Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με τα μέλη των Περιφερειακών Επιτροπών των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων
19032024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με τα μέλη των Περιφερειακών Επιτροπών των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων

Την Τρίτη 7 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της ΠΔΕ παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κόπτση και μελών των Περιφερειακών Επιτροπών των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων. Η συνάντηση αφορούσε στη διαδικασία επιλογής διδακτικού προσωπικού και στελέχωσης των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων με τοποθέτηση για μονοετή θητεία για το έτος 2020-2021. Τα μέλη των επιτροπών συζήτησαν κάθε λεπτομέρεια της προβλεπόμενης διαδικασίας ώστε να διασφαλιστεί στο έπακρο η νομιμότητα, η αξιοκρατία και η διαφάνεια σε κάθε βήμα της επιλογής. Στην Κεντρική Μακεδονία λειτουργούν έντεκα Πειραματικά σχολεία, τέσσερα Δημοτικά, τρία Νηπιαγωγεία, δυο Γυμνάσια, δυο Λύκεια και τέσσερα Πρότυπα Σχολεία με κύριο στόχο την ανάπτυξη ερευνητικών, δημιουργικών δράσεων, την πιλοτική εφαρμογή και τον πειραματισμό σε προγράμματα σπουδών και μεθόδους διδασκαλίας καθώς και τις καινοτόμες διδακτικές πρακτικές.

Η Κεντρική Μακεδονία συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις σε κάθε εκπαιδευτική πρόκληση με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση της Παιδείας και της εκπαίδευσης και τη βοήθεια στους μαθητές μας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι