27022021Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 26 Φεβ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επετειακή Εκδήλωση «Ήλιον Πνεύμα 1940+»

mathites1940

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου η ΠΔΕΚΜ διοργάνωσε για πρώτη φορά επετειακή εκδήλωση με τίτλο «Ηλιον Πνεύμα 1940+».
Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο κατάμεστο Κρατικό Θέατρο και την παρακολούθησαν φορείς από όλους τους χώρους της πόλης μας. Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για το Υ.ΜΑ.Θ κ. Θεόδωρος Καράογλου χαιρέτισε την εκδήλωση και συνεχάρη τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την πρωτοβουλία του. Ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ κ. Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου. Παρέστησαν εκπρόσωποι Μητροπολιτών και Δημάρχων, ο Πρόεδρος της ΕΜΣ, ο Προέδρος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Διευθυντές και Συντονιστές Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά.

Την παράσταση παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά, ενώ τη σύνθεση και σκηνοθεσία επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός και σκηνοθέτης Εφη Ζιώγα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια τα επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα και Ράνια Υφαντίδου. Συμμετείχε το 1ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς με τον εκπαιδευτικό Ηλία Θερμίδη, το 33ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης με τη μουσικό Πηνελόπη Μενούνου, καθώς και μια ομάδα ενηλίκων. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη χορωδία του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου με το μαέστρο της Ηρακλή Παναγόπουλο.

Ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συντελεστές της διοργάνωσης και τους συμμετέχοντες και εξέφρασε την επιθυμία να ακολουθήσουν πολλές τέτοιες διοργανώσεις και εκδηλώσεις στο μέλλον. Ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο εισάγεται ο πολιτισμός στην εκπαίδευση, αναπτύσσονται οι δεξιότητες των μαθητών και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους μαθητές μας.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι