕΠΑ.Λ. και των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι